Srijeda , 12.12.2018. | 21:20
Niste prijavljeni u sustav !
Vup.hr 

Vijesti

 

Događanja

Objavljeno: 10.12.2018. u 13:39
Prikaza: 213
Autor: Administrator
|

Anketa: Prijedlozi za unapređenje infrastrukture VUP-a

Poštovani studenti,

molimo Vas da odvojite 3 minute vremena i ispunite anketu:

Prijedlozi za unapređenje infrastrukture VUP-a (za studente)

LINK na anketu: https://tinyurl.com/vup-IT2


Hvala

Objavljeno: 7.12.2018. u 13:40
Prikaza: 493
Autor: Administrator
|

Čaj Za Malog Zmaja i Hodanje 2018Čaj Za Malog Zmaja i Hodanje 2018

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 618 kb

Datum objave: 7.12.2018.

Objavljeno: 5.12.2018. u 19:35
Prikaza: 637
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana početna konferencija projekta Binarni kod 110

Događanja : Održana početna konferencija projekta Binarni kod 110
U prostoru Veleučilišta u Požegi 27.11.2018. je održana početna konferencija projekta „Binarni kod 110". Riječ je o projektu koji ima za cilj unaprijediti kvalitetu socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj razini. Nositelj projekta je Grad Požega, dok su partneri Veleučilište u Požegi i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Vrijednost projekta je oko 660 tisuća kuna te ga je u cijelosti sufinancirala Europska unije iz Europskog socijalnog fonda. Ispred Veleučilišta u Požegi sudionike konferencije pozdravila je prodekanica za nastavu dr.sc. Brankica Svitlica. 
Objavljeno: 27.11.2018. u 8:41
Prikaza: 1201
Autor: Administrator
|

DRUŠTVO INŽENJERA I TEHNIČARA KEMIJE I TEHNOLOGIJE POŽEGA POZIVA NA PREDAVANJA

POZIV

DITa POŽEGA organizira u ponedjeljak 3.12.2018. u 15 sati, dvorana 1 na VELEUČILIŠTU U POŽEGI, predavana


 1. prof. dr. sc. Jagoda Šušković, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  Naslov predavanja:
  Moć mikroorganizama u proizvodnji antibiotika i kontinuiranoj borbi protiv antibiotičke rezistencije - Prigodno predavanje povodom 10-te godišnjice Europskog dana svjesnosti o antibioticima (18.11.2008.-18.11.2018) i Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima (12.11.-18.11.2018.)

 2. prof. dr. sc. Blaženka Kos, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  Naslov predavanja:
  Autohtoni sojevi bakterija mliječne kiseline iz tradicionalnih fermentiranih proizvoda kao probiotičke bakterije i potencijalni „živi lijekovi"


Objavljeno: 21.11.2018. u 14:46
Prikaza: 1633
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Studenti održali prezentaciju maturantima u Gimnaziji Požega

Događanja : Studenti održali prezentaciju maturantima u Gimnaziji Požega

Dana 17.studenoga 2018. održan je tradicionalni 19.susret studenata i maturanata. Gimnazija Požega ugostila je studente, uglavnom bivše učenike, koji su maturantima govorili o svojim iskustvima polaganja državne mature, studiranja na različitim fakultetima i u različitim gradovima, o uvjetima studiranja, stipendijama. U okviru događaja studenti Veleučilišta u Požegi upoznali su zainteresirane sa prednostima studiranja na Veleučilištu Požegi i studijskim programima. 

 

Objavljeno: 10.10.2018. u 21:29
Prikaza: 4401
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Polaganje kamena temeljca Studentskog doma u Požegi

Događanja : Polaganje kamena temeljca Studentskog doma u Požegi
Dana 10.10. 2018. godine održano je polaganje kamena temeljca Studentskog doma u Požegi. Uz domaćina, dekana Veleučilišta u Požegi, prof. dr. sc. Borislava Miličeviće, brojne uzvanike, zamjenika požeško-slavonskog župana Vedrana Neferovića, gradonačelnike i načelnike općina s područja Požeško-slavonske županije ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, u nazočnosti svojih pomoćnika Davora Huške i Mladena Pavića, položila je kamen temeljac za izgradnju Studentskog doma u Požegi. Na svečanosti polaganja kamena temeljca bili su i članovi Upravnog vijeća Veleučilišta na čelu s predsjednikom prof. dr. sc. Dragom Šubarićem te rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i dr.

– Zahvaljujući Vladi RH i podršci Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurana su bespovratna sredstva za realizaciju ovoga projekta čija je procijenjena vrijednost nešto veća od 32 milijuna kuna. Nakon 20 godina rada požeškog Veleučilišta mnoge su generacije sanjale, a mi smo dočekali taj dan početka radova na izgradnji zgrade koja će uvelike unaprijediti kvalitetu života i studiranja na Veleučilištu u Požegi, a vjerujem i samo Veleučilište istaknuti na karti visokih učilišta RH – rekao je dekan Veleučilišta u Požegi Borislav Miličević, te predstavio karakteristike novog objekta.

– Zadovoljna sam što smo iskoristili sva raspoloživa sredstva kada govorimo o studentskim domovima. Sveukupno je riječ o 14 studentskih domova diljem Hrvatske za što je uloženo 1,2 milijarde kuna kako bismo unaprijedili kvalitetu života studentske populacije. Do kraja ove godine planiramo uložiti dodatnih 1,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava i to za dva velika projekta – e-škole, uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola te projekt uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetencije u strukovnom obrazovanju. Prepoznali smo važnost ulaganja u obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te tijekom ove i prošle godine značajno potaknuli aktivnosti dodjele sredstava te ugovaranja u području znanosti i obrazovanja – poručila je ministrica Žalac koja je zajedno s studenticom, predsjednicom Studentskog zbora Helena Crnković, dekanom Miličevićem, ravnateljem Studentskog centra Tomislavom Ragužem položila kamen temeljac. Temeljni kamen blagoslovio je prepošt stolnog kaptola sv. Petra vlč. Ivica Žuljević.
Objavljeno: 2.10.2018. u 8:32
Prikaza: 4905
Autor: Administrator
|

Poziv na pozdravni govor dekana

Obraćanje dekana prof.dr.sc. Borislava Miličevića, studentima prve godine svih stručnih studija Veleučilišta u Požegi održati će se dana 03.10.2018. godine u dvorani br.1 (Dobriša Cesarić) sa početkom 08:30 sati.

Objavljeno: 28.9.2018. u 12:23
Prikaza: 4765
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Potpisan partnerski sporazum za EU projekt LIPA

Događanja : Potpisan partnerski sporazum za EU projekt LIPA
Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega nositelj je projekta „LIPA – lokalna inicijativa za poduzetničku aktivaciju". Projekt sufinancira Europska unija u stopostotnom iznosu od 1.225.469,67 kuna iz Europskog socijalnog fonda, iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III a u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2016. – 2020. U Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Požega 27.9.2018. godine održana je početna konferencija projekta, kojoj su prisustvovali članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Požeško-slavonske županije. Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, 14. svibnja 2018. godine, počela je provedba ovog 30 mjeseci dugog projekta. Cilj projekta je utjecati na povećanje zaposlenosti aktivacijom poduzetničkih potencijala nezaposlenog stanovništva Požeško-slavonske županije. U tu svrhu provest će se niz aktivnosti za čiju su provedbu zaduženi nositelj projekta i projektni partneri: Grad Požega, Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., Pučko otvoreno učilište Obris, Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Veleučilište u Požegi.
Objavljeno: 26.9.2018. u 11:23
Prikaza: 8297
Autor: Administrator
|

POČETAK NASTAVE U AKADEMSKOJ GODINI 2018/19

Poštovane studentice i studenti, nastavnice i nastavnici,

obavještavamo Vas da predavanja za redovite studente u ak. god. 2018./19. počinju u ponedjeljak 01. listopada 2018. godina za sve preddiplomske stručne studije Veleučilišta u Požegi prema rasporedu objavljenom na web stranicama Veleučilišta.  (Izbornik studija->Raspored predavanja)

Predavanja za redovite studente specijalističkog diplomskog stručnog studija Trgovinsko poslovanje počinju od 08. listopada 2018. godine prema prema rasporedu objavljenom na web stranicama Veleučilišta. 

Raspored predavanja za sve izvanredne student bit će naknadno objavljen na web stranicama Veleučilišta. 


Puno uspjeha u novoj akademskoj godini!

Objavljeno: 23.9.2018. u 20:57
Prikaza: 4792
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana 6th International Conference "Vallis Aurea" Focus on Research & Innovation“

Događanja : Održana 6th International Conference "Vallis Aurea" Focus on Research & Innovation“

0d 20.9.-22.9.2018. održana je 6th International Conference "Vallis Aurea: Focus on Research & Innovation" na kojoj je predstavljeno 60 znanstvenih radova koji su tiskani u zborniku.

- Konferencija je nastavak i rezultat suradnje Bečkog tehničkog sveučilišta i Veleučilišta u Požegi. Ova suradnja pokazala se kao uspješan model, zato što se omogućilo da potrebne stvari za razvoj požeškog Veleučilišta, a to su međunarodne veze dođu do izražaja, posebno između profesora i djelatnika ovog Veleučilišta i našeg bečkog Tehničkog sveučilišta. Tako je požeško Veleučilište postalo prepoznatljivo u svijetu, a posebno sa svojim znanstvenim časopisom. Očekujemo slijedećih godina i veću promociju radova i podataka koje donese svaka nova konferencija, a ovu suradnju bi proširili i na veleučilišta u državama u okruženju. Posebno nam je značajna suradnja s privredom – istakao je prof. dr. sc. Branko Katalinić iz Beča.

Objavljeno: 3.9.2018. u 12:50
Prikaza: 4853
Autor: dr.sc. Berislav Andrlic
|

Sudjelovanje na sajmu “Regionalni dani EU fondova”

Događanja : Sudjelovanje na sajmu “Regionalni dani EU fondova”
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU organizator je niza informativno-edukativnih dogadanja pod nazivom "Regionalni dani EU fondova” koji se održavaju širom Hrvatske, a cetvrti u nizu održao se u Požegi 01.09.2018. Veleucilište u Požegi je u sklopu sajma predstavilo projekte u tijeku: Izgradnja studentskog doma u Požegi, AGRO-TECH obrazovanje za integraciju na tržište rada i Erasmus+.
Objavljeno: 24.8.2018. u 14:54
Prikaza: 4673
Autor: Danijela Hrmic
|

Poziv na javno predavanje - Anamarija Kovačević Turac


Poziv na javno predavanje - Anamarija Kovačević Turac(180824145522151.pdf)

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 291 kb

Datum objave: 24.8.2018.

Objavljeno: 4.7.2018. u 14:03
Prikaza: 4477
Autor: Danijela Hrmic
|

Zapisnik o konačnim rezultatima izbora predstavnika zaposlenika u Upravnom vijeću VUP


Zapisnik o konačnim rezultatima izbora predstavnika zaposlenika u Upravnom vijeću VUP(1807041447588.pdf)

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 217 kb

Datum objave: 4.7.2018.

Objavljeno: 27.6.2018. u 14:28
Prikaza: 4430
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Zapisnik o prethodnim rezultatima izbora predstavnika zaposlenika u Upravnom vijeću VUP-a

Zapisnik o prethodnim rezultatima izbora predstavnika zaposlenika u Upravnom vijeću VUP-a

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 291 kb

Datum objave: 27.6.2018.

Objavljeno: 12.6.2018. u 13:56
Prikaza: 4533
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Popis birača na izborima predstavnika zaposlenika u Upravno vijeće Veleučilišta u Požegi


Popis birača na izborima predstavnika zaposlenika u Upravno vijeće Veleučilišta u Požegi

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 561 kb

Datum objave: 12.6.2018.

Objavljeno: 9.6.2018. u 21:20
Prikaza: 4415
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Realizirano Alumni studijsko putovanje i predavanje

Događanja : Realizirano Alumni studijsko putovanje i predavanje

Tijekom lipnja Alumni udruga je bila iznimno aktivna u organizaciji događanja u okviru svojih redovnih godišnjih aktivnosti. Članovi, simpatizeri i podupiratelji Udruge diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi bili su na studijskom putovanju u Vukovaru, Parku prirode "Kopački rit", a posjetili su i Vinariju Kolar u mjestu Suza u Baranji, 3.6.2018. Članovi Udruge „Alumni VUP" organizirali su 7.6.2018. posjećeno i medijsko popraćeno predavanje „Principijelno pregovaranje - ili kako pregovarati na način da pomažući drugima pomogneš sebi", koje je održala prof. dr. sc. Marija Tomašević Lišanin, s Katedre za marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Galerija slika se nalazi na Facebook stranici Veleučilišta u Požegi.


Objavljeno: 7.6.2018. u 10:44
Prikaza: 4483
Autor: Danijela Hrmic
|

Odluka o provođenju izbora za predstavnika zaposlenika u Upravnom vijeću VUP


Odluka o provođenju izbora za predstavnika zaposlenika u Upravnom vijeću VUP(180607104517458.pdf)

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 423 kb

Datum objave: 7.6.2018.

Objavljeno: 6.6.2018. u 9:48
Prikaza: 4457
Autor: Administrator
|

Edukacija vezana uz studente s invaliditetom

Događanja : Edukacija vezana uz studente s invaliditetom
Dana 4. lipnja edukaciju za nastavnike i djelatnike Studentske službe, a vezanu za studente s invaliditetom, održale su Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Valentina Novak Žižić, savjetnica za studente s invaliditetom u Uredu za studente s invaliditetom pri Sveučilištu u Zagrebu.
Objavljeno: 5.6.2018. u 10:23
Prikaza: 4442
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Poziv za javno predavanje - Miroslav Mazurek

Poziv za javno predavanje - Miroslav Mazurek

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 283 kb

Datum objave: 5.6.2018.

Objavljeno: 30.5.2018. u 13:01
Prikaza: 4717
Autor: Administrator
|

PRODUŽENE PRIJAVE ZA APSOLVENTSKO PUTOVANJE

Poštovani studenti, obavještavamo vas da su prijave produžene jer je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta. Cijena je oko 200kn! Prijave se zatvaraju 1.6. u 12:00h.
Prednost imaju studenti 3. god i apsolventi, ali studenti 1. i 2. godina se isto tako mogu prijaviti!"

___________________________________________________________________________________________________


Poštovani studenti,

povećana je subvencija apsolventskog putovanja te cijena na bazi 30/40 osoba iznosi do 270,00 kn (moguća je izmjena cijene ovisno o broju prijavljenih). Prijave još uvijek traju, točnije do 30.05.2018. (SRIJEDA) do 12:00h. Svi studenti koji su se do sad prijavili NE MORAJU se ponovno prijavljivati. Njihove prijave i dalje vrijede!______________________________________________________________________________________________________

Poštovani studenti, Studentski zbor organizira apsolventsko putovanje u SARAJEVO-JAJCE-BANJA LUKA na tri dana u periodu od 08. – 10.06.2018.god. Cijena na bazi 40/50 osoba je 410,00kn (moguća je izmjena cijene ovisno o broju prijavljenih). U cijenu je sadržano noćenje s uključenim doručkom. Prijave traju do 30.5. do 12:00h te molimo sve zainteresirane apsolvente i studente 3. godina da se prijave na mail studentskizbor@vup.hr s podacima:

* ime i prezime

* kontakt (broj mobitela i službeni mail)

* studij i godina

* broj indeksa

* broj osobne iskaznice

U slučaju da ostane slobodnih mjesta bit će omogućen odlazak na putovanje i studentima s prve i druge godine. Prijavite se!

Objavljeno: 29.5.2018. u 13:18
Prikaza: 4566
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Poziv na javno predavanje - Manuel Del Vechio


Poziv na javno predavanje

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 290 kb

Datum objave: 29.5.2018.

Objavljeno: 29.5.2018. u 13:17
Prikaza: 4510
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Poziv na javno predavanje - Domagoj Šulc

Poziv na javno predavanje

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 285 kb

Datum objave: 29.5.2018.

Objavljeno: 28.5.2018. u 8:52
Prikaza: 4444
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Poziv za skup radnika

Poziv za skup radnika

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 199 kb

Datum objave: 28.5.2018.

Objavljeno: 23.5.2018. u 17:24
Prikaza: 4563
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Proslavljena 20. godišnjica osnivanja veleučilišta

Događanja : Proslavljena 20. godišnjica osnivanja veleučilišta

21,05.2018.  je na Veleučilištu u Požegi održana Svečana sjednica Stručnog vijeća povodom 20 godina postojanja Veleučilišta. Povodom obljetnice ovaj tjedan održat će se brojne aktivnosti kao što su stručna i znanstvena predavanja, pub kvizovi, kazališne predstave i mnoge druge aktivnosti, a u  sklopu Svečane sjednice predstavljen je zbornik radova Požeško obrazovanje i školstvo u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Svečanu sjednicu otvorio je dekan Dinko Zima koji se s nekoliko riječi obratio svima nazočnima.

"Zadovoljan sam što smo u ovakvom obliku uspjeli zadržati sve stručne studije, otvarati nove, obrazovati kadar studenata za koji mogu reći da ima znanje, pogotovo kada je u pitanju praktična nastava. Ono što nam slijedi je održavanje na ovakvoj razini, odnosno poboljšanje ponude prema studentima i proširenje laboratorijskog prostora."

Dekan Zima dodao je kako je 1999. godine osnovan Studentski centar u Požegi, 2001. otvoren je vinski laboratorij u podrumu Poljoprivredne škole, 2002. godine bila je prva promocija diplomanata, 2003. godine otvorena je mini destilerija i suvremeni vinski podrum, 2004. godine otvoren je suvremeni informatički kabinet, 2005. godine promovirani su prvi stalni predavači Veleučilišta i mnoge druge aktivnosti su napravljene kao presađivanje vinograda, otvorenje objekta "Klijet" u Podgorju, pokrenuti su projekti Erasmusa. Svim uzvanicima i gostima obratili su se i gradonačelnik Darko Puljašić te župan Alojz Tomašević koji su pohvalili rad Veleučilišta ali i naglasili kako i grad i županiju stoje na raspolaganju i daju veliku podršku u sljedećim projektima i samom radu Veleučilišta u Požegi.

