Subota , 3.6.2023. | 04:08
Niste prijavljeni u sustav !
Vup.hr 

Projekti

 

Erasmus+

 

Odlazna mobilnost

Objavljeno: 31.10.2019. u 8:18
Prikaza: 2370
Autor: Administrator
|

Studenti

Erasmus+ program nudi studentima Veleučilišta u Požegi dodjelu financijske potpore za studiranje jednog semestra tijekom studija na partnerskim visokoškolskim ustanovama unutar Europske unije ili dodjelu financijske potpore za stručnu praksu u tvrtci unutar Europske unije u trajanju dva do šest mjeseci. Natječaj za Erasmus+ mobilnost objavljuje se u pravilu dva puta godišnje – na početku svakog semestra.

Factsheet

Vrsta dokumenata: MS Word
Studentska povelja

Vrsta dokumenata: PDF
Iznos financijske potpore

Vrsta dokumenata: PDF
Erasmus+ letak

Vrsta dokumenata: PDF


Erasmus+ letak VUP

Vrsta dokumenata: PDF


Pravilnik o mobilnosti

Vrsta dokumenata: PDFKorisni Linkovi:

  1. Europass CV: https://europass.cedefop.europa.eu/hr/documents/curriculum-vitae
  2. E+ programski vodič: http://www.mobilnost.hr/index.php?id=836

Stručna praksa u programskim zemljama:

Objavljeno: 31.10.2019. u 8:01
Prikaza: 2364
Autor: Administrator
|

Potpora za posebne potrebe u Erasmus+ programu

Erasmus+ posvećuje posebnu pozornost usmjeravanju, prihvaćanju, fizičkoj pristupačnosti, pedagoškoj i tehničkoj podršci te posebno financiranju dodatnih troškova studenata i osoblja čije su fizičke, mentalne ili zdravstvene okolnosti takve da njihovo sudjelovanje u programu ne bi bilo moguće bez dodatne financijske potpore (dalje u tekstu „studenti i osoblje s posebnim potrebama"). Svrha je toga da u cijelosti iskoristite sve prednosti koje pruža iskustvo Erasmus+ mobilnosti. Potpisivanjem Erasmus povelje u visokom obrazovanju (ECHE) svako se visoko učilište obvezuje da će osigurati jednak pristup i mogućnosti sudionicima iz svih sredina i svih statusa. Na taj način studenti i osoblje s posebnim potrebama mogu koristiti usluge podrške koje prihvatna ustanova nudi svojim matičnim studentima i osoblju.

Dodatna financijska potpora

Nakon odabira na matičnoj ustanovi, a prije odlaska na mobilnost, za vaše pristupne potrebe tijekom mobilnosti možete se prijaviti za Erasmus+ financijsku potporu za studente i osoblje s posebnim potrebama. To je dodatna financijska potpora pored redovite Erasmus+ financijske potpore za studentsku mobilnost u svrhu studija / stručne prakse ili mobilnost osoblja. Kako biste se prijavili za Erasmus+ dodatnu financijsku potporu za posebne potrebe, u pripremnoj fazi vaše Erasmus+ mobilnosti trebate navesti vaše potrebe i predvidjeti dodatne troškove povezane s vašim specifičnim fizičkim, mentalnim ili zdravstvenim okolnostima.

Koje su Vaše pristupne potrebe?

Ovisno o individualnim potrebama, stavke koje su formalno prihvatljive za dodatnu financijsku potporu tijekom Erasmus+ mobilnosti uključuju, između ostalog, sljedeće: prilagođeni smještaj, pomoć pri putovanju, medicinska skrb, dodatna oprema, prilagođeni nastavni materijal, osobu u pratnji itd.

Kako se prijaviti?

Pitajte u uredu za međunarodnu suradnju ili Erasmus+ koordinatora na vašoj matičnoj ustanovi za pomoć pri ispunjavanju prijavnog obrasca.

Informacije za odlazne studente i osoblje dostupne su kod Erasmus koordinatora ili na mrežnim stranicama.

Informirajte se na mrežnom alatu MapAbility koji je razvila Erasmus studentska mreža (ESN) mapirajući pristupačnost visokih učilišta i njihovih usluga kako biste donijeli odluku o odredištu vaše mobilnosti. Osim toga, studenti za studente izradili su mrežnu stranicu Student toolkit objedinivši savjete i informacije korisne za vaše obrazovno putovanje.

Zaštita osobnih podataka

Osobni su podaci povjerljivi i mogu biti obrađivani samo vezano uz vašu prijavu i sudjelovanje u Erasmus+ programu u skladu s mjerodavnim pravom Republike Hrvatske.

Kontakt za odlazne studente i osoblje:

  • doc.dr.sc. Marko Šostar   msostar@vup.hr
  • +385 (0)34 311 454
Objavljeno: 31.10.2019. u 7:56
Prikaza: 2363
Autor: Administrator
|

Osoblje

Nastavno i nenastavno osoblje koji želi ostvariti Erasmus mobilnost to može učiniti u obliku održavanja nastave i stručnog usavršavanja. Prilikom javljanja na natječaj, koji se objavljuje dva puta godišnje – krajem ljetnog semestra i početkom zimskog, kandidati su obavezni predati potpunu dokumentaciju kao što je to navedeno u natječaju. Po završetku natječaja, svi kandidati bivaju obaviješteni o tome je li njihova molba prihvaćena za financiranje, a rezultati natječaja objavljuju se na web-u.