Subota , 3.6.2023. | 02:30
Niste prijavljeni u sustav !
Vup.hr 

Projekti

 

Završeni EU projekti

 

Increasing Employability of Working Age Population

Objavljeno: 9.7.2014. u 11:18
Prikaza: 5955
Autor: Administrator
|

IPA IV. Komponenta

(1) Naziv EU projekta: Razvoj ljudskih potencijala: Increasing Employability of Working Age Population in Pozega-Slavonia and Koprivnica-Krizevci County

Nositelj projekta: Veleučilište u Požegi; Partner na projektu: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima; Suradnici na projektu: Udruga vinogradara i vinara iz Požege, Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske „Panora", Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Požega.

Voditelj projekta: dr.sc. Brankica Svitlica

Trajanje projekta: 05.11.2010.-05.03.2012.

Projekt je prijavljen u okviru natječaja dodjele EU bespovratnih sredstava za program "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, unutar IPA IV komponente – Razvoj ljudskih potencijala. Javni poziv: Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO).

Opći cilj projekta je povećati zapošljivost radno sposobnog stanovništva u Požeško - slavonskoj i Koprivničko - križevačkoj županiji provođenjem edukacije namijenjene odraslim osobama.

Specifični ciljevi projekta jesu: povećati konkurentnost nezaposlene i zaposlene radne snage kroz prilagodbu potrebama tržišta rada; promicati jednake mogućnosti za sve prilikom ulaska na tržište rada; promicati razvoj potrebnih ključnih i drugih vještina polaznika na postojećim i/ili novim programima za obrazovanje odraslih.

Glavne provedene aktivnosti projekta jesu:

·razvoj i registriranje tri programa za obrazovanje odraslih (Voditelj/ica upravljanja projektnim ciklusom; Računalni operater/ka te Vinogradar/ka i podrumar/podrumarka),

·provedba besplatne edukacije za odabrane polaznike (uglavnom nezaposlene osobe) na navedenim programima na Veleučilištu u Požegi (25+20+20) te provedba besplatne edukacije na programu Vinogradar/ka i podrumar/podrumarka u Križevcima (Visoko gospodarsko učilište Križevci),

·nabavljanje opreme potrebite za provedbu edukacije tijekom trajanja projekta i u buduće,

·studijsko putovanje za sve sudionike na programima za obrazovanje odraslih i predavače,

·priprema i tiskanje praktičnih vodiča za programe.

Projekt predstavlja trajni doprinos razvoju Veleučilišta u Požegi kao, između ostalog, institucije za obrazovanje odraslih, u smislu izrade i akreditacije tri programa za obrazovanje odraslih, iznimno potrebnih u regiji u kojoj se institucija nalazi te u vidu opremanja institucije za održavanje teorijskog i praktičnog dijela nastave. Doprinos razvoju regije, osim u jačanju kapaciteta ustanove, nalazi se i u besplatnoj edukaciji 65 nezaposlenih osoba i studenata čijim završetkom će isti biti konkurentniji na tržištu rada. Dodatni doprinos razvoju regiji je u ojačanom kapacitetu Veleučilišta za daljnju, kontinuiranu provedbu predmetne edukacije (obrazovanja odraslih).