Dodijeljene su i nagrade nastavnicima, administrativnom osoblju i studentima, te priznanja zaslužnim fizičkim osobama. Posebno priznanje dobile su dr. sc. Verica Budimir u kategoriji Najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2017. godini na Društvenom odjelu, dr. sc. Barbara Pisker u kategoriji Međunarodni/nacionalni projekti u 2017. godini, zatim dr. sc. Katarina Štavlić u kategoriji Znanstveni, nastavni i stručni rad u 2017. godini, te dipl. ing. Mario Jakobović, u kategoriji Najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2017. godini na Poljoprivrednom odjelu. Posebno priznanje dobio je i Robert Knais u kategoriji Natprosječni rezultati u radu u 2017. godini, te studenti Helena Crnković u kategoriji Najbolji prosjek ocjena u akademskoj godini 2016./2017. na preddiplomskom Stručnom studiju Računovodstvo, Antonija Lovrić u kategoriji najbolji prosjek ocjena u akademskoj godini 2016./2017. na preddiplomskom Stručnom studiju Upravni studij i Ivana Pavelić i Matej Grgačević u kategoriji izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima u akademskoj godini 2016./2017.

Priznanje je posthumno dobio i Ivan Budić, član Upravnog vijeća Veleučilišta te dekan od 1.1. 2007. do 30.9.2012. godine. Prof Tomislav Radonić, koji je obnašao dužnost člana upravnog vijeća te bio i jest dugogodišnji vanjski suradnik veleučilišta na upravnom studiju, također je dobitnik priznanja, kao i dr. sc. Antun Lovrić, koji je obnašao funkciju privremenog tajnika Veleučilišta, savjetnika dekana te bio prorektor za nastavu i stručni rad, Vlado Krauthaker, koji je bio član Upravnog vijeća te je svojim savjetima značajno pridonio usavršavanju djelatnika i studenata te kvaliteti izvođenja praktične nastave na Studiju Vinogradarstva, prof. dr. sc. Zlatko Lacković, koji je bio član Upravnog vijeća, dugogodišnji vanjski suradnik te član stručnih povjerenstava, mr. sc. Zlatko Pirc, vanjski suradnik Veleučilišta u Požegi na Upravnom studiju tijekom svih dvadeset godina postojanja, te Marija Bajt, predsjednica Upravnog vijeća od osnutka Veleučilišta i glavna inicijatorica osnivanja Veleučilišta u Požegi.

Izvor: https://www.034portal.hr/clanak.php?z=2852
Objavljeno: 23.5.2018. u 14:30
Prikaza: 4413
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Prijedlog za pokretanje postupka izbora predstavnika zaposlenika u Upravno vijeće Veleučilišta u Požegi

Prijedlog za pokretanje postupka izbora predstavnika zaposlenika u Upravno vijeće

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 230 kb

Datum objave: 23.5.2018.

Objavljeno: 22.5.2018. u 12:34
Prikaza: 4458
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Poziv na javno predavanje

Poziv na javno predavanje: Strategija digitalne prisutnosti i uloga društvenih mreža u poslovanju

Poziv na javno predavanje

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 291 kb

Datum objave: 22.5.2018.

Objavljeno: 17.5.2018. u 11:16
Prikaza: 4653
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Obilježavanje 20. godina Veleučilišta u Požegi

Povodom 20. godina osnivanja Veleučilište u Požegi poziva na slijedeće događaje:

18.5. (petak)

-  20.00 sati – u suradnji s Gradskim muzejom na obilježavanju Dana muzeja – pripremanje vina od lazarkinje – ispred Gradskog muzeja

21.5. (ponedjeljak)

- 10.00 – 11.30 sati – svečana sjednica Stručnog vijeća; predstavljanje zbornika radova Požeško obrazovanje i školstvo u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

22. 5.  (utorak)

- od 9.00 sati – sportski susreti studenata i nastavnika na sportskim terenima Veleučilišta

- 19.00 sati - besplatna kazališna predstava za studente Veleučilišta Nespojivi- gradsko kazalište Požega

25.5. (petak)

- od 10.00-13.00 sati stručni skup Buča u prehrani 

Objavljeno: 12.5.2018. u 21:35
Prikaza: 4434
Autor: Bojan Radišić, mag.educ.math.et inf.
|

Program 1. međunarodne studentske GREEN konferencije

Objavljeno: 11.5.2018. u 14:33
Prikaza: 4415
Autor: Administrator
|

Okrugli stol o temu zdravlja

U povodu Europskoga tjedna, požeški ogranak Hrvatske paneuropske unije u suradnji s Mladeži Hrvatske paneuropske unije uz potporu Grada Požege i Veleučilišta u Požegi, organizira Okrugli stol o temu zdravlja. Sudjelovanje u raspravama najavili su stručnjaci iz HZJZ Požeško-slavonske županije, Medicinskog fakulteta u Osijeku, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz Zagreba te Gimnazije, Požega

Okrugli će stol biti održan 15. svibnja 2018. godine u prostorijama Veleučilišta u Požegi, Vukovarska 17, 34 000 Požega, s početkom u 11:00 sati.

Objavljeno: 11.5.2018. u 14:29
Prikaza: 4470
Autor: Administrator
|

Sportsko natjecanje

Događanja : Sportsko natjecanje

Objavljeno: 10.5.2018. u 16:15
Prikaza: 4405
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održan Dan otvorenih vrata EU projekata

Događanja : Održan Dan otvorenih vrata EU projekata

Dana 10.05.2018. na Veleučilištu u Požegi održani su "Dani otvorenih vrata EU projekata. Dekan Dinko Zima ukratko predstavio projekte u tijeku (Agro-tech obrazovanje za tržište rada i Izgradnja Studentskog doma u Požegi) .Studenti su predstavljali Akademiju regionalnoga razvoja EU, a Panora Požega natječaje za mlade poljoprivrednike. Na kraju, predstavljeno je iskustvo mladog vinara Hrvoja Pavlovića u provedbi mjere 6.


Objavljeno: 17.4.2018. u 21:38
Prikaza: 4693
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održan Dan karijera biotehničkih studija

Događanja : Održan Dan karijera biotehničkih studija

17.04.2018. godine u 9:30 sati u nastavnom objektu „Klijet i spremište vina"  u Podgorju uspješno je održan Dan karijera biotehničkih studija. U okviru predstavljanja nastavnici Veleučilišta u Požegi informirali su maturante Poljoprivredno prehrambene škole Požega o mogućnostima studiranja na preddiplomskom stručnom studiju Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo i preddiplomskom stručnom studiju Prehrambena tehnologija. Nakon toga, održane su prezentacije maturantima u srednjim školama u Slatini i Našicama.

Objavljeno: 6.4.2018. u 11:07
Prikaza: 4749
Autor: Danijela Hrmic
|

POZIV ZA SUDJELOVANJE U BESPLATNIM EDUKACIJAMA


POZIV ZA SUDJELOVANJE U BESPLATNIM EDUKACIJAMA(18040611752220.pdf)

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 577 kb

Datum objave: 6.4.2018.

Objavljeno: 19.3.2018. u 15:16
Prikaza: 4543
Autor: Bojan Radišić, mag.educ.math.et inf.
|

Poziv na predavanje: "Može li se biti svjetski uspješan i u Slavoniji?"

Poštovani studenti i studentice,
pozivamo Vas na zanimljivo predavanje koje će se održati na Veleučilištu u Požegi u utorak 20.03.2018. u dvorani M. Peić s početkom u 14:30 sati. Predavanje pod nazivom Može li se biti svjetski uspješan i u Slavoniji održat će Denis Sušac, predsjednik udruge Osijek Software City, jedne od najaktivnijih neprofitnih IT organizacija u Hrvatskoj i šire.


Objavljeno: 8.3.2018. u 12:00
Prikaza: 4689
Autor: Bojan Radišić, mag.educ.math.et inf.
|

Izmjene rasporeda za slijedeći tjedan

Poštovane studentice i studenti,

slijedeći tjedan (12.-16. ožujak 2018.) dolazi nam troje nastavnika iz Ukrajine koji će održati predavanja u sklopu Erasmus+ programa.

Napravljeno je nekoliko korekcija u samom rasporedu za taj tjedna pa molimo da se držite rasporeda koji je na webu

Nakon navedenog tjedna, nastava će se odvijati prema dosadašnjem rasporedu.

Hvala na razumijevanju!
Objavljeno: 6.3.2018. u 8:13
Prikaza: 4537
Autor: Tatjana Pandžić, struč.spec.oec.
|

Case Study Competition natjecanje

Case Study Competition vodeće je regionalno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva namijenjeno proaktivnim studentima u svrhu ostvarivanja kontakta s potencijalnim budućim poslodavcima te izradi kreativnih i inovativnih rješenja za poslodavce.

Case Study Competition i ove godine poziva studente da se prijave i sudjeluju u izradi rješenja stvarnih poslovnih slučajeva. Prijave su otvorene od 5.ožujka i traju sve do 17. ožujka 2018.

U nastavku donosimo listu poduzeća i nazive ovogodišnjih poslovnih slučajeva;

Coca-Cola- 50. rođendan „Dame u crvenome"

(Obilježavanje 50. obljetnice postojanja Coca-Cole u Hrvatskoj)

GlaxoSmithKline d.o.o.- Multi-Channel Marketing kampanja za Duac

Grawe Hrvatska d.d.- PoKRENI promjenu, jer promjena kreće od tebe

Hrvatski telekom- TV4YOU: Kako će izgledati televizija i TV sadržaj u budućnosti?

INA-industrija nafte-  INA – prodajno mjesto budućnosti

Privredna banka Zagreb- #S.M.A.R.T. PBZ

(Simple.Multidimensional.Artificial.Retail.Technology.)

Samsung Electronics Austria GmbH- "Wind of change"

Vipnet d.o.o.- Vip Now

Zagrebačka banka- Mobility Concept – Imaš li recept?

Case Study Competition natjecanje je u kojem poslodavci daju stvarne poslovne slučajeve, a studenti zatim osmišljavaju efikasna, inovativna i kreativna  rješenja. Poslovni slučajevi nisu ograničeni na samo dio fakulteta već je natjecanje otvoreno za sve studente. Timovi se sastoje od dva do četiri člana, a svakom je timu na raspolaganju mentor iz poduzeća čiji poslovni slučaj rješavaju.

Sve informacije o tijeku natjecanja i prijavama možeš pronaći na web i Facebook stranici natjecanja.

Objavljeno: 28.2.2018. u 20:01
Prikaza: 4610
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana početna konferencija projekta AGRO-TECH

Događanja : Održana početna konferencija projekta AGRO-TECH

28.02.2018. održana je početna konferenciju projekta pod nazivom AGRO-TECH Obrazovanje za integraciju na tržište rada UP. 03.2.3.02.0001 u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti". Projekt ima za cilj poboljšati status dugotrajno nezaposlenih osoba, povećavajući razinu socijalne uključenosti i pristup tržištu  rada u STEM sektoru. Nezaposleni polaznici  će steći osposobljavanje za računalnog operatera i vinogradara/podrumara  i izraditi poslovni plan što će ih  učiniti konkurentnijim i stvoriti mogućnost zapošljavanja ili samozapošljavanja. Vrijednost projekta iznosi 661.015,11kn i trajati će 14 mjeseci.  U okviru izlaganja projekt su predstavili dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi, dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i Jasminka Antunović, v.d.predstojnice HZZ, Područni ured Požega. Nakon izlaganja uslijedilo je potpisivanje partnerskog sporazuma i domjenak.

 

Objavljeno: 7.2.2018. u 21:49
Prikaza: 4727
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sajam En Primeur 2018

Događanja : Sajam En Primeur 2018
Dana 1.2.2018.god. u Zagrebu u organizaciji Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae održan je En Primeur 2018, kušanje graševina, pošipa i drugih sorti, na kojem su svoja vina predstavili profesori i studenti Veleučilišta u Požegi.
Objavljeno: 30.1.2018. u 19:22
Prikaza: 4580
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Potpisan ugovor za projekt ”AGRO-TECH obrazovanje za integraciju na tržište rada“

Veleučilištu u Požegi je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Požega odobren projekt pod nazivom AGRO-TECH obrazovanje za integraciju na tržište rada". U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 25.01.2018. godine dekan dr.sc. Dinko Zima potpisao je ugovoro financiranju projekta između Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Veleučilišta u Požegi. Vrijednost projekta je 661.015,11 kuna, a provodit će se tijekom 14 mjeseci.

Objavljeno: 21.1.2018. u 15:57
Prikaza: 4630
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Vincelovo 2018

Događanja : Vincelovo 2018
Dana 18.1.2018. održana je proslava Vincelova za djelatnike i poslovne partnere u Poddgorju. U subotu 20.1.2018. studenti studija Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo predstavili su vina na štandu na Trgu sv. Trojstva u Požegi na manifestaciji Zeleno-plavo.
Objavljeno: 22.12.2017. u 11:08
Prikaza: 4764
Autor: Bojan Radišić, mag.educ.math.et inf.
|

Radno vrijeme Veleučilišta tijekom zimskih blagdana


Veleučilište u Požegi da neće raditi u periodu od 27. do 29. prosinca 2017. 

Nastava za studente počinje 8. siječnja 2018. prema ustaljenom rasporedu.

Sretni i ugodni nadolazeći blagdani! 
Objavljeno: 20.12.2017. u 13:29
Prikaza: 4653
Autor: Bojan Radišić, mag.educ.math.et inf.
|

Radno vrijeme Veleučilišta u petak 22.12.2017.

Dana 22. prosinca 2017. Veleučilište će raditi do 12:00 sati. 
Nastavnici koji nastavu imaju poslije 12:00 sati, istu će održati u drugom terminu u dogovoru sa studentima.

Objavljeno: 19.12.2017. u 11:29
Prikaza: 4529
Autor: Administrator
|

Kviz znanja - Hunamitarnog karaktera

Događanja : Kviz znanja - Hunamitarnog karaktera

Objavljeno: 18.12.2017. u 23:06
Prikaza: 4466
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana godišnja skupština udruge „ALUMNI VUP“

Događanja : Održana godišnja skupština udruge „ALUMNI VUP“
 Članovi Udruge diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi „ALUMNI VUP", u petak, 15. prosinca 2017. godine održali su svoju redovitu skupštinu.Na skupštini je usvojen plan rada udruge i financijski plan za 2018. godinu, a usvojeno je i izvješće o radu za 2017. godinu, financijsko izvješće za 2017. godinu, kao i izvješće Nadzornog odbora.Iz izvješća o radu za  2017. godinu izdvajamo da smo redovito održavali sjednice Upravnog odbora te provodili odluke Upravnog odbora. Za članove, simpatizere i podupiratelje Udruge organizirali smo studijsko putovanje na Veleučilište u Karlovcu i u NP Plitvička jezera.Domaćin na Veleučilištu u Karlovcu nam je bio dr. sc. Bojan Matijević, koji nas je poveo u turistički obilazak Karlovca, nakon čega smo posjetili tamošnje Veleučilište, na kojem preko 4000 studenata studira na  8 različitih studija, od kojih su prepoznatljivi prehrambeni studij te studij lovstva i zaštite prirode. Na prehrambenom studiju studenti se nakon nekoliko semestara odlučuju za smjer mljekarstva ili za smjer pivarstva. Posebno zanimljiv je bio obilazak kemijskog laboratorija, mljekarskog praktikuma, učionice s trofejima za studij lovstva i zaštite prirode te pivarskog praktikuma gdje smo kušali vrlo ukusno pivo koje proizvode tamošnji studenti.

Na kraju posjeta domaćina smo upoznali s radom Veleučilišta u Požegi i s aktivnostima naše udruge, nakon čega smo se uputili u obilazak Plitvička jezera.Redovito smo izvještavali članstvo o radu udruge te animirali  diplomirane studente Veleučilišta u Požegi za članstvo u udruzi. Po srednjim školama smo promovirali Veleučilište u Požegi i animirali učenike za studiranje na našem Veleučilištu.

Ostvarili smo izvrsnu suradnju s Veleučilištem u Požegi, a o našim aktivnostima smo redovito izvještavali dekana Dinka Zimu, koji je sudjelovao u sjednicama Upravnog odbora Udruge, kao i prodekan Berislav Andrlić.

Na Veleučilištu u Požegi 05. svibnja 2017. godine, organizirali smo vrlo dobro posjećeno predavanje pod nazivom "Učinkovita poslovna komunikacija", koje je održala  dr.sc. Gabrijela Kisiček.Gabrijela Kisiček radi na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje različite kolegije na diplomskom studiju Govorništva, te na Novoj TV gdje obučava novinare, priprema voditelje za govor u medijima te za javni nastup i komunikaciji pred kamerama. Gospođa Kisiček kroz predavanje je govorila te demonstrirala kako treba i kako ne treba izgledati, odnosno kako se naše geste, mimike i slično mogu protumačiti bilo na razgovoru za posao bilo u javnim nastupima ili poslovnim sastancima.

Prisutni na predavanju su saznali da ne postoji zanimanje koje ne zahtijeva dobar oblik komunikacije, da je komunikacija je važna za posao, za studente od samog završetka fakulteta i prvih intervjua, zatim da su komunikacija i govorništvo nešto što se treba učiti, i što ste  komunikacijski vještiji ljudi će smatrati da ste stručniji i vještiji u svom poslu više nego netko manje komunikativan. Naglašeno je da je prezentiranje ideja jako važno. Ljudi često prezentiraju ideje apstraktno, nisu zadovoljni, pokušavaju uvesti nešto novo. A ono što je važno kod ideje i prezentiranja istih je da poruke moraju biti učinkovite, praktine i uvjerljive i naravno jasne, a komunikacijske vjetine se mogu naučiti, ako je čovjek spreman raditi na tome, može se brzo postići naredak u svim aspektima života.

U petak, 15.12.2017. godine, u 17.00 sati na Veleučilištu u Požegi, organizirali smo predavanje na temu „LEAN management", koje je održao prof.dr.sc. Zlatko Lacković. O našem radu članovi udruge i naši sugrađani su se mogli informirati i praćenjem lokalnih medija koji su redovito izvještavali o našim aktivnostima i kojima se ovim putem zahvaljujemo na praćenju.      

Članovi Upravnog odbora udruge su Maja Jedinak, Marija Mihaljević, Milan Paun, Vedran Kovačević i Predrag Livak.

Udruga diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi

„ALUMNI VUP"

Predrag Livak,

predsjednik

Objavljeno: 12.12.2017. u 12:18
Prikaza: 4539
Autor: Administrator
|

HODANJE U SUSRET BOŽIĆU

Događanja : HODANJE U SUSRET BOŽIĆU

Objavljeno: 4.12.2017. u 22:02
Prikaza: 4677
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Započeo Erasmus+ International Teaching Week (4. – 8.12.2017.)

Događanja : Započeo Erasmus+ International Teaching Week (4. – 8.12.2017.)

Uvodnim izlaganjima partnera započeo je Erasmus+ International Teaching Week (4. – 8.12.2017.) , na kojem će profesori iz partnerskih zemalja održati nastavne sate. Detaljnija galerija slika je na Facebook profilu.

Guest list:

•              Avize Viti Campus Apprenticeship Center, Avize, France (5-7/12/2017)

Mrs. Virginie JACQUEMINET, prof.

Mrs. Jenny Colas, prof.

•              Baku Eurasian University, Baku, Azerbaijan (2-8/12/2017)

Mrs. Gulken Huseynova, prof.

•              Faculty Of Business Economics And Entrepreneurship, Belgrade, Serbia(3-9/12/2017)

Mrs. dr. Dragica Jovančević; Assistant director

Mrs. dr. Dragana Vojteški Kljenak

•              Iakob Gogebashvili Telavi State University, Telavi, Georgia (2-8/12/2017)

Mrs. Prof.dr. Manana Kevlishvili Dean f the Faculty of Agriculture

Mr. Levan Shavadze; Assistant at the Faculty of Agriculture

Mrs. Prof.dr. Gaga Buishvili, Wine maker; Wine technolgist

•              State University "Uzhhorod National University”, Uzghorod, Ukraine (3-9/12/2017)

Mr. prof. Mr. Assoc.prof.  Vitalij Serzhanov, PhD – Dean of the Faculty of Economics;

Mr. Assoc.prof.Vitaliy Herzanych, PhD – Deputy dean of the Faculty of Economics;

Mrs. Assoc.prof. Viktoria Hotra, DSc Assoc.prof. of the Department of Enterprise Economics;

Assoc, prof. Volodymyr Andryshyn, PhD - lecturer of the Department of Enterprise Economics

Mrs. Assoc. Prof. Nataliya Kyrlyk, Department of Economics

Mr. asocc prof. Oleksandar Molnar, Department of Economics

Ms. Tetiana Doshko, Mgr.

•              Yanka Kupala State University Of Grodno, Grodno, Belarus (3-8/12/2017)

                Mr. prof. Vitali Strok

Objavljeno: 12.11.2017. u 19:01
Prikaza: 4564
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

10 godina stručne prakse, Martinje i Okusi jeseni

Događanja : 10 godina stručne prakse, Martinje i Okusi jeseni

Dana 10.11.2017. uz proslavu Martinja obilježana je i 10. obljetnica održavanja stručne prakse Društvenog odjela. 11.11.2017. studenti Poljoprivrednog odjela bili su prisutni na štandu u okviru manifestacije Okusi jeseni u šetališnoj zoni grada.

Objavljeno: 25.10.2017. u 21:35
Prikaza: 4912
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Uspješno održan Sajam poslova

Događanja : Uspješno održan Sajam poslova
Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege, u partnerstvu s Veleučilištem u Požegi, organizirao je 25.10.2017. deveti po redu Sajam poslova. Cilj sajma je bio omogućiti neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika te poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla. Na štandu Veleučilišta u Požegi Studentski zbor je prezentirao studijske programe, dok su ostali studenti imali priliku sudjelovati na debati i radionici u dvorani D. Lerman.
Objavljeno: 2.10.2017. u 12:41
Prikaza: 4807
Autor: Administrator
|

Poziv na pozdravni govor dekana

Pozdravni govor dekana studentima prve godine preddiplomskih stručnih studija Veleučilišta u Požegi održat će se 4. listopada (srijeda) u 9.00 sati u učionici Dobriša Cesarić (dvorana 1)
Objavljeno: 12.9.2017. u 8:21
Prikaza: 4586
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Veleučilište u Požegi sponzor 25. HRVATSKOG FESTIVALA JEDNOMINUTNOG FILMA

Događanja : Veleučilište u Požegi sponzor 25. HRVATSKOG FESTIVALA JEDNOMINUTNOG FILMA

Veleučilištu u Požegi je bilo izuzetno zadovoljstvo ugostiti sudionike 25. Hrvatskog festivala jednominutnog filma. Gosti su pristigli sa svih strana svijeta i imali su priliku upoznati način edukacije studenata i proizvodnje vina karakterističnih za kontinentalnu Hrvatsku.

Objavljeno: 12.6.2017. u 22:19
Prikaza: 4870
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Studenti sudjelovali na UNISPORT FINALS RH. u Biogradu

Događanja : Studenti sudjelovali na UNISPORT FINALS RH. u Biogradu

  Primanjem Sportske udruge studenata Veleučilišta u Požegi (SUSVUP) u pridruženo članstvo Hrvatskog akademskog sportskog Saveza dobili smo poziv i priliku biti dio velike „Sportske obitelji". Krajem 2016. i tijekom 2017.godine sudjelovali smo u kvalifikacijskim susretima na nivou Hrvatske, u sportovima koje smo prijavili za 2016./2017. godinu, te 1.ožujka, 2017.god. bili domaćini UniSport Košarka-pretkvalifikacije skupine sjever2 (m). U sklopu toga sudjelovali smo i na UniSport Finals RH.,2016./2017. koji se održavao od 18.-21.5.2017. god. u Biogradu na moru. Natjecanje je organizirano od strane Hrvatskog akademskog sportskog Saveza kojemu treba čestitati na izvrsnoj organizaciji tako velike sportske manifestacije koja je namijenjena Sveučilištima i Veleučilištima u Hrvatskoj koji su članovi HASS-a. Ovo je prva godina da su studenti Veleučilišta u Požegi s voditeljicom Marijom Blažičević, prof. cin., pred. sudjelovali na UniSport Finalsu zajedno sa 1300 studenata i voditelja iz cijele Hrvatske. Studenti Veleučilišta u Požegi su se natjecali u sljedećim sportovima:

1.Odbojka na pijesku: Soldo Anamarija i Ešegović Ivana

2.Tenis: Valjak Marija i Anamarija Turk // Tomašević Kristijan i Bungić Daniel)

3.Stolni tenis: Lešković Antonio, Špoljarić Šimun i Jakljević Dubiel Vid

4.Košarkaški hakl 3x3: Ćališ Ante, Belak Nikola, Tomac Matej i Inđić Jakov

     Studentice i studenti Vup-a na svom prvom velikom sportskom natjecanju, uz pobjede i poraze ipak nisu uspjeli izboriti četvrtfinalne i polufinalne susrete po sportovima, ali su pokazali borbenost, sportski duh i fair play na terenu i izvan terena. Studenticama i studentima Veleučilišta u Požegi, sudionicima UniSport Finals RH. , čestitke na trudu, radu i postignutim sportskim uspjesima, a organizatorima veliko hvala na lijepom zabavnom i sportskom iskustvu kojem se veselimo dogodine!

Objavljeno: 6.6.2017. u 10:42
Prikaza: 4708
Autor: Administrator
|

VUPIJADA 2017

Događanja : VUPIJADA 2017
Objavljeno: 23.5.2017. u 13:55
Prikaza: 4662
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održan trening za studente na temu „Stanje kvalitete u institucijama RH“

Događanja : Održan trening za studente na temu „Stanje kvalitete u institucijama RH“
Dana 15. svibnja 2017. godine, u suradnji sa Sveučilištem Sjever iz Koprivnice, na Veleučilištu u Požegi održan je trening za studente na temu „Stanje kvalitete u institucijama RH". Radionica za studente održana je u sklopu projekta "Širenje pristupa Europske unije pri pružanju osiguranja kvalitete visokog obrazovanja zemljama partnerima primjenom osiguranja kvalitete ", čiji je nositelj Sveučilište Sjever. Na radionici su sudjelovali studenti Veleučilišta Krapina, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta Vern, Visokog gospodarskog učilišta Križevci i Veleučilišta u Požegi. Voditelj projekta i radionice bio je izv.prof.dr.sc. Krešimir Buntak.
Objavljeno: 23.5.2017. u 8:01
Prikaza: 4679
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana 19. obljetnica Veleučilišta

Prigodnim programom obilježena je 19. obljetnica osnutka Veleučilišta u Požegi. Dekan dr. sc. Dinko Zima najavio je predstojeće planove, među kojima se svakako ističe izgradnja novog Studenskog doma.Potpisani su ugovori za stipendije, koje su studenti dobili po socio-ekonomskog statusu te po izvrsnosti. Njih 15 će kroz stipendije dobiti po 10.000 kuna. Predstavljen je i novi vinski web portal Veleučilišta, a pojedinosti je prezentirao prodekan za razvoj dr. sc. Berislav Andrlić. Zanimljivo predavanje u nastavku je održao dr. sc. Saša Petar na temu „Tržišni i globalni trendovi – imamo li znanja za 2025. godinu".

Izvor: http://www.rva.hr/vijest/2017/5278-veleuciliste-u-pozegi-slavi-19-godina


Objavljeno: 22.5.2017. u 14:06
Prikaza: 4556
Autor: Administrator
|

Sportsko natjecanje studenata

Događanja : Sportsko natjecanje studenata

SPORTSKO NATJECANJE STUDENATA VUP-a

25.05.2017. (četvrtak)

 

   Mali nogomet (4+1)

   Odbojka (mix ekipe-M i Ž)

   Košarkaški hakl (3 X 3)

   Stolni tenis (M singl / Ž singl)

Tenis (M pojedinačno / Ž pojedinačno / mix parovi M i Ž)

 

 • Rok za prijavu ekipa: do 24.05.2017. (srijeda)u uredu prof. Blažičević ili na mail: mblazicevic@vup.hr// u prostoru Studentskog zbora ili na e-mail adresu: studentskizbor@vup.hr.

   

 • U prijavi obavezno navesti: IME EKIPE, KAPETANA EKIPE, IME I PREZIME NATJECATELJA U EKIPI, BROJ INDEKSA SVAKOG NATJECATELJA).

 

 • Odbojka (mix ekipe, M-Ž); max.8 prijavljenih igrača-podjednak omjer studenata i studentica 4:4 ili 5:3)

 • Mali nogomet (4 + 1); max.8 prijavljenih igrača u ekipi,

 • Košarkaški hakl (3 x 3); max.4 prijavljena igrača

 • Tenis; M (pojedinačno), Ž (pojedinačno), mix parovi (M i Ž)

 • Stolni tenis; M (singl), Ž (singl)

   

 • Studenti se imaju pravo prijaviti u max. 2 sporta!!!

   

 • Pravo nastupa na sportskom natjecanju osim redovnih i izvanrednih studenata te djelatnika imaju studenti koji su diplomirali u tekućoj akademskoj godini (do mjeseca svibnja 2017.god.)

 

STUDENTE OČEKUJE PIĆE NAGRADE I DOBRA ZABAVA!!!

Objavljeno: 10.5.2017. u 21:13
Prikaza: 4659
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sudjelovanje studenata na Investicijskom forumu Slavonije i Baranje

Događanja : Sudjelovanje studenata na Investicijskom forumu Slavonije i Baranje
 Petero studenata Veleučilišta u Požegi: Tamara Marjanović, Rea Šalamon, Ivan Augustinović, Ivan Sokol i Ivan Živković s profesoricama Veleučilišta dr.sc. Mirjanom Radman Funarić i dr.sc. Katarinom Potnik Galić sudjelovali su na Investicijskom forumu Slavonije i Baranje koji se održao 09. svibnja u prostorijama HGK u Slavonskom Brodu. Tom prilikom sudionike se upoznalo  s projektom Lider Investa u okviru kojeg se provodi izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj, a cilj projekta je javnosti predstaviti kvalitetne investicije, pratiti ih i nagrađivati. Sudjelovanjem na ovom forumu studenti su se upoznali s mogućnostima investiranja u Republici Hrvatskoj, a na  okruglom stolu, koji se održao u okviru foruma, ugledni gosti:

·     Ivan Cerovečki, Atlantic Grupa

·     Bernard Kurjaković, Industrijski park Nova Gradiška

·     Tomislav Mazal, Đuro Đaković Holding

·     Damir Mirković, Razvojna agencija Brodsko-posavske županije

·     Siniša Stanić, SIMPLEX

te upoznali su prisutne s mogućnostima stvaranja poticajnog investicijskog okruženja, pokretanja novih proizvodnih investicija i mnogim primjerima dobre prakse.

 

Objavljeno: 9.5.2017. u 21:43
Prikaza: 4662
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održan Dan otvorenih vrata EU projekata

Događanja : Održan Dan otvorenih vrata EU projekata
"Dan otvorenih vrata EU projekata” održan je 9.5.2017., u okviru kojega je student Matias Buće održao uvodno predavanje "Akademije regionalnog razvoja i fondova Europske unije". Glavni cilj predavanja je informiranje studenata o korištenju EU fondova te samom apliciranju na pojedine projekte. Osim studenata izlaganje su održali prodekan za razvoj dr.sc. Berislav Andrlić i dr.sc. Anton Devčić iz Regionalne razvojne agencije Panora. Na kraju, predstavljen je uspješan primjer iz prakse poduzetništva mladih sa projektom Vina Markota d.o.o.
Objavljeno: 5.5.2017. u 11:02
Prikaza: 4582
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Poziv na Dan EU fondova

Događanja : Poziv na Dan EU fondova

Obilježavanje  Dana EU fondova će se održati 09.05.2017. u 11 h. (dv Matko Peić 2.kat)


Studenti Veleučilišta u Požegi prijavili su se kao neformalna udruga studenata pod nazivom „Konzultanti" u Projekt „Akademije regionalnog razvoja i fondova Europske unije" kojoj je glavni cilj informiranje studenata o korištenju EU fondova te samom apliciranju na pojedine projekte i doprinositi jačanju hrvatskoga gospodarstva.

1.     Uvodno izlaganje

2.     Predstavljanje Akademije regionalnog razvoja i fondova Europske unije i neformalne udruge „Konzultanti"

3.     „Europski fondovi za mlade" (dr. sc. Anton Devčić, Regionalna razvojna agencija Panora)

4.     Primjer iz prakse – uspješno proveden projekt-Vina Markota d.o.o.

Objavljeno: 27.4.2017. u 8:50
Prikaza: 4677
Autor: Administrator
|

4. TRIBINA NA TEMU KROZ LOGORE DO SLOBODE

Događanja : 4. TRIBINA NA TEMU KROZ LOGORE DO SLOBODE

Pozivamo sve studente, djelatnike i zainteresirane na 4. TRIBINA NA TEMU -  KROZ LOGORE DO SLOBODE koja će se održati 28.04.2017. godine, 11:00 sati u dvoranu Dobriša Cesarić (prizemlje zgrade Veleučilišta u Požegi)

Objavljeno: 24.4.2017. u 12:41
Prikaza: 4525
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sudjelovanje na 1. Županijskom sajmu OPG-a i strukovnih škola

Događanja : Sudjelovanje na 1. Županijskom sajmu OPG-a i strukovnih škola
22.04.2017.
Prvi Županijski sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola u sklopu obilježavanja Dana Požeško-slavonske županije održan je na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva koji je okupio više od 20 izlagača koji su svoje proizvode i rukotvorine izložili i predstavili građanima i potencijalnim kupcima, među kojma su bili i studenti Veleučilišta u Požegi na vinskom štandu.
Objavljeno: 28.3.2017. u 11:40
Prikaza: 4657
Autor: Administrator
|

Kviz natjecanje Spring Open Vallis Aurea (SOVA)

1. travnja (subota) od 17.00-20.30 te 2. travnja (nedjelja) od 10.00-14.30. na Veleučilištu u Požegi održat će se kviz natjecanje Spring Open Vallis Aurea (SOVA).

Sudjelovanje supotvrdili najbolji kvizaši Hrvatske - Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević-Međeral i drugi.

Na događaj se pozivaju svi zainteresirani studenti i zaposlenici jer je natjecanje otvoreno za gledatelje.

Objavljeno: 21.3.2017. u 8:52
Prikaza: 4893
Autor: Administrator
|

Predavanje na temu „Utjecaj članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji na razvoj poljoprivrede“

Događanja : Predavanje na temu „Utjecaj članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji na razvoj poljoprivrede“
22. ožujka 2017. (srijeda) u 17:00 sati, u dvorani Dobriša Cesarić, Ružica Vukovac, dipl. iur., predsjednica LAG-a Slavonska ravnica, održat će predavanje na temu „Utjecaj članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji na razvoj poljoprivrede"
Objavljeno: 15.3.2017. u 8:28
Prikaza: 4662
Autor: Administrator
|

PREDAVANJE NA TEMU TRENDOVI U PREHRANI I INOVACIJE

U petak 17.3.2017. u 18 sati u dvorani 1 održati će predavanje dr.sc. Jasmina Ranilović , znanstveni suradnik , direktorica istraživanja i razvoja u Podravka d.d. Koprivnica , pod naslovom TRENDOVI U PREHRANI I INOVACIJE.

Pozivamo sve zainteresirane.

Objavljeno: 1.3.2017. u 8:49
Prikaza: 4635
Autor: Administrator
|

UniSport HR Košarka,POŽEGA 2016./2017.

Veleučilište u Požegi je ove godine domaćin pretkvalifikacija u Košarci za studente- skupina SJEVER2, u organizaciji Hrvatskog Akademskog Sportskog Saveza.

Natjecanje će se održati u srijedu, 1.ožujka 2017.god. u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc".

1. utakmica u 12:45 sati; Veleučilište u Požegi-Sveučilište Osijek

2. utakmica u 13:45 sati; Veleučilište u Požegi-Veleučilište Vukovar

3.utakmica u 14:45 sati; Veleučilište Vukovar-Sveučilište Osijek

 

Pozivaju se svi studenti i djelatnici Veleučilišta, ako su u mogućnosti da u što većem broju dođu i podrže naše kolege studente u borbi za 1.mjesto u skupini i plasmanu u daljnje košarkaško natjecanje!!!

 

Marija Blažičević, prof. cin. ,pred.

Objavljeno: 27.2.2017. u 22:33
Prikaza: 5054
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana 24. promocija diplomanata

Događanja : Održana 24. promocija diplomanata
Na Veleučilištu u Požegi 24.2.2017. je održana 24. svečana promocija diplomanata stručnih studija i specijalističkog studija. Promociju je prošlo 177 studenata, koji su studij završili u proteklih godinu dana, a studenti s najboljim prosjekom ocjena nagrađeni su prigodnim poklonima.
Objavljeno: 7.2.2017. u 13:47
Prikaza: 4975
Autor: Administrator
|

Obvezni sistematski pregled

Događanja : Obvezni sistematski pregled

Obavještavaju sesvi redoviti studenti prve nastavnegodine svih preddiplomskih stručnih studija da će se obvezni sistematski pregled održavati prema rasporedu objavljenom na oglasnoj ploči u prizemlju zgrade Veleučilišta. Sistematski pregled biti će u prostorjama Zavoda za javno zdravstvo Požeško -slavonske županije, Županijska 9, Požega.


Molimo da se studenti drže rasporeda, aukoliko su spriječeni i ne mogu se odazvati na sistematski pregled neka se jave na tel: 034-311-568 ili 099-272-6544.


 

Voditelj tima:
Snježana Banković-Aušperger,dr.med.,
spec.školske medicine
Objavljeno: 22.1.2017. u 22:25
Prikaza: 4933
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Vincelovo 2017

Događanja : Vincelovo 2017

 Veleučilište u Požegi je u okviru proslave Vincelova organiziralo druženje sa poslovnim partnerima, suradnicima i studentima u četvrtak 19.01. i petak 20.01.2017. Tijekom događanja posjetili su nas studenti i profesori sa Veleučilišta u Rijeci, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta Sjever itd. Degustacije vina su održane i naTrgu graševine u Kutjevu te u okviru manifestacije požeškog Vincelova, projekta Zeleno-plavo, u subotu 21.01.2017.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : :
 : :
 : :
 : :
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 7Slika 7
Objavljeno: 19.12.2016. u 13:38
Prikaza: 4928
Autor: Administrator
|

KVIZ ZNANJA

Događanja : KVIZ ZNANJA

KVIZ ZNANJA(161219134125569.pdf)

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 2222 kb

Datum objave: 19.12.2016.

Objavljeno: 1.12.2016. u 23:39
Prikaza: 4870
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Erasmus+Contact Seminar i sastanak s veleposlanikom Vidoševićem u Kijevu

Događanja : Erasmus+Contact Seminar i sastanak s veleposlanikom Vidoševićem u Kijevu

Dana 26.11.-27.11.2016. održan je u "Erasmus + Contact Seminar with Eastern Partnership Countries" u Kijevu. U sklopu seminara prodekan za razvoj dr.sc. Berislav Andrlić predstavio je mogućnosti međunarodne suradnje Veleučilišta u Požegi sa zemljama istočne Europe kao dio mjere  KA 107. Poslije seminara održan je radni sastanak predstavnika hrvatskih učilišta sa gospodinom Tomislavom Vidoševićem, veleposlanikom Republike Hrvatske u Ukrajini.
Objavljeno: 14.11.2016. u 11:48
Prikaza: 4803
Autor: Bojan Radišić, mag.educ.math.et inf.
|

Promocija mobilnosti mladih na području Požeško-slavonske županije

Udruga Eko centar Latinovac održati će predavanje u sklopu promocije mobilnosti mladih na području Požeško-slavonske županije. Voditelji centra zajedno s nekoliko volontera iz stranih zemalja, će predstaviti čime se bave, koje su mogućnosti za mlade u okviru programa mobilnosti (npr. Europska volonterska služba i razmjene mladih) te zbog čega je to mladima korisno.
Pozivamo sve zainteresirane studente da prisustvuju ovom zanimljivom predavanju koje će se održati u četvrtak 17.11.2016. s početkom u 10:00 sati u dvorani M. Peić.

Objavljeno: 13.11.2016. u 18:19
Prikaza: 4741
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sudjelovanje na European Wine Network Meeting, Krems (Austrija)

Događanja : Sudjelovanje na European Wine Network Meeting, Krems (Austrija)
Izvješće sa European Wine Network Meeting, 02.-05.11. 2016. Krems (Austrija)

Članovi Povjerenstva za Erasmus+ programe na Veleučilištu u Požegi mr.sc. Josip Mesić, dr.sc. Valentina Obradović i dr.sc. Barbara Pisker sudjelovali su na European Wine Network Meeting u Kremsu (Austrija) u razdoblju 2-5. studenog 2016.

Teme sastanka, na kojemu je sudjelovalo 40-tak predstavnika obrazovnih institucija u području vinogradarstva i vinarstava s područja Europe, obuhvatile su aktivnosti unaprijeđena suradnje kroz projektne aktivnosti, mobilnosti studenata i (ne)nastavnog osoblja između partnerskih institucija,  razmjenu dobre prakse u području vinogradarstva i vinarstva te interkulturalnu kulinarsku dimenziju kroz radionice, prezentacije i panel rasprave.

Temeljni ishod sastanka je učlanjenje Veleučilišta u Požegi u Network of European Wine Schools potpisivanjem zajedničkog Memoranduma o suradnji predstavnika svih institucija sudionika, koje je bilo svečano predstavljeno na Wientaufe - tradicionalnoj austrijskoj ceremoniji blagoslova vina.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
 : : Slika 10Slika 10
 : : Slika 11Slika 11
 : : Slika 12Slika 12
 : : Slika 13Slika 13
 : : Slika 14Slika 14
 : : Slika 15Slika 15
 : : Slika 16Slika 16
 : : Slika 17Slika 17
 : : Slika 18Slika 18
 : : Slika 19Slika 19
 : : Slika 20Slika 20
 : : Slika 21Slika 21
 : : Slika 22Slika 22
 : : Slika 23Slika 23
 : : Slika 24Slika 24
 : : Slika 25Slika 25
 : : Slika 26Slika 26
 : : Slika 27Slika 27
Objavljeno: 4.11.2016. u 10:50
Prikaza: 4729
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Izborna skupština Udruge diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi „ALUMNI VUP“

Događanja : Izborna skupština Udruge diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi „ALUMNI VUP“

U ponedjeljak, 31.10.2016. održana je izborna skupština Udruge diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi „ALUMNI VUP".

Za dužnosnike Udruge izabrani su: Predrag Livak, predsjednik, Vedran Kovačević, dopredsjednik, Željka Korošec, tajnica, dok su za članove Upravnog odbora izabrani Marijan Crnjac i Milan Paun.

Članovi Nadzornog odbora su: Daliborka Uršić, Vlado Previšić i Danijela Vrba, a članovi Arbitražnog vijeća su: Matej Grgačević, Josip Glavačević i Martina Vondra. Likvidator udruge je Brigita Zubović.

Područje djelovanja Udruge sukladno ciljevima je obrazovanje i znanost, a ciljevi Udruge su povezivanje svih onih koji su diplomirali na Veleučilištu u Požegi te održavanje veze između Veleučilišta u Požegi i njegovih nekadašnjih studenata, kao i veze između samih nekadašnjih studenata Veleučilišta u Požegi.

Udruga je osnovana kao strukovna Udruga u odgoju i obrazovanju, kao i u području znanosti, stručnog rada i istraživanja, a radi promicanja i razvoja suradnje između Veleučilišta u Požegi i organizacija u kojima rade njegovi nekadašnji studenti, radi unaprjeđenja djelatnosti tih organizacija i Veleučilišta u Požegi te radi dobrobiti lokalne i šire društvene zajednice.

Udruga potiče stručne, znanstvene i praktične aktivnosti svoga članstva, organizira predstavljanje sadašnjim studentima slučajeva iz prakse organizacija u kojima rade nekadašnji studenti te surađuje sa sličnim Udrugama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Djelatnosti Udruge kojima se ostvaruju ciljevi su organiziranje susreta članova Udruge i drugih osoba radi promicanja ciljeva Udruge, suradnja s obrazovnim i znanstvenim institucijama te drugim tijelima i organizacijama koje pomažu studente i potiču njihov stručni rad i usavršavanje, poticanje i unapređivanje stručnih, znanstvenih i praktičnih aktivnosti svojih članova, organiziranje okruglih stolova o značajnim gospodarskim problemima, organiziranje skupova i predavanja za članove i širu javnost, organiziranje različitih programa i projekata iz područja društvenih i biotehničkih znanosti, organiziranje predavanja studentima o slučajevima iz prakse organizacija u kojima rade nekadašnji studenti i praktičnim iskustvima profesionalnog djelovanja članova, suradnja s drugim Udrugama diplomiranih studenata te drugim strukovnim Udrugama u zemlji i inozemstvu, organiziranje različitih pogodnosti kroz mrežu suradničkih Udruga i organizacija, znanstvena i stručna suradnja organizacija u kojima rade nekadašnji studenti s Veleučilištem u Požegi, suradnja sa Studentskim zborom i ostalim organizacijama studenata Veleučilišta u Požegi, obavještavanje o djelatnostima Veleučilišta u Požegi i aktivnostima Udruge te akcijama koje se tiču osobnog i profesionalnog razvoja članstva.

 

 

Objavljeno: 15.10.2016. u 12:34
Prikaza: 4763
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana promocija knjige „Razvoj poduzetničkih osobina kod djece“

Događanja : Održana promocija knjige „Razvoj poduzetničkih osobina kod djece“
Dana 13.10. 2016. godine kao krajnji rezultat projekta Veliki koraci malih poduzetnika, svjetlo dana ugledala je knjiga „Razvoj poduzetničkih osobina kod djece". Autorice su odgojiteljice iz Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića, Hrvojka Dubiel Potnik i Darija Poleti te predavačice Veleučilišta u Požegi, Katarina Štavlić, dr. sc. Barbara Pisker i dr. sc. Katarina Potnik Galić.„Glavna poruka knjige je da treba od najranijih dana govoriti i živjeti poduzetnički. Oduševila me ideja da se djecu u vrtiću počne učiti poduzetničkim vještinama i vrijednostima", rekao je recenzent knjige prof. dr. sc. Milan Matijević s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

izvor: http://www.rva.hr/vijest/2016/4524-knjiga-razvoj-poduzetnickih-osobina-kod-djece-vrelo-je-ideja-kako-poduzetnistvo-usaditi-u-najranijoj-zivotnoj-dobi
Objavljeno: 10.10.2016. u 22:45
Prikaza: 4777
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održan nacionalni sastanak Erasmus+ koordinatora

Događanja : Održan nacionalni sastanak Erasmus+ koordinatora

7.10.2016. berba je organizirana i za sve koordinatore europskog projekta Erasmus +, sa svih hrvatskih visokih škola, veleučilišta i sveučilišta, u kojemu požeško Veleučilište sudjeluje već petu godinu. U berbi su bile i studentice iz Poljske i Španjolske koje su trenutno na projektu mobilnosti u Požegi, a po riječima dekana dr. sc. Dinka Zime, od ubranog grožđa s ovog susreta proizvest će se specijalna edicija vina koje će dobiti naziv Erasmus +, a koristit će se u slijedećim nastavcima ovog projekta. Uz koordinatore i učesnike projekta Erasmus + u berbi su sudjelovali pročelnici studijskih odjela, studenti Studija VVV, ukupno pedesetak osoba, a u posjetu im je došao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Ferdinand Troha, koji su se upoznali s radom klijeti i spremišta vina, te budućim planovima na razvoju ovog studija. Koordinatori su održali i okrugli stol o projektima mobilnosti i na koji način potaći mobilnost osoba s manje mogućnosti, a sve goste izvan požeškog Veleučilišta dekan Zima upoznao je s dosezima i stanjem na Veleučilištu. Za cjelokupni rad i rezultate dobili su pohvalu od požeško-slavonskog župana Tomaševića, koji je i ovom prilikom istakao da školstvo, od srednje škole pa do veleučilišta mora biti predvodnik u razvoju naše poljoprivrede, posebno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Objavljeno: 6.10.2016. u 14:17
Prikaza: 4610
Autor: Administrator
|

Poziv na javno predavanje

Objavljeno: 4.10.2016. u 14:05
Prikaza: 4705
Autor: Administrator
|

Poziv na pozdravni govor dekana

Pozdravni govor dekana studentima prve godine preddiplomskihstručnih studija Veleučilišta u Požegi održat će se 6. listopada (četvrtak) u 11.00 sati u učionici Matko Peić (dvorana 2)
Objavljeno: 3.10.2016. u 8:12
Prikaza: 4750
Autor: Administrator
|

OBAVIJEST O UPISIMA U PRVU GODINU SPECIJALISTIČKOG DIPLOMSKOG STRUČNOG STUDIJA VELEUČILIŠTA U POŽEGI U AKADEMSKOJ GODINI

1.RASPORED UPISA:

·04.10.2016. u 9:00 sati sviizvanredni studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija Trgovinsko poslovanje

2.PROTOKOL UPISA

·od 09:00 do 09:15 sati prozivka i dijeljenje upisnih materijala ispred Studentske službe

·od 09:15 do 10:30 ispunjavanje upisnih papira, kontrola i fotografiranje za studentsku iskaznicu,

·od 10:30 upis na studomatu (Studentska služba) i upis u matičnu knjigu

Svaki kandidat na upis mora doći osobno u točno određeno vrijeme (najkasnije do09,00 sati) s već uplaćenim uplatnicama na prozivku. Kandidat koji ne dođe na upis sukladno rasporedu upisa, gubi pravo upisa i naknadno mu neće biti omogućen upis!

3.DOKUMENTI ZA UPIS ZA KANDIDATE KOJI SU PRAVO UPISA NA SPECIJALISTIČKI DIPLOMSKISTRUČNI STUDIJ OSTVARILI PUTEM SUSTAVA NISpDS

a)upisni broj,

b)presliku domovnice ili e-domovnica,

c)original rodni list ili e-rodni list,

d)ovjerenu presliku diplome ili svjedodžbe o završenom stručnom studiju (format A4)*,

e)ovjerenu presliku potvrde o izjednačenju s odgovarajućim stručnim nazivom stručnog prvostupnika (za pristupnike koji su završili studij po predbolonjskom programu)*,

f)pristupnici koji su studij završili u inozemstvu prilažu i rješenje o nostrifikaciji dokumenata,

g)ovjereni prijepis svih ocjena položenih ispita (sa izračunatim prosjekom na 3 decimale)*,

h)preslika obje stranice osobne iskaznice,

i)2 fotografije formata 4 cm x 6 cm,

j)dokaz o uplati troškova upisa u iznosu od 350,00kn i školarine (SVI STUDENTI).

*NAPOMENA: Kandidati koji su studij završili na Veleučilištu u Požegi označene dokumente ne moraju ovjeravati

4.VISINA ŠKOLARINE I TROŠKOVI UPISA NA STUDIJ

·Svaki kandidat koji se upisuje plaća troškove upisa, upisnih materijala, indeksa i studentske iskaznice u ukupnom iznosu od 350,00 kn

·Školarina na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje iznosi 8.000,00 kuna. Studenti su obvezni propisani iznos školarine uplatiti u cijelosti ili na rate i to prvi dio (u iznosu od najmanje 75%) uplaćuju pri upisu, a ostatakmoraju uplatiti najkasnije do kraja zimskog semestra tekuće akademske godine (28.veljače 2017.g.).

Troškovi školarine i troškovi upisa (za redovite i izvanredne studente) uplaćuju se na IBAN Veleučilišta u Požegi HR7223400091110434078 (u pozivu na broj obavezno navesti OIB studenta)

Objavljeno: 25.9.2016. u 21:50
Prikaza: 4776
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Uspješno održana 5. međunarodna konferencija Vallis Aurea

Događanja : Uspješno održana 5. međunarodna konferencija Vallis Aurea

Veleučilište u Požegi organiziralo je 5. Međunarodnu konferenciju "Vallis Aurea” 22.09-24.09.2016. na kojoj je sudjelovalo više od 100 autora iz renomiranih institucija sa znanstvenim i stručnim člancima. Ovogodišnja jubilarna konferencija usmjerena je na istraživanje i inovacije, a organizirana je u suradnji s Tehničkim fakultetom u Beču i organizacijom Daam International. U okviru konferencije održane jo i plenarno predavanje profesora Dr.sc. Dr.mult.h.c.Prof.h.c. Branko Katalinic, President of DAAAM International,TU Wien: Internet of Things: Background, Strategies, Trends, Chances and Risks. Nakon predavanja dodijeljena su priznanja najboljim autorima za suradnju, te je izdan zbornik radova sa konferencije.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
Objavljeno: 1.6.2016. u 20:42
Prikaza: 5265
Autor: mr.sc. Kristian Đokić
|

Poziv na javno predavanje "INSTITUCIJE EU S POSEBNIM OSVRTOM NA EUROPSKI SUD PRAVDE"

Pozivamo Vas na javno predavanje na temu "INSTITUCIJE EU S POSEBNIM OSVRTOM NA EUROPSKI SUD PRAVDE". Predavač će biti Nikolina Gazilj, mag.iur., a predavanje će se održati 9. lipnja 2016. godine u 8:30 u dvorani Dragutin Lerman.


Poziv na javno predavanje

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 39 kb

Datum objave: 1.6.2016.

Objavljeno: 24.5.2016. u 21:34
Prikaza: 5061
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

18. obljetnica osnivanja Veleučilišta u Požegi

Događanja : 18. obljetnica osnivanja Veleučilišta u Požegi

U prigodi 18. obljetnice Veleučilište u Požegi, 20.05.2016. ugostilo je dr.sc. Borisa Jokića koji je održao predavanje o kurikularnoj reformi. Isti dan održano je sportsko natjecanje studenata uz prigodni glazbeni program u studentskom klubu „2". Dana 23.05.2016.  dekan dr.sc. Dinko Zima je dodijelilo priznanja partnerima u stručnoj i nastavnoj djelatnosti- tvrtkama Alles, Kutjevo d.d., Metalija trans, Spin Vallis d.d., Zvečevo d.d., Vinariji Enjingi, Vinariji Krauthaker, Požeško-slavonskoj županiji, Zavodu za javno zdravstvo županije, Općinskom sudu u Požegi, Uredu državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji. U okviru svoje politike poticanja studenata na izvrsnost, Veleučilište u Požegi iz vlastitih sredstava dodjeljuje i stipendije, za izvrsnost i socijalni položaj studenta te je nagrađeno 14 studenata. Dodijeljene su i nagrade za najbolja studentska vina i promicanje studija, predstavljena e-učionica i mobilna aplikacija te održana izložba fotografija mr.sc. Josipa Mesića uz degustaciju eksperimentalnih vina.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
Objavljeno: 24.5.2016. u 8:39
Prikaza: 4730
Autor: Administrator
|

Predstavljanje proizvoda i proizvodnje firme Atlantic- Multipower iz Nove Gradiške

U utorak 24.5.2016 u 19 sati u velikoj predavaonici (Dobriša Cesarić) biti će predstavljeni proizvodi i proizvodnja firme Atlantic- Multipower iz Nove Gradiške. Svi zainteresirani, a posebno studenti PT studija su pozvani.
Objavljeno: 19.5.2016. u 12:57
Prikaza: 4817
Autor: Administrator
|

VAŽNA OBAVIJEST ZA SPORTSKO NATJECANJE STUDENATA VUP-A

VAŽNA OBAVIJEST ZA SPORTSKO NATJECANJE STUDENATA VUP-A;

· Svi studenti koji u petak, 20.5.2016.god. nastupaju na sportskim susretima u ODBOJCI, TENISU, STOLNOM TENISU i KOŠARCI, kolege koji su zaduženi za zapisnički stol po navedenim sportovima i sudci; imaju obvezu biti u 08:30 sati ispred sportskih terena u dvorištu Veleučilišta.

Ø U08:30 sati obaviti će se izvlačenje ekipa za Odbojku i Košarku (kapetani ekipa imaju obvezu prisustvovati izvlačenju parova!) te izvlačenje parova za Tenis i Stolni tenis. Nakon izvlačenja ekipa svim natjecateljima po sportovima će biti objašnjen sustav natjecanja i raspored igranja!

v NATJECANJE PO NAVEDENIM SPORTOVIMA POČINJE U 09:00 SATI.

Ekipe koje su se prijavile za NOGOMET, kolege koji su zaduženi za zapisnički stol na nogometu i nogometni sudci imaju obvezu doći u 12:45 satiispred sportskih terena i javiti se prof. Blažičević zbog izvlačenja ekipa i rasporeda natjecanja!

Natjecanje iz NOGOMETA će započeti odmah nakon natjecanja iz ODBOJKE, na istom terenu (oko 13:00 sati).

· Nakon natjecanja iz NOGOMETA bit će proglašenje najboljih nogometnih, odbojkaških i košarkaških ekipa i najboljih studenata u pojedinačnim sportovima, te dodjela pehara i medalja pa se mole svi sudionici ili predstavnici ekipa da ostanu do kraja događanja na dodjeli.

Studenti imaju obvezu doći u sportskoj opremi i tenisicama (ponijeti rezervnu odjeću)!!!

- Ponijeti bočice s vodom, čokoladice, voće i sl.

Studenti koji sudjeluju u natjecanju i koji su zaduženi za suđenje i zapisnički stol neka si ponesu kapu sa šiltom!

-Studenti koji imaju vlastite sportske rekvizite (reket za veliki tenis i stolni tenis) mogu igrati s njima

Za sve informacije javiti se prof. Blažičević (ured ili na mail)!

Objavljeno: 19.5.2016. u 9:01
Prikaza: 4799
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Apsolventsko putovanje

Događanja : Apsolventsko putovanje

Studentski zbor Veleučilišta u Požegi, u suradnji sa turističkom agencijom Green Gate Travel organizirao je od 13-15. svibnja apsolventsko putovanje u kojem su studenti posjetili gradove Beograd i Novi Sad. Tijekom prva dva dana mogli su vidjeti mnoge znamenitosti Beograda te najveći beogradski park Kalemegdan. Zadnji dan putovanja posjetili su Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu. 

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
Objavljeno: 10.5.2016. u 12:17
Prikaza: 4874
Autor: Administrator
|

Obavijest o održavanju nastupnog predavanja: Višnja Tomić Dalić i Renata Marić-Ivanović

Objavljeno: 9.5.2016. u 9:59
Prikaza: 4863
Autor: Administrator
|

Poziv studentima za sudjelovanje u najvećem istraživanju o kvaliteti studentskog života u Europi

Poštovani studenti/ce,

obavještavamo Vas da je provedba istraživanja EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja produžena do 30. svibnja 2016. te do tog roka možete pristupiti web upitniku i sudjelovati u istraživanju.

Zahvaljujemo svima Vama koji ste već ispunili upitnik i pozivamo Vas koji se još niste uključili u istraživanje da se odazovete ovom pozivu.

EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog života na nacionalnoj i europskoj razini.

EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i povjerljivo i web anketi možete pristupiti:
1.putem poveznice koji ćete dobiti na adresu elektronske pošte ili
2.putem autorizacije AAI@EduHr identitetom na mrežnoj stranici istraživanja: www.eurostudent.hr.

Sve informacije o istraživanju moći ćete pratiti i na Facebook stranici istraživanja:www.facebook.com/EUROSTUDENT6HR.

Rezultati prethodnih EUROSTUDENT istraživanja su poslužili kao poticaj za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te osnivanje Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Pozivamo Vas da kroz sudjelovanje u istraživanju doprinesete daljnjem razvoju mjera javne politike koje će osigurati veću dostupnost visokog obrazovanja i unaprijediti kvalitetu studentskog života u skladu s potrebama studentske populacije.

Istraživanje EUROSTUDENT VI u Hrvatskoj provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE) i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.
Objavljeno: 28.4.2016. u 13:04
Prikaza: 4867
Autor: Administrator
|

Besplatna kazališna predstava Meštar Laket

Povodom skore godišnjice Veleučilišta za studente Veleučilišta održat će se besplatna kazališna predstava Meštar Laket u izvedbi Kazališta Virovitica.

Predstava će se održati 4. svibnja 2016. godine u 20.00 sati u Gradskom kazalištu Požega.

Zainteresirani studenti ulaznice mogu rezervirati preko Studentskog zbora(mail: studentskizbor@vup.hr).

Objavljeno: 25.3.2016. u 0:24
Prikaza: 4857
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Uskršnja čestitka

Događanja : Uskršnja čestitka

Objavljeno: 25.3.2016. u 0:21
Prikaza: 4812
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održane edukacije pčelara

Događanja : Održane edukacije pčelara
25.3.2016.
U organizaciji Veleučilišta u Požegi i Pčelarske udruge "Zlatna dolina" u okviru završenog projekta "The Bee Incubator" večeras su dr. sc. Ivana Flanjak s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i dr. sc. Zlatko Puškadija s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku održali predavanja na temu "Metodologija i izazovi u postupku određivanja kvalitete meda" te "Pčelarenje i klimatske promjene".
Objavljeno: 16.3.2016. u 14:13
Prikaza: 4886
Autor: Administrator
|

Poziv na javno predavanje Primjena administrativnih mjera zaštite ekoloških poljoprivrednih proizvoda s ciljem tržišnog

Poziv na javno predavanje Primjena administrativnih mjera zaštite ekoloških poljoprivrednih proizvoda s ciljem tržišnog plasmana


Objavljeno: 15.3.2016. u 16:40
Prikaza: 4843
Autor: Administrator
|

Promjena termina predavanja

Predavanje: „Razvoj strukovnog kurikuluma na primjeru eno-gastro scene"00 predavača Saša Špiranec se odgađa za utorak 22.03.2016 godine – 13.00 sati u dvorani Dobriša Cesarić
Objavljeno: 11.3.2016. u 19:36
Prikaza: 4943
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Praksom u znanost

10.03.2016.

U sklopu projekta "Rural – Eno – Gastro" na Veleučilištu u Požegi i u nastavnoj bazi Klijet i spremište vina u Podgorju, predavanja su održali Goran Pajnić, predsjednik uprave Belja d.d., dr.sc. Đuro Horvat, profesor na visokoj školi "Effectus" i enolog Franjo Francem. Osim nastavnika Veleučilišta u Požegi i Veleučilišta u Slavonskom Brodu, sudjelovali su i studenti, predstavnici eminentih vinara, gospodarstvenika i udruga- Enjingi, Krauthaker, Alles, Kutjevo d.d., Galić vina, Branko Jakobović, Veteri Castra, Zlatni lug, Hrvatska obrtnička komora itd.  


11.3.2016
U organizaciji Veleučilišta u Požegi i Udruge UPDŠ "Slavonka” iz Osijeka danas je u Veleučilištu održan okrugli stol o zavičajnim sortama šljiva.Uz Stjepana Galovića i dr. sc. Dunju Kazija Halapija koja je predstavila svoj rad, na okruglom stolu sudjelovali su Viši savjetnik Zavoda za voćarstvo iz Zagreba Danijel Čiček koji je govorio o osiguranju sadnica autohotonih sorti šljiva te mr.sc. Ivica Šnajder s predavanjem o uzgoju šljiva.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
Objavljeno: 3.3.2016. u 23:56
Prikaza: 5073
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Održana radionica "Poduzetnički poligoni"

Događanja : Održana radionica "Poduzetnički poligoni"

PROJEKT „VELIKI KORACI MALIH PODUZETNIKA"

 Na Veleučilištu u Požegi održana je dvodnevna radionica za djecu pod nazivom „Poduzetnički poligoni". Poduzetnički poligoni su jedna od deset aktivnosti koje se provode u okviru projekta „Veliki koraci malih poduzetnika" čiji je nositelj Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su 3 osnovne gradske škole i Dječji vrtići Požega, a suradnik Veleučilište u Požegi. Ova aktivnost osmišljena je suradnjom učitelja, odgajatelja te predavača Veleučilišta u Požegi. Radi se o simulaciji rada virtualnog poduzeća. Djeca su bila podijeljena u 6 skupina, a svaka skupina sudjelovala je u radu  jedne od sljedećih organizacijskih jedinica „virtualnog poduzeća":

 1. SKLADIŠTE   2. NABAVA 3. PRODAJA   4. PROIZVODNJA  5. FINANCIJE  6. MARKETING

Djecu su na poligonima educirale stručne osobe, 13  predavača Veleučilišta u Požegi: dr.sc. Barbara Pisker, dr.sc. Katarina Potnik Galić, Katarina Štavlić, univ.spec.oec., dr.sc. Mirjana Radman Funarić, dr.sc. Mirjana Jeleč Raguž, mr.sc. Svjetlana Letinić, dr.sc. Valentina Obradović, mr.sc. Karolina Štefanac, mr.sc. Hrvoje Budić, mr.sc. Kristijan Đokić, prof. Marija Blažićević, dr.sc. Berislav Andrlić i prof. Bojan RadišićObjavljeno: 1.3.2016. u 16:42
Prikaza: 4843
Autor: Administrator
|

Poziv na predavanje "Izazovi rada u prehrambenoj tehnologiji – primjer Zvečevo"

U sklopu manifestacije "Praksom u znanost" pozivamo sve studente Stručnog studija Prehrambene tehnologije na predavanje dr.sc. Svjetlane Škrabal iz Zvečeva d.d. na temu:
"Izazovi rada u prehrambenoj tehnologiji – primjer Zvečevo".

Predavanje će se održati dana 3.3.2016. godine u dvorani Greta Turković s početkom u 10.00 sati.
Objavljeno: 28.2.2016. u 18:40
Prikaza: 4848
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sudjelovanje na gospodarskom forumu - Požega 2025. – bolje mjesto za život

Događanja : Sudjelovanje na gospodarskom forumu - Požega 2025. – bolje mjesto za život
Zavičajna udruga Vallis Aurea iz Zagreba, u suradnji s Požeško-slavonskom županijom, gradom Požegom i ostalim gradovima i općinama županije, županijskim ogrankom Hrvatske gospodarske komore i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu je 26. veljače 2016. godine, organizirala Prvi požeški gospodarski forum na temu Požega 2025. – bolje mjesto za život.Osim izlaganja japanskog veleposlanika, na Forumu su se mogla čuti i mišljenja eminentnih predavača s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Doc. dr. sc. Domagoj Hruška, Prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić), Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (dr.sc.Hrvoje Potrebica), Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (dr. sc. Božo Skoko), kao i najvažnijih lidera u gospodarskom i političkom životu regije. Srebrni sponzor događaja je bilo Veleučilište u Požegi. Na skupu su sudjelovali dr.sc. Dinko Zima, dr.sc. Berislav Andrlić, dr.sc. Mirjana Jeleč Raguž, dr.sc. Katarina Potnik Galić te predstavnici Studentakog zbora Mihael Bumba i Zlata Pujić.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
Objavljeno: 22.2.2016. u 18:07
Prikaza: 5629
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

23. promocija diplomanata

Dana 19.02.2016. godine održana je 23. promocija diplomanata. Promocija se održala u tri grupe, a promovirano je 174 studenta, na stručnom i specijalističkom studiju. I ove godine najbolji studenti s prosjekom većim od 4.0 su nagrađeni sa poklon paketima i financijskom nagradom.U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega.

Objavljeno: 26.1.2016. u 8:19
Prikaza: 5371
Autor: Dekan
|

Poziv na nastupno predavanje pristupnika TOMISLAVA SOLDE, dipl.ing.agr.

Veleučilište u Požegi, sukladno odredbama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine 123/03,198/03,105/04,174/04,2/07, 46/07, 45/09,63/11,94/13, 139/13, 101/14 i 60/15), i Pravilnika o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u nastavna zvanja Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske organizira NASTUPNO PREDAVANJE pristupnika TOMISLAVA SOLDE, dipl.ing.agr. u okviru postupka za izbor u nastavno zvanje i odgovarajuće radno mjesto predavač, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda (agronomija).

Nastupno predavanje pristupnika TOMISLAVA SOLDE, dipl.ing.agr. održat će se dana 02. veljače 2016. godine (utorak) u 11,00 sati, u dvorani Dobriša Cesarić (br.1) Veleučilišta u Požegi, Vukovarska 17.

Tema nastupnog predavanja pristupnika TOMISLAVA SOLDE, dipl.ing.agr. biti će:

 

RAZMNOŽAVANJE VOĆA I RASADNIČARSTVO U SUVREMENOM VOĆARSTVU

Nastupnom predavanju biti će prisutni članovi stručnog povjerenstva u unaprijed označenom postupku izbora u nastavno zvanje predavača u sastavu:

 1. Dr.sc. Brankica Svitlica, prof.v.š., Veleučilište u Požegi, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda; predsjednik povjerenstva,
 2. Mr.sc. Josip Mesić, v.pred., Veleučilište u Požegi, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda; član povjerenstva,
 3. Dr.sc. Teuta Benković-Lačić, v.pred., Veleučilište u Slavonskom Brodu, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda; član povjerenstva.

 

Slijedom navedenog, a s osobitim zadovoljstvom Veleučilište u Požegi poziva sve članove Stručnog vijeća, studente i suradnike Veleučilišta da mogu prisustvovati nastupnom predavanju pristupnika TOMISLAVA SOLDE, dipl.ing.agr., u naznačenom terminu.
Objavljeno: 26.1.2016. u 8:16
Prikaza: 5082
Autor: Dekan
|

Poziv na nastupno predavanje pristupnika TOMISLAVA PAVLEŠIĆA, dipl.ing.agr.

Veleučilište u Požegi, sukladno odredbama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine 123/03,198/03,105/04,174/04,2/07, 46/07, 45/09,63/11,94/13, 139/13, 101/14 i 60/15), i Pravilnika o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u nastavna zvanja Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske organizira NASTUPNO PREDAVANJE pristupnika TOMISLAVA PAVLEŠIĆA, dipl.ing.agr. u okviru postupka za izbor u nastavno zvanje i odgovarajuće radno mjesto predavač, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda (agronomija).

Nastupno predavanje pristupnika TOMISLAVA PAVLEŠIĆA, dipl.ing.agr. održat će se dana 02. veljače 2016. godine (utorak) u 10,00 sati, u dvorani Dobriša Cesarić (br.1) Veleučilišta u Požegi, Vukovarska 17.

Tema nastupnog predavanja pristupnika TOMISLAVA PAVLEŠIĆA, dipl.ing.agr. biti će:

 

PROIZVODNJA LOZNIH CIJEPOVA (LOZNOG SADNOG MATERIJALA)

Nastupnom predavanju biti će prisutni članovi stručnog povjerenstva u unaprijed označenom postupku izbora u nastavno zvanje predavača u sastavu:

 1. Dr.sc. Brankica Svitlica, prof.v.š., Veleučilište u Požegi, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda; predsjednik povjerenstva,
 2. Mr.sc. Josip Mesić, v.pred., Veleučilište u Požegi, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda; član povjerenstva,
 3. Dr.sc. Teuta Benković-Lačić, v.pred., Veleučilište u Slavonskom Brodu, znanstveno područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda; član povjerenstva.

 

Slijedom navedenog, a s osobitim zadovoljstvom Veleučilište u Požegi poziva sve članove Stručnog vijeća, studente i suradnike Veleučilišta da mogu prisustvovati nastupnom predavanju pristupnika TOMISLAVA PAVLEŠIĆA, dipl.ing.agr., u naznačenom terminu.

Objavljeno: 9.12.2015. u 16:38
Prikaza: 5230
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Provedba studentskih izbora

Pozivaju se studentice i studenti na sudjelovanje u studentskim izborima. Detalji su na linku

http://www.vup.hr/udruge/studentski_izbori/default.aspx
Objavljeno: 25.11.2015. u 23:38
Prikaza: 4766
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Poziv na predavanje: "Od studentskog zadatka do globalnog proizvoda"

Pozivaju se studenti na predavanje dana 02.12.2015. u 11 sati (dvorana Matko Peić)

Kratki sadržaj predavanja:

Predavanje će obuhvatiti rad na igračkama Oblo Spheres i Logiq Tower.

- Igračka Oblo kao primjer sudentskog zadatka i njegovom putu od ideje preko koncepta do gotovog (globalnog) proizvoda. Osvrt na način rada i promociju idejnog rješenja, zaštitu proizvoda, te pregovaranje s investitorom i licenciranje.

- Nova igračka pod nazivom Logiq Tower kao rezultat i nastavak uspješne suradnje s investitorom, o razvoju proizvoda, izazovima i očekivanjima kao i o poslovnim rezultatima.

- Za kraj predava kako do ideja i novih proizvoda + pitanja i odgovori.

Marko Pavlović, 1981., Zagreb, dizajner proizvoda.

Preddiplomski Studij Dizajna, smjer Industrijski dizajn uspješno završava krajem 2009. Trenutačno radi kao samostalni dizajner i vanjski suradnik s domaćim i stranim tvrtkama stvarajući jedinstvena dizajnerskih rješenja s posebnim fokusom na igračke i slagalice.


Objavljeno: 25.11.2015. u 8:39
Prikaza: 4773
Autor: Administrator
|

Poziv na interaktivno predavanje i predstavljanje knjige Mirotvorac

Pozivamo sve studente na interaktivno predavanje i predstavljanje knjige Mirotvorac kojeg će održati Marijan Gubina.

Predavanje će se održati 26.11. (četvrtak) u 11 sati u dvorani Matko Peić.

Objavljeno: 12.11.2015. u 7:05
Prikaza: 5130
Autor: Administrator
|

Poziv na predavanje

12.11.2015. u 15:00 sati održati će se predavanje u dvorani Dobriša Cesarić za članove Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije i studente.
Teme predavanja su

1. Ostaci antibiotika u hrani i antibiotička rezistencija
prof. dr. sc. Blaženka Kos, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2. Probiotički i prebiotički koncept u održavanju ravnoteže crijevne mikrobiote
prof. dr. sc. Jagoda Šušković, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno: 10.11.2015. u 22:54
Prikaza: 5091
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Promocija nove ambalaže vina i meda povodom Martinja

Događanja : Promocija nove ambalaže vina i meda povodom Martinja

Povodom proslave Martinja, u utorak, 10.11.2015. u dvorani Dobriša Cesarić, održana je promocija nove ambalaže i degustacija vina Zweigelt (vrhunsko vino, berba 2014). Nova drvena ambalaža u obliku kućice za ptice oslikana je od strane učenika Osnovne škole Dobriša Cesarić, te će se nalaziti u prodaji u limitiranom izdanju u prodavaonici vina Veleučilišta u Požegi. U okviru događaja održana je promocija i degustacija meda, proizvedenog na pčelinjaku Veleučilišta u Požegi, kao održivost EU projekta Pčelarski inkubator.

 

 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
 : : Slika 10Slika 10
 : : Slika 11Slika 11
 : : Slika 12Slika 12
 : : Slika 13Slika 13
 : : Slika 14Slika 14
 : : Slika 15Slika 15
Objavljeno: 9.11.2015. u 23:25
Prikaza: 4859
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sudjelovanje u finalu izložbe BUDI UZOR-INOVA 2015

Događanja : Sudjelovanje u finalu izložbe BUDI UZOR-INOVA 2015

Studentica specijalističkog diplomskog stručnog studija Trgovinsko poslovanje Ana Račić sudjelovala je u finalu natjecanja u pisanju studentskih poslovnih planova u sklopu izložbe BUDI UZOR®/INOVA® 2015., koja se održavala od 5. do 7.11.2015. u Karlovcu. Natjecateljica je u sklopu natjecanja izlagala svoje poslovni plan „Solarna sušara za voće", koji nastao u okviru EU projekta Studentski poduzetnički inkubator: znanjem do radnog mjesta. Na izložbi je sudjelovala i studentica Valentina Dizdarević, u pratnji dr.sc. Maria Župana i mr.sc. Antuna Marinca.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
Objavljeno: 8.11.2015. u 14:48
Prikaza: 4838
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Poziv na Erasmus Info dan

Poštovane studentice i studenti,

 Pozivamo Vas na Erasmus Info dan u sklopu kojeg se održavaju slijedeća predavanja:

 Utorak 10.11.2015. (dvorana Matko Peić, 1.kat)

 

11:00 h

- Uvodno o Erasmus + programu i partnerskim institucijama

 - Predstavljanje institucije Rhodesnow & Algoos Study Work and Travel looking for internees and Erasmus students for Greece, Spain, Cyprus, France, USA, South America, China, Russia, UAE     

-  Erasmus iskustva sa mobilnosti u Ludwigshafenu

 

Poziv na Erasmus Info dan(1511081501324.pdf)

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 7050 kb

Datum objave: 8.11.2015.

Objavljeno: 6.11.2015. u 6:44
Prikaza: 4653
Autor: Administrator
|

Poziv na predavanje dr.sc. Dragutina Babića Slavonija- regija ili zavičaj

Pozivaju se studenti Veleučilišta u Požegi na predavanje dr.sc. Dragutina Babića Slavonija- regija ili zavičaj koje će održati u petak (6.11.) u dvorani br. 1. s početkom u 18 sati
Objavljeno: 26.10.2015. u 7:00
Prikaza: 4777
Autor: Administrator
|

RASPORED IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI

RASPORED IZVANNASTAVNIH SPORTSKIH AKTIVNOSTI;

ODBOJKA -KOŠARKA;

NOGOMET;

RUKOMET;

 

27.10.2015.(utorak:

20:30-21:30 sati)

 

03.11.2015. (utorak:20:30-21:30 sati)

 

10.11.2015.(utorak:

20:30-21:30 sati)

17.11.2015. (utorak:20:30-21:30 sati)

24.11.2015.(utorak:20:30-21:30 sati)

01.12.2015. (utorak:20:30-21:30 sati)

08.12.2015.(utorak:20:30-21:30 sati)

15.12.2015. (utorak:20:30-21:30 sati)

 

------------------------

ZIMSKI PRAZNICI

(21.12.2015.-08.01.2016.)

ZIMSKI PRAZNICI (21.12.2015.-08.01.2016.)

ZIMSKI PRAZNICI (21.12.2015.-08.01.2016.)

 

 

 

12.01.2016.(utorak:

20:30-21:30 sati)

19.12.2016.(utorak:

20:30-21:30)

26.12.2016.(utorak:

20:30-21:30)

 

 

 

 

 

 

 

STOLNI TENIS;

svi navedeni datumi u tablici

-utorak (20:30-21:30 sati)

 

MOLE SE STUDENTI/CE DA DOLAZE ISKLJUČIVO U NAVEDENI TERMIN IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI OVISNO O PODRUČJU INTERESA ZA SPORT (Košarka, Odbojka, Nogomet, Rukomet, Stolni tenis)

 

Mjesto održavanja izvannastavnih sportskih aktivnosti:

SPORTSKA DVORANA TEHNIČKE ŠKOLE, RATARNIČKA ULICA 1, POŽEGA

 

oObavezna sportska oprema, čiste tenisice, bočica s vodom

oZa sve potrebne informacije javiti se prof. Blažičević (mblazicevic@vup.hr,034/311-459034/311-459, ured u prostoru poduzetničkog inkubatora).

Objavljeno: 25.10.2015. u 19:55
Prikaza: 4793
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Dani jabuka 2015

Savjetodavna služba PSŽ i Udruga "Zlatna dolina” Požega u suradnji s Poljoprivredno-prehrambenom školom Požega organizirali su jubilarnu izložbu "Dani jabuka Požega 2015″ koja će se održala u subotu, 24. listopada 2015. na Trgu Sv. Trojstva. U sklopu izložbe Veleučilište u Požegi se predstavilo sa na štandu sa EU projektom Rural-eno-gastro: Stručno obrazovanje za održivi razvoj te vinima iz vlastite proizvodnje. Na štandu su sudjelovali mr.sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela te mr.sc. Ivica Šnajder, nastavnik na kolegiju Voćarstvo te studenti Poljoprivrednog odjela.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
Objavljeno: 19.10.2015. u 6:48
Prikaza: 4807
Autor: Administrator
|

IZVANNASTAVNE SPORTSKE AKTIVNOSTI

Dana 19.10.2015.g., u 16:00 sati u dvorani Špun Strižić (br.6)održati će se sastanak vezano za izvannastavne sportske aktivnosti studenata Veleučilišta u Požegi koje će se održavati svakog utorka u tjednu u sportskoj dvorani Tehničke škole.

Pozivaju se svi zainteresirani studenti/ce da dođu na sastanak kako bi zajednički dogovorili detalje oko sportskih aktivnosti.

 

 

Marija Blažičević, prof. cin., pred.

Objavljeno: 10.10.2015. u 20:02
Prikaza: 4966
Autor: Administrator
|

OBAVIJEST O IZVANNASTAVNIM SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA

Pozivaju se svi zainteresirani studenti/ce Veleučilišta u Požegi (aktivni sportaši, rekreativci, članovi Sportske udruge studenata Vup-a…) koji su u zimskom periodu voljni sudjelovati u izvannastavnim sportskim aktivnostima (npr. nogomet, odbojka, košarka, rukomet,…) s početkom

od 13.10.2015., svaki UTORAK: 20:30-21:30 sati u sportskoj dvorani Tehničke škole u Požegi,

da se jave profesorici Blažičević na mail (mblazicevic@vup.hr) ili u ured zaključno s ponedjeljkom 12.10.2015.god. (ime, prezime, smjer i godina studija).
Objavljeno: 30.9.2015. u 9:26
Prikaza: 5320
Autor: Administrator
|

Poziv na pozdravni govor dekana

Događanja : Poziv na pozdravni govor dekana
Pozdravni govor dekana studentima prve godine stručnih studija Veleučilišta u Požegi održat će se 2. listopada (petak) u 11.30 sati u učionici Matko Peić.
Objavljeno: 21.9.2015. u 22:15
Prikaza: 5235
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Poziv na predavanje

U okviru Tjedna cjeloživotnog učenja Veleučilište u Požegi i Pučko otvoreno učilište Obris organiraju slijedeća predavanja:

  29.09.2015. (utorak), dvorana Dobriša Cesarić

 12:00 h -12:45 h – predavanje „Ekološka hortikulturna proizvodnja, vrt Rasna" (EU projekt EEAN, POU Obris, 2014.), predavač: Snježana Pešut-Pilon, dipl.ing.agr., Savjetodavna služba, viša stručna savjetnica za ekološku poljoprivredu

13:00 h-13:15 h – predstavljanje projekta EPALE Hrvatska, predavač: Nives Vučić, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, načelnica Odjela za razvoj i osiguravanje kvalitete sustava obrazovanja odraslih.

 Pozivaju se studenti i nastavnici Veleučilišta u Požegi na sudjelovanje na predavanju.


 

Objavljeno: 31.8.2015. u 12:56
Prikaza: 5212
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Promocija časopisa "International Journal Vallis Aurea Vol.1,No.1."

U petak 28.kolovoza 2015. godine predstavljen je prvi broj međunarodnog časopisa „International Journal Vallis Aurea" u izdanju DAAAM International Vienna i Veleučilišta u Požegi. Prvi broj časopisa uključuje 11 članaka autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Velike Britanije, Šri Lanke, Bugarske i Rumunjske. Na promociji koja se održala u Klijeti i spremištu vina u Podgorju sudjelovali su djelatnici Veleučilišta u Požegi, dekani partnerskih učilišta, knjižničari srednjih škola, predstavnici lokalne uprave i samouprave te strukovnih udruga.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
 : : Slika 10Slika 10
Objavljeno: 13.7.2015. u 13:44
Prikaza: 5304
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Početna konferencija projekta Rural–Eno–Gastro (REG)

Događanja : Početna konferencija projekta Rural–Eno–Gastro (REG)

Dana 09.07.2015. godine održana je početna konferencija i predstavljanje aktivnosti projekta Rural–Eno–Gastro (REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja koji se provodi u okviru Natječaja- Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Početna konferencija je održana u objektu „Klijet i spremište vina Veleučilišta u Požegi" u mjestu Podgorje kraj Vetova, uz prisutnost nastavnika prijavitelja i partnera, predstavnike lokalne uprave i samouprave te gospodarstvenika iz sektora poljoprivrede i prehrambene tehnologije. Tim je povodom potpisan Sporazum dviju ustanova u ime kojih su dokument potpisali v.d. dekana Veleučilišta u Požegi, dr.sc. Dinko Zima i dekan Veleučilišta u Slavonskom Brodu, mr.sc. Josip Jukić.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
Objavljeno: 17.6.2015. u 13:04
Prikaza: 5016
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

7. Sportski susreti veleučilišta i visokih škola RH

Događanja : 7. Sportski susreti veleučilišta i visokih škola RH

Osnivanjem Sportske udruge studenta Veleučilišta u Požegi (SUSVUP), institucija je dobila poziv i priliku za sudjelovanje na 7.sportskim susretima Veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske od 11.06.-14.06.2015.god. u Puli. Natjecanje je organizirano od strane Odbora za sport Veleučilišta i visokih škola RH kojima treba čestitati na izvrsnoj organizaciji tako velike sportske manifestacije. Ovo je prva godina da studenti Veleučilišta u Požegi sudjeluju na sportskom natjecanju na nivou Republike Hrvatske zajedno sa 13 Veleučilišta i visokih škola u državi. Studenti Veleučilišta u Požegi su se natjecali u dva sporta-kolege u Futsalu u sastavu: Bungić Danijel, Zelić Branimir, Marjanović Dino, Matić Dario, Aliti Elvir, Jakobović Filip, Jurković Dino i Stuparić Matko („ZMAJEVI") i kolege u Stolnom tenisu u sastavu: kolegice Glasnović Karla i Žigić Darija („KRALJICE") te kolege Jurkić Zvonko i Bungić Daniel. U Futsalu su se utakmice odigravale po skupinama ( A, B, C i D skupina). Studenti Vup-a su se natjecali u C skupini sa Veleučilištem u Karlovcu i Zdravstvenim Veleučilištem iz Zagreba. Studenti Vup-a nisu uspjeli izboriti 1.mjesto u skupini i otići u polufinalni susret, ali su pokazali borbenost i sportski duh na terenu. Studentice Vup-a su se natjecale u stolnom tenisu i zauzele 4.mjesto u ukupnom poretku, a studenti Vup-a u stolnom tenisu su u četvrtfinalnom susretu poraženi od studenata iz Slavonskog Broda. Studentima Vup-a, sudionicima  7.sportskih susreta Veleučilišta i visokih škola RH, čestitke na postignutom sportskom uspjehu, a organizatorima veliko hvala na lijepom zabavnom i sportskom iskustvu kojem se veselimo dogodine!


 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : :
 : :
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
Objavljeno: 11.6.2015. u 10:21
Prikaza: 4925
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Vupijada 2015

Događanja : Vupijada 2015
Slike sa održanog sportskog natjecanja 29.05.2015. nalaze se u Galeriji slika.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
Objavljeno: 3.6.2015. u 8:30
Prikaza: 4951
Autor: Administrator
|

Studijsko putovanje studenata stručnog studija Računovodstvo

Događanja : Studijsko putovanje studenata stručnog studija Računovodstvo
Dana 28. svibnja, redovni studenti 2. i 3. godine preddiplomskog stručnog studija Računovodstvo, prisustvovali su studijskom putovanju organiziranom u okviru kolegija Stručna praksa IV. Studenti su u Zagrebu posjetili Zagrebački inkubator poduzetništva, Veleučilište Vern i Hrvatsku zajednicu računovođa i financijskih djelatnika. Na ZIP—u su slušali zanimljivo predavanje vezano uz mogućnosti koje se mladim poduzetnicima pružaju za pokretanje vlastitog posla, a na VERN-u su upoznati sa studentskim startup inkubatorom, kao specifičnim oblikom podrške startup poduzetnicima. U Zajednici računovođa i financijskih djelatnika, vrlo inspirativno predavanje o računovodstvenoj struci i trendovima u računovodstvu, održao je prof.dr.sc. Danimir Gulin, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
Objavljeno: 25.5.2015. u 21:07
Prikaza: 5051
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

17. obljetnica Veleučilišta u Požegi

Događanja : 17. obljetnica Veleučilišta u Požegi

Povodom 17. obljetnice djelovanja Veleučilišta u Požegi organizirani su  Dani otvorenih vrata kojom prilikom se održao niz stručnih predavanja na su sudjelovali studenti i svi drugi zainteresirani građani (20.5-22.5.2015).  Održana su slijedeća predavanja:

Vlado Krauthaker (Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker): Izazovi vinogradarstva i vinarstva

prof. dr. sc. Ivan Štefanić (Tera Tehnopolis d.o.o. Osijek): Razvoj po modelu triple helix za poduzetnu i konkurentnu istočnu Hrvatsku

dr. sc.  Ljiljana Gašparec-Skočić (Odjel  za poljodjelstvo  Matice  Hrvatske): Vinova loza i vino u povijesti, sadašnjosti i budućnosti Hrvata

prof. dr. sc. Miroslav Tratnik (Agronomski fakultet Zagreb): Zadruga i zadružno organiziranje u poljoprivredi

Osim navedenih predavanja održan je susret studenata sa Alumnijima i učenicima srednjih škola, te nagrađivanja studenata. Zlatne medalje, odnosno diplome šampiona za najbolje studentsko vino primili su Domagoj Šejatović i Ivan Stanić, dok su Marko Malivuk, Mario Stanić, Ivan Ergotić, Tomislav Špehar, Valentina Petković, Mario Malčić, Edi Srakić, Lucija Dunđer, Igor Čosić i Melita Đikić primili srebrne medalje za svoja vina. Nadalje, dodijeljeni su i ugovori o stipendiranju. Ugovor sa studentima potpisao je v.d. dekana dr. sc. Dinko Zima, a stipendije je dobilo 9 izvrsnih studenata - Valentina Velikanović, Ana Kelemenić, Ivan Stanić, Jelena Andrijević, Antonija Pavić, Danijela Kostelac, Elizabeta Križanec, Elizabeta Hanžeković i Anamarija Perić.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
Objavljeno: 21.5.2015. u 12:11
Prikaza: 4991
Autor: Administrator
|

ODGODA „VUPIJADE“

 

Obavještavaju se svi prijavljeni natjecatelji (studenti i profesori) i angažirani zapisničari i sudci da se sportski susreti studenata Veleučilišta u Požegi („VUPIJADA" planirani za petak (22.05.2015.) ODGAĐAJUzbog najave kiše za sljedeći petak (29.05.2015.god.).

Sve prijave po sportovima koje su zaprimljene od studenata i djelatnika do utorka (19.05.), ostaju u sustavu natjecanja za sljedeći petak.

NAKNADNIH PRIJAVA ZA SPORTSKE SUSRETE NEMA!!!

 

Sve detaljne informacije vezane za održavanje sportskih susreta bit će na vrijeme objavljeni.

Za sve informacije javiti se u ured prof. Blažičević, mail: mblazicevic@vup.hrili kontakt broj: 034/311-459.

 

Marija Blažičević, prof. kin.

Objavljeno: 13.5.2015. u 13:49
Prikaza: 4990
Autor: Administrator
|

Program posjeta EU parlamentu

PROGRAM BORAVKA GRUPE „POŽEGA & KASTAV"

 

PONEDJELJAK, 18. svibnja 2015.

-19.00 – polazak autobusa Panturista ispred zgrade Veleučilišta u Požegi

-21.00 – ukrcaj dijela grupe iz Kastva na parkiralištu Motela Plitvice na zagrebačkoj obilaznici

UTORAK, 19. svibnja 2015.

-dolazak u Strasbourg u ranim prijepodnevnim satima (cca 10.00 sati)

-prijava i smještaj u hotelu Holiday Inn Strasbourg – Illkirch

(Hotel Holiday Inn Strasbourg – Illkirch, 24 Boulevard Sebastien Brandt, Parc d innovation, 67400, Ilkirch-Graffenstaden, Strasbourg)

-odmor i razgledanje grada, slobodno ili u pratnji asistenata Ureda zastupnice

-noćenje u hotelu

SRIJEDA, 20. svibnja 2015.

-doručak u hotelu

-10.00 – odjava iz hotela i polazak autobusom do zgrade Europskog suda za ljudska prava (alternativno Vijeće Europe)

-14.00 – ulazak u zgradu Europskog parlamenta

-14.30 – predavanje i razgovor (soba LOW H-1.2)

-16.00 – obilazak vijećnice

(budući da se toga tjedna održava plenarno zasjedanje Europskog parlamenta, točan termin obilaska

vijećnice i susreta sa zastupnicom Borzan, bit će utvrđen neposredno po dolasku u zgradu Parlamenta)

-19.00 – polazak autobusom iz Strasbourga

ČETVRTAK, 21. svibnja 2015.

-08.00 – dolazak u Zagreb

-10.00 – dolazak u Požegu

 

Objavljeno: 31.3.2015. u 14:42
Prikaza: 6268
Autor: Administrator
|

Konačna lista studenata za put u Strasbourg

 

Ured zastupnice u Europskom parlamentu, gospođe Biljane Borzan, pozvao je skupinu studenata i nastavnog osoblja Veleučilišta u Požegi da sudjeluje u studijskom putovanju u Strasbourg, Francuska, u razdoblju od 19. do 20. svibnja 2015. godine, odnosno u vrijeme svibanjskog plenarnog zasjedanja Europskog parlamenta. Program posjete bi uključivao obilazak i upoznavanje zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu, predavanje o Europskoj uniji, te susret s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu i njihovim asistentima.

Također, moguć je i posjet Europskom sudu pravde te Europskom vijeću. Program uključuje i organizirano razgledavanje grada te slobodno vrijeme.

Okvirno, polazak iz Požege bi bio u kasnim poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, 18. svibnja, dolazak u Strasbourg u ranim prijepodnevnim satima u Strasbourg u utorak, 19. svibnja. Noćenje u Strasbourgu u hotelu (3*) s 19. na 20 svibnja, a polazak iz Strasbourga u kasnim poslijepodnevnim satima, te dolazak u Požegu 21. svibnja u prijepodnevnim satima.

 

Troškove putovanja, prijevoz i jedno hotelsko noćenje s doručkom, snosit će ured zastupnice Borzan. Sve ostale troškove snose studenti.

 

Pravo prijave imaju:

- studenti upisani na 2. ili 3. godinu preddiplomskog stručnog studija i 1. ili 2. specijalističkog diplomskog stručnog studija,

- studenti koji do predaje zahtjeva imaju minimalan prosjek ocjena 3,0,

- studenti koji su prvi put upisali godinu,

- studenti koji nisu upisali mirovanje studentskih obveza u akademskoj godini 2014./2015.

 

Uz prijavu studenti trebaju priložiti:

- izjavu (preuzeti u Studentskoj službi ili na www.vup.hr ),

- potvrdu o upisu s prijepisom ocjena.

 

Broj mjesta po pojedinom studiju se nalazi u tablici:

 

Naziv stručnog studija

Broj mjesta

Računovodstvo

7

Trgovina

7

Upravni studij

12

Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo

2

Prehrambena tehnologija

3

Trgovinsko poslovanje

3

 

 

Povjerenstvo za odabir studenata sastavit će rang listu prijavljenih studenata.

U slučaju jednakog broja bodova dva ili više studenata prednost će imati studenti koji imaju veći broj ECTS bodova (ukupno) ili dodatna postignuća kao što su demonstratura, sudjelovanje na natjecanjima ili objavljen znanstveni/stručni rad.

Ukoliko na pojedinom studiju ne bude dovoljan broj prijavljenih studenata ili studenata koji ispunjavaju uvjete, povjerenstvo može odabrati sljedećeg studenta na rang listi s nekog drugog studija.

Prijaviti se mogu osobe oba spola.

Prijave se podnose zaključno s 27. ožujka 2015. godine u zatvorenoj koverti osobno u Studentskoj službi Veleučilišta ili poštom na adresu: VELEUČILIŠTE U POŽEGI, Studentska služba, Vukovarska 17, 34000 POŽEGA, s naznakom „Prijava za studijsko putovanje".

Nepotpune i nepravovremene prijave se neće razmatrati.

Rezultati će biti objavljeni do 31. ožujka 2015. godine na službenoj web stranici Veleučilišta www.vup.hr.

Izjava

Vrsta dokumenta: MS Word(docx)

Veličina: 13 kb

Datum objave: 31.3.2015.

Objavljeno: 17.12.2014. u 11:42
Prikaza: 6141
Autor: Administrator
|

Poziv na predavanje prof.dr.sc. Ive Josipovića na temu "Prijedlog Ustavnih promjena"

Studentski zbor Veleučilišta u Požegi poziva sve studente na predavanje prof.dr.sc. Ive Josipovića na temu "Prijedlog Ustavnih promjena". Predavanje će se održati u utorak 23.prosinca u 11:45 sati u dvorani Dobriša Cesarić (dvorana 1).
Objavljeno: 1.12.2014. u 19:52
Prikaza: 5031
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sudjelovanje studenata na predavanju "E-marketing" u HGK Požega

Događanja : Sudjelovanje studenata na predavanju "E-marketing" u HGK Požega
Studenti 3. godine preddiplomskog stručnog studija Trgovina sudjelovali su 01.12.2014. na predavanju Google Adwords trenera Miroslava Varge, dipl.ing. na temu "E-marketing" u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Požegi. Predavač je na inovativan način predstavio načine marketinškog poslovanju na Internetu. Predavanje je,  osim uvoda u e-marketing i načina oglašavanja na Facebooku, Googleu i Youtubeu obuhvatilo prednosti i nedostatke pojedine mreže.
Objavljeno: 1.12.2014. u 17:59
Prikaza: 4965
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Sudjelovanje i priznanja na 25. DAAAM simpoziju u Beču

Članovi Organizacijskog odbora međunarodne konferencije Vallis Aurea dobili su priznanje (Network Honor Medal) na 25th International DAAAM Symposium koji se održao 26.11.-29.11.2014. u prostorijama austrijskog udruženja inženjera (ÖIAV -Österreichischer Ingenieur-und Architekten-Verein). Priznanje je dodijeljeno za izvrsnu koordinaciju i značaj doprinos u znanstvenom i istraživačkom radu te suradnju, povodom 25. obljetnice DAAAM konferencije i 200. godišnjice Tehničkog sveučilišta u Beču. Na događaju je sudjelovalo niz eminentnih profesora i stručnjaka koji su također primili priznanja od kojih se ističu: Johannes Froehlich, prorektor Tehničkog sveučilišta u Beču; Alexey Eliseev, astronaut i voditelj Apollo-Soyuz programa; Hong-Seok, direktor laboratorija za proizvodnju Hyundai sa Sveučilišta Ulsan, Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru, te ostali profesori sa europskih i azijskih sveučilišta. U sklopu konferencije najavljen je poziv za radove za međunarodni časopis Vallis Aurea čiji prvi broj izlazi 2015. godine.

 

 

 : :
 : :
 : :
Objavljeno: 3.11.2014. u 12:57
Prikaza: 7026
Autor: Administrator
|

Natječaj za utvrđivanje pojedinačnog prava na subvenciju za smještaj kod privatnih stanodavaca redovitih studenata

VELEUČILIŠTE U POŽEGI
STUDENTSKI CENTAR U POŽEGI
VUKOVARSKA 17/1
34000 POŽEGA

 

Na temelju Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, KLASA: 602-01/14-03/00162, URBROJ: 533-20-14-0001 od 10. lipnja 2014. godine, o utvrđivanju prava na potporu za smještaj redovitih studenata u akademsku godinu 2014./2015. Studentski centar Požega raspisuje

 

 

N A T J E Č A J
za utvrđivanje pojedinačnog prava na subvenciju za smještaj kod privatnih stanodavaca redovitih studenata za akademsku godinu 2014./2015. studenata Veleučilišta u Požegi

 

 

I: OPĆE ODREDBE

Pravo natjecanja za subvenciju privatnog smještaja u akademskoj godini 2014./2015. imaju državljani Republike Hrvatske i to:

1. sadašnji redoviti studenti,

2. redoviti studenti koji su upisali prvu godinu studija akademske godine 2014./2015.

 

Pokriće troškova smještaja studenata u privatnom smještaju iznosi =147,00 kuna.

Studentski centar Požega isplaćivat će subvenciju nakon doznake sredstava od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

 

Na natječaj se ne mogu prijaviti izvanredni studenti.

PODNOŠENJE ZAMOLBI:

Kandidati osobno dostavljaju zamolbe s traženom dokumentacijom u Studentski centar Požega, Vukovarska 17/1, 34000 Požega, uz obvezno predočenje indeksa, osobne iskaznice i iksice.

Tiskanica zamolbe možete podići u uredu Studentskog centra, Vukovarska 17/1, 34000 Požega.

 

ROK ZA PODNOŠENJE ZAMOLBI:

Zamolbe za pravo na potporu za pokriće troškova na subvenciju za smještaj kod privatnih stanodavaca na području grada Požege podnose se od 03. studeni 2014. do zaključno 17. studenog 2014. godine u Studentski centar Požega od 08,00 do 14,00 sati.

 

II. UVJETI

 

Osnovni dokumenti:

-Zamolba

-Preslik prve strane indeksa (slika i osobni podaci) / indeks na uvid /.

-Dokaz o prebivalištu potvrdu / uvjerenje (MUP)

-Dokaz o privremenom boravištu u mjestu studiranja (MUP) preslik (orginal na uvid).

-Potvrdu o prijepisu ocjena (prosjek svih ocjena na studiju na tri decimale).

-Potvrdu o upisu u tekućoj 2014./2015. akademskoj godini. Studenti koji su prvi put upisali prvu godinu studija prilažu preslik svjedodžbi svih razreda srednjoškolskog obrazovanja ili potvrdu o prosjeku ocjena na tri decimale.

 

-Dokumentaciji treba obvezno priložiti i dokaz o uplati troškova natječajnog postupka na iznos od =30,00 kn za troškove obrade natječaja (primatelj: Studentski centar Požega, broj računa primatelja: IBAN: HR0624120091136001349, poziv broj odobrenja: 02 OIB, svrha uplate: troškovi obrade natječaja.

 

 

 

1. Studenti koji stječu pravo na IZRAVNOdobivanje subvencije privatnog smještaja

 

Uz osnovne dokumente studenti trebaju dostaviti:

 

1.1. Studenti koji će akademske godine 2014./2015. prvi put upisati prvu godinu preddiplomskoga stručnoga studija Veleučilišta u Požegi, a koji imaju prosjek ocjena 5,0 tijekom svih razreda srednjoškolskog obrazovanja,

isto pravo mogu ostvariti isključivo ako mjesečni prihod njihova kućanstva u 2013. godini ne prelazi po članu kućanstva iznos od 65°% proračunske osnovice (2.161,90kn).

Visina prihoda članova kućanstva utvrđuje se isključivo na temelju potvrde nadležne porezne uprave o visini dohotka za 2013. Za sve članove zajedničkog kućanstva, uključujući maloljetnu braću i sestre te studente kao podnositelje zahtjeva te potvrde nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje o visini ukupno isplaćenoj mirovini za 2013. godinu za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u mirovini.

 

1.2.Studenti koji imaju prosjek ocjena svih položenih ispita na studiju iznad 4,499 uz najmanje stečena 55 ECTS boda, a zaključno do dana prijave na natječaj, ako nemaju zaostajanja tijekom studija u Republici Hrvatskoj,

isto pravo mogu ostvariti isključivo ako mjesečni prihod njihova kućanstva u 2013. godini ne prelazi po članu kućanstva iznos od 65°% proračunske osnovice (2.161,90kn).

Visina prihoda članova kućanstva utvrđuje se isključivo na temelju potvrde nadležne porezne uprave o visini dohotka za 2013. Za sve članove zajedničkog kućanstva, uključujući maloljetnu braću i sestre te studente kao podnositelje zahtjeva te potvrde nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje o visini ukupno isplaćenoj mirovini za 2013. godinu za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u mirovini.

 

1.3.Studenti, djeca smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskoga rata, studenti, djeca HRVI iz Domovinskoga rata, studenti, HRVI iz Domovinskoga rata I.skupine te studenti hrvatski branitelji iz Domovinskoga rata na temelju članka 56. Zakona 0 pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji (Narodne novine, broj174/04,92/05,107/07,65/09,137/09,146/10-OUSRH,55/11,140/12,33/13,148,13) ako nemaju zaostajanje tijekom studija u Republici Hrvatskoj.

(rodni list studenta, smrtni list roditelja, odnosno dokaz o nestanku). isto pravo mogu ostvariti isključivo ako mjesečni prihod njihova kućanstva u 2013. godini ne prelazi po članu kućanstva iznos od 65°% proračunske osnovice (2.161,90kn). Visina prihoda članova kućanstva utvrđuje se isključivo na temelju potvrde nadležne porezne uprave o visini dohotka za 2013. Za sve članove zajedničkog kućanstva, uključujući maloljetnu braću i sestre te studente kao podnositelje zahtjeva te potvrde nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje o visini ukupno isplaćenoj mirovini za 2013. godinu za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u mirovini.

 

1.4.Studenti koji su djeca poginulih, umrlih iIi nestalih pod okolnostima iz članka 6., 7. i 8. Zakona 0 zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine, broj 33/92, 57/92, 77/92, 58/93 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01 , 94/01 , 103/03, 148113), studenti koji su civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članka 8. navedenog zakona, te studenti, djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata I. skupine sa 100% oštećenjem organizma, ako nemaju zaostajanje tijekom studija u Republici Hrvatskoj.

(rodni list studenta, smrtni list roditelja, odnosno dokaz o nestanku). isto pravo mogu ostvariti isključivo ako mjesečni prihod njihova kućanstva u 2013. godini ne prelazi po članu kućanstva iznos od 65°% proračunske osnovice (2.161,90kn). Visina prihoda članova kućanstva utvrđuje se isključivo na temelju potvrde nadležne porezne uprave o visini dohotka za 2013. Za sve članove zajedničkog kućanstva, uključujući maloljetnu braću i sestre te studente kao podnositelje zahtjeva te potvrde nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje o visini ukupno isplaćenoj mirovini za 2013. godinu za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u mirovini.

1.5. Studenti s invaliditetom od 1. do 5. kategorije invalidnosti (iznad 50% tjelesnog oštećenja), uključujući i studente s invaliditetom na poslijediplomskome sveučilišnom studiju. Status ovih studenata dokazuje se rješenjem 0 postotku tjelesnog oštećenja nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje.

 

1.6. Student čiji su roditelji razvedeni (uključujući djecu izvanbračnih zajednica), a preminuo je onaj kome su bili dodijeljeni ili s kojim su živjeli,

(prilažu - smrtni list roditelja,odluku o privremenom uzdržavanju nadležnog centra za socijalnu skrb).

 

1.7. Studenti koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji do punoljetnosti(prilažu rješenje Centra za socijalnu skrb o smještaju u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji)

 

Studenti koji imaju prebivalište na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije, u općinama Gunja i Drenovci te naselju Strožinci u općini Vrbanja.

Uvjet za ostvarenje prava na izravno dobivanje subvencije privatno smještaja na temelju ove točke je prijavljeno prebivalište na području navedenih općina u neprekidnom trajanju od najmanje šest mjeseci (prilažu uvjerenje o prebivalištu).

 

2. OSTALI STUDENTI koji se natječu (oni koji NE STJEČU IZRAVNO

pravo na smještaj trebaju dostaviti slijedeće:

 

DOKUMENTI ZA OSTVARIVANJE DODATNIH BODOVANA TEMELJU

USPJEHA NA STUDIJU

 

Uz osnovne dokumentestudenti trebaju dostaviti:

 

2.1. Studenti dobitnici dekanove nagrade

(prilažu obavezno dostaviti uvjerenje ustanove koja je dodijelila nagradu)

 

2.2. Studenti koji polože sve propisane ispite u tekućoj akademskoj godini.

(prilažu potvrdu ustanove)

2.3. Studenti koji su u statusu redovitog studenta upisani u drugu godinu studija.

(prilažu potvrdu ustanove)

 

2.4. Studenti koji su u statusu redovitog studenta upisani u treću godinu studija.

(prilažu potvrdu ustanove)

 

2.5. Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija, a osvojili su neku od međunarodnih nagrada i državnu nagradu iz područja vezana uz nastavni program (jedno od prva tri mjesta) tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

(prilažu obavezno dostaviti uvjerenje ustanove koja je dodijelila nagradu)

 

2.6. Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija, a položili su državnu maturu „A" razine (svi predmeti) te postigli rezultate u rješavanju ispita u ukupnom postotku:

- 90 do 95%

- više od 95%.

(prilažu odgovarajuću ispravu)

 

 

3. DOKUMENTI ZA OSTVARIVANJE DODATNIH BODOVA NA TEMELJU

SOCIJALNOG STATUSA

Uz osnovne dokumente studenti trebaju dostaviti:

3.1 Studenti kojima je jedan roditelj umro, nestao ili nepoznat, trebaju dostaviti:

:

- smrtni list roditelja

- rodni list studenta/izvod iz matične knjige rođenih

- dokaz o nestanku izdan od nadležnog tijela državne uprave

 

3.2. Student kojima se brat ili sestra redovito školuju izvan prebivališta, za svakog brata ili sestru trebaju dostaviti:

 

- potvrdu o školovanju

- rodni list/izvod iz matične knjige rođenih

- uvjerenje/potvrdu o prebivalištu (MUP)

 

3.3. Studenti koji imaju brata ili sestru predškolske dobi ili na školovanju u mjestu prebivališta (do završetka srednjeg obrazovanja, stručnog studija te dodiplomskoga, preddiplomskoga ili diplomskog sveučilišnog studija) za svakog brata ili sestru trebaju dostaviti:

- rodni list/ izvod iz matične knjige rođenih

- potvrdu o školovanju

- uvjerenje/potvrdu o prebivalištu (MUP)

 

3.4. Studenti korisnici pomoći za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi (Zakon o socijalnoj skrbi NN br. 73/97.),trebaju dostaviti:

 

- rješenje Centra za socijalnu skrb

 

3.5. Studenti invalidi od 6. Do 10. Kategorije invalidnosti, trebaju dostaviti:

- 6. Kategorija (50% tjelesnog oštećenja)

- 7. Kategorija (40% tjelesnog oštećenja)

- 8. Kategorija (30% tjelesnog oštećenja)

- 9 Kategorija (20% tjelesnog oštećenja)

- 10. Kategorija (10% tjelesnog oštećenja)

 

- rješenje nadležne ustanove s utvrđenom kategorijom (postupkom) invaliditeta

 

3.6. Studenti razvedenih roditelja,

 

- pravomoćnu sudsku presudu o rastavi braka roditelja

 

3.7. Studenti rođeni u izvanbračnoj zajednici trebaju dostaviti,

 

- rodni list studenta /izvod iz matične knjige rođenih

- izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika ili neko drugi službeni dokaz da li je student-ica rođen-a u izvanbračnoj zajednici

- izjava (potvrda) o članovima zajedničkog kućanstva

 

3.8. Student čija su oba roditelja nezaposleni ili

Student čiji je jedan roditelj nezaposlen, trebaju dostaviti:

 

- potvrdu o nezaposlenosti koju izdaje Hrvatski zavod za zapošljavanje

- potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka za 2013. godinu za članove zajedničkog kućanstva ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

 

3.9. Studenti (majka, otac) koji imaju malodobno dijete trebaju dostaviti:

 

- rodni list/izvod iz matične knjige rođenih

 

3.10. Studenti koji po članu zajedničkog kućanstava (svi članovi koji su prijavljeni na istoj adresi) imaju:

- do 700,00 kn

- od 700,01 do 900,00 kn

- od 900,01 do 1.100,00 kn

- od 1.100,01 do 1.300,00 kn

- od 1.300,01 do 1.500,00 kn

- od 1.500,01 do 1.700,00 kn

- od 1.700,01 do 1.900,00 kn

- od 1.900,01 do 2.161,90 kn

Pravo na bodovanje po ovoj točki imaju isključivo studenti kojima ukupni prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 65% proračunske osnovice (2.161,90 kn).

Za ostvarenje bodova potrebno je dostaviti:

potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka za 2013. godinu za članove zajedničkog kućanstva ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva (ovjerena kod Javnog bilježnika)

 

4. DOKUMENTI ZA OSTVARIVANJE DODATNIH BODOVA NA TEMELJU

- DJECA HRVATSKIH BRANITELJA I DRAGOVOLJACA

 

Uz osnovne dokumente studenti trebaju dostaviti:

 

4.1. Studenti koji su bili hrvatski branitelji, studenti koji su ranjeni kao hrvatski branitelji, studenti djeca hrvatskih branitelja i dragovoljaca, studenti koji su bili u zarobljeništvu trebaju dostaviti:

 

- potvrdu Ministarstva obrane ili Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

 

Dokumentacija koja bude dostavljena u navedenom roku bodovat će se prema Kriterijima koje je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za akademsku godinu 2014./2015.

 

REZULTATI NATJEČAJA:

Rezultati natječaja bit će objavljeni na oglasnoj ploči Studentskog centra u Požegi, Vukovarska 17/1, 34000 Požega, najkasnije do 17. prosinca 2014. godine.

 

 

ŽALBENI POSTUPAK:

Žalbe na rezultate natječaja upućuju se u pisanom obliku (osobno ili poštom preporučeno) na adresu:

Studentski centar Požega

Vukovarska 17/1

34000 Požega

s naznakom – POVJERENSTVO ZA ŽALBE-

 

Rok za podnošenje žalbi je 8 dana od dana objavljivanja rezultata Natječaja.

Odluka Povjerenstva za žalbe bit će objavljena u roku od 8 dana po isteku žalbenog roka i objavljena na oglasnoj ploči Studentskog centra Požega.

 

NAPOMENA:

Studenti koji nisu upisani u akademsku godinu 2014./2015., za koju se raspisuje natječaj, nemaju pravo na subvencioniranje privatnog smještaja bez obzira na ostvareno pravo na natječaju.

Studenti korisnici Državne stipendije ne mogu koristiti subvenciju za smještaj kod privatnih stanodavaca.

 

VAŽAN NAPUTAK:

Prijave se smatraju valjanima ako su podnesene pravodobno s potpunom dokumentacijom u propisanome roku koji je naveden u natječaju.

Prijave s neovjerenim obrascem, prijave s nepotpunom dokumentacijom ili prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, neće se razmatrati.

Dopuna dokumentacije kao prilog prijavi pristigla izvan utvrđenoga roka za podnošenje prijava neće se razmatrati.

Dostavljena dokumentacija ne vraća se podnositelju prijave.

Sve ostale informacije možete dobiti osobno u Studentskom centru ili pozivom na telefon 034 271 – 057, voditelj odjeljka za računovodstvo i studentski servis Danica Prskalo, bacc. oec.

 

Požega, 31.listopad 2014. godini.

 


Objavljeno: 28.10.2014. u 21:40
Prikaza: 5732
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Posjet studenata Visokom upravnom sudu RH

Redovni studenti 3. godine preddiplomskog  stručnog Upravnog studija Veleučilišta u Požegi posjetili su Visoki upravni sud Republike Hrvatske u Zagrebu, dana 28.10.2014. godine. Posjetu u sklopu Stručne prakse III. organizirali su mentori:  Marijeta Vitez Pandžić, univ.spec. admin.publ., dr.sc. Mirela Mezak Stastny, mr.sc. Antun Marinac, dr.sc. Barbara Pisker i Dragana Bjelić, dipl.iur. Zaposlenici Visokog Upravnog suda: Dijana Vidović, zamjenica predsjednika, Juraj Dujam, tajnik , mr.sc. Inga Vezmar-Barlek, predsjednica I. Odjela te Lidija Rostaš-Beroš, predsjednica II. Odjela Suda upoznali su studente s nadležnostima te organizacijom Suda. Nakon toga uslijedila su pitanja studenata i stručna rasprava.

 

 

 : :
 : :
Objavljeno: 27.10.2014. u 19:53
Prikaza: 5066
Autor: dr.sc. Berislav Andrlić
|

Dani jabuka 2014.

Događanja : Dani jabuka 2014.

Veleučilište u Požegi sudjelovalo je 25.10.2014. na manifestaciji  „Dani jabuka" u prostorima Tehničke škole u Požegi. Ovo je najstarija izložba jabuka i voćnih prerađevina u Hrvatskoj, sa 60 izlagača iz nekoliko županija. Osim same izložbe bila je organizirana i prodaja plodova jabuka i voćnih prerađevina. U sklopu događaja nastavnici i studenti Veleučilišta sa preddiplomskih stručnih studija Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo i Prehrambena tehnologija prezentirali su studentska vina, programe studija i stručne projekte.Ove godine Veleučilište u Požegi je dobilo nagradu za osvojeno 3. mjesto u kategoriji najljepših štandova na manifestaciji.


 : :
 : :
 : :
 : :
 : :
Objavljeno: 20.10.2014. u 6:52
Prikaza: 5005
Autor: Administrator
|

Završetak EU projekta „The Bee Incubator“

Projekt „The Bee Incubator" je prijavljen u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava za program "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, unutar IPA IV. komponente – Razvoj ljudskih potencijala, natječaja kojeg je objavila Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Odjel za financiranje i ugovaranje EU programa.

Veleučilište u Požegi nositelj je projekta te svih aktivnosti vezanih za uspješnu realizaciju projekta. Veleučilište u Požegi osiguralo je adekvatan prostor za smještaj opreme koja je nabavljena u sklopu projekta, ali je i osiguralo održavanje obrazovanog programa predviđenog projektnim prijedlogom. Partner u projektu - Veleučilište „Marko Marulić" u Kninu sudjelovalo je u organiziranju, ali i djelomičnom financiranju projekta.

Suradnik u projektu „The Bee Incubator" je Pčelarska udruga „Zlatna dolina" Požega čija je uloga bila suradnja u organizaciji i provođenju stručne prakse u uspostavljenom pčelinjaku.

Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 145.008,74 eura, od čega je 126.012,60 eura ili 86,90% financirano sredstvima Europske unije, a preostali dio od 18.996,14 eura ili 13,10% sredstvima prijavitelja i partnera.

Opći cilj projekta je jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih i priprema za provedbu usavršavanja polaznika u području pčelarstva s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada i mogućnosti za samozapošljavanje.

Specifični ciljevi projekta su:

1. Uspostaviti kurikulum za obrazovanje odraslih u području pčelarstva.

2. Uspostaviti infrastrukturu i nastavni poligon za praktičnu edukaciju nezaposlenih odraslih osoba i njihovu pripremu za samozapošljavanje i konkurentnost na tržištu rada u području pčelarstva.

Projekt je osmišljen na temelju istraživanja ovoga područja djelovanja u kojemu je istaknuta potreba stručnog usavršavanja odraslih nezaposlenih osoba i njihove, kroz ovaj projekt, jednogodišnje pripreme za pčelare i poduzetnike. Temeljem takve procjene potreba, te istraživanja najbolje prakse i benchmarkinga drugih institucija u regiji, izrađen je kurikulum za edukaciju 20 polaznika za tri glavna područja edukacije: tehnologija pčelarstva, upravljanje poslovanjem i stručna praksa.

Polaznici edukacije pohađali su devetomjesečnu teoretsku i praktičnu obuku, u skladu s nastavnim programom osposobljavanja pčelara, tijekom koje su primili znanja i vještine potrebne za samostalno vođenje pčelarskih aktivnosti. Nastavni proces obuhvaćao je 120 sati teoretske i 120 sati praktične nastave.

Teoretski dio edukacije podučio je polaznike tehnologiji pčelarenja te upravljanju poslovanjem u svrhu povećanja mogućnosti njihova samozapošljavanja. Stručna praksa osposobila je polaznike za pripremu pčelarske opreme, planiranje i uspostavu pčelinjaka te provedbu tehnoloških radnji za razvoj pčelinjih zajednica i njihovu pripremu za optimalno iskorištenje pčelinjih paša. U okviru prakse polaznici su samostalno proveli ekstrakciju sortnog meda (vrcanje), umjetno razrojavanje, prevenciju i kontrolu pčelinjih bolesti te pripremu pčelinjih zajednica za selidbu i zimovanje.

Osposobljavanjem za poslove pčelara/ice, pružila se odraslim nezaposlenim osobama bolja mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja.

Kako bi osigurali visoko profesionalno funkcioniranje „Pčelarskog inkubatora" te unaprijedili postojeća znanja i vještine nastavnika, a u cilju jačanja kapaciteta Veleučilišta u Požegi i Veleučilišta „Marko Marulić" u Kninu, organizirane su i edukacije nastavnika.

Dio edukacija odvijao se kroz studijska putovanja, ali i kroz sudjelovanje nastavnika u radionicama, seminarima ili konferencijama.

Tijekom 12 mjeseci implementacije, provedene su i druge aktivnosti kojima su ostvareni projektni ciljevi. To su: Izrada web stranice projekta kao i Facebook grupe za potporu korisnicima projekta i svim zainteresiranim osobama, kreiranje baze podataka ciljnih skupina u svrhu kontinuiranog praćenja aktivnosti ciljnih skupina, nabava opreme za praktični dio edukacije te pripremne radnje za uspostavu pčelinjaka, studijska putovanja u Murciu i Dardu, te održavanje završnog ispita i nagrađivanje najboljih polaznika.

Plemenita komponenta projekta svakako predstavlja finalno nagrađivanje najboljih polaznika edukacije. Obzirom kako je inicijalni ulog u pčelarstvo ipak znatan financijski izdatak, predviđen je vrijedan poticaj najboljim polaznicima. Nagrada za najboljih pet pčelara predstavlja poklon 10 živih pčelinjih zajednica svakom. Ukupna ekonomska vrijednost nagrade je oko 50.000 kn i nadamo se kako će nagrađeni polaznici imati dobar početak vlastite pčelarske djelatnosti te kako će u roku nekoliko godina izgraditi dovoljno vlastitih resursa za stvaranje egzistencije svojoj obitelji.

Projekt „The Bee Incubator" provodio se na Veleučilištu u Požegi od 19. listopada 2013. do 18. listopada 2014. godine.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
Objavljeno: 29.9.2014. u 15:15
Prikaza: 5143
Autor: Administrator
|

Poziv na pozdravni govor dekana

Pozdravni govor dekana studentima prve godine stručnih studija Veleučilišta u Požegi održat će se 1. listopada (srijeda) u 12 sati u učionici Matko Peić
Objavljeno: 18.9.2014. u 12:10
Prikaza: 4975
Autor: Administrator
|

POZIV NA 4th INTERNATIONAL CONFERENCE "VALLIS AUREA"

Pozivaju se studenti Velučilišta u Požegi na tematska predavanja u okviru programa konferencije koji se nalazi u nastavku
Objavljeno: 8.7.2014. u 19:19
Prikaza: 5264
Autor: Administrator
|

Sudjelovanje na sajmu „Slavonija na dlanu“

Događanja : Sudjelovanje na sajmu „Slavonija na dlanu“
Dana 04.07.2014. Veleučilište u Požegi promoviralo je studentska vina i studijske programe na sajmu u Slavonskom Brodu. Otvoreno prvenstvo grada Slavonskoga Broda u kuhanju ribljega paprikaša održalo se u na prostoru parkirališta uza stadion pokraj Save, s početkom u 16,00 sati. U sklopu prvenstva se po prvi puta u organizaciji turističkog klastera „Slavonska košarica", čije je Veleučilište u Požegi član, održao tradicijski sajam „Slavonija na dlanu", s ciljem prezentiranja slavonskih prehrambenih proizvoda. Na štandu veleučilišta se odvijala degustacija i prodaja kvalitetnih i vrhunskih crnih i bijelih vina, koja se inače mogu pronaći u prodaji i u prodavaonici vina u dvorištu Veleučilišta u Požegi.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
Objavljeno: 8.7.2014. u 19:07
Prikaza: 4915
Autor: Administrator
|

STUDIJSKO PUTOVANJE NASTAVNIKA U DUBLIN

Dana 10.-15.06.2013.god., deset mentora na projektu Studentski poduzetnički inkubator-znanjem do radnog mjesta, sudjelovalo je na studijskom putovanju u Dublin, Republika Irska (Katarina Štavlić, univ.spec.oec., Dr.sc. Mirjana Jeleč Raguž, Dr.sc. Barbara Pisker, Dr.sc. Katarina Potnik Galić, Dr.sc. Mirjana Radman Funarić , Dr.sc. Berislav Andrlić , Mr.sc. Hrvoje Budić, Manuel Del Vechio, bacc.oec. , Dr.sc. Anton Devčić i Marko Dumančić, dipl.oec.). Mentori su imali zadatak napraviti istraživanje iskustava poduzetničkih inkubatora i fakulteta u inozemstvu, s ciljem korištenja dobivenih informacija u organiziranju studentskog poduzetničkog inkubatora „Aktiva". Organiziran je posjet inkubatoru West Parku u predgrađu Dublina, koji se proteže se na 75,000 m2 površine, te ima 270 poduzeća i 6,500zaposlenika. Organiziran je i posjet Trinity College Dublin, najvećoj obrazovnoj instituciji u Dublinu. Akademski je podijeljen na 3 fakulteta koja uključuju 24 katedre nudeći stupnjeve i diplome za dodiplomske i postdiplomske studije. Na fakultetu imaju i studentski inkubatoru „Launchbox" koji potiče razvoj studentskih poslovnih ideja te im nudi prostor i pomoć u radu.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
Objavljeno: 2.6.2014. u 6:53
Prikaza: 5007
Autor: Administrator
|

Prezentacija studentskih vina u okviru klastera „Slavonska košarica“

Događanja : Prezentacija studentskih vina u okviru klastera „Slavonska košarica“
Dana 27.05.2014. Veleučilište u Požegi prezentiralo je studentska vina i studijske programe u Zagrebu u hotelu Westin kao dio događaja u organizaciji Turističke zajednice grada Slavonskog Broda, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske. Predstavljen je turistički klaster "Slavonska košarica". Riječ je o klasteru od ukupno 107 proizvođača hrane, pića i rukotvorina te pružatelja turističkih usluga s područja regije Slavonije, koji su prije tri godine osnovali grad Slavonski Brod, Turistička zajednica i Razvojna agencija grada, s osnovnim ciljem umrežavanja i poboljšanja turističkih djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj. Prezentaciji su nazočili hotelijeri, vlasnici restorana, a okupljene je pozdravio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
Objavljeno: 26.5.2014. u 12:44
Prikaza: 4911
Autor: Administrator
|

Izbori za studentski zbor

Prijave kandidata primaju se u Studentskoj službi do srijede 28. svibnja u 14,00 sati.
Sve informacije na:
Objavljeno: 22.5.2014. u 13:18
Prikaza: 5115
Autor: Administrator
|

16. Obljetnica Veleučilišta u Požegi

Dana 21.05.2014. godine obilježena je 16. obljetnica Veleučilišta u Požegi. Održan je niz predavanja i radionica iz društvenih i biotehničkih znanosti. Predavanje „Konoplja se vraća na naša polja", održao je profesor s Agronomskog fakulteta u Zagrebu dr.sc. Milan Pospišil, dok je tehnički direktor IBM-a za Jugoistočnu Europu mr. sc. Vladimir Ergović održao predavanje na temu „Poslovanje – od ideje do infrastrukture". U poslijepodnevnim satima u nastavnom objektu Klijet i spremište vina u Podgorju priređena je radionica za kušanje vina s temom „Crna vina Veleučilišta u Požegi", koju je vodio v.d. pročelnika Poljoprivrednog odjela Josip Mesić, dok je u 17 sati i 30 minuta napravljeno proglašenje najboljih studentskih vina. Za studente su održana i sportska natjecanja, dok je u poslijepodnevnim i večernjim satima pripremljen sportsko-glazbeni program u dvorištu Veleučilišta.
 : : Otvorenje predavanja Konoplja se vrača na naša polOtvorenje predavanja Konoplja se vrača na naša pol
 : : prof.dr.sc. Milan Pospišilprof.dr.sc. Milan Pospišil
 : : Predavanje Konoplja se vrača na naša poljaPredavanje Konoplja se vrača na naša polja
 : : Degustacija studentskih vinaDegustacija studentskih vina
 : :
 : : Sportska natjecanja studenata Sportska natjecanja studenata "Vupijada 2014"
 : : mr. sc. Vladimir Ergović, tehnički direktor IBM-a mr. sc. Vladimir Ergović, tehnički direktor IBM-a
 : : IBM predavanje na temu Poslovanje – od ideje do inIBM predavanje na temu Poslovanje – od ideje do in
 : : Stanka između predavanjaStanka između predavanja
 : : Slika 10Slika 10
 : : vinograd Veleučilišta u Požegivinograd Veleučilišta u Požegi
 : : Radionica za kušanje vinaRadionica za kušanje vina
 : : Pogled iz učionicePogled iz učionice
 : : Obilazak podrumaObilazak podruma
 : : Radionica za kušanje vina s temom Crna vina VeleučRadionica za kušanje vina s temom Crna vina Veleuč
 : : Radionica za kušanje vina s temom Crna vina VeleučRadionica za kušanje vina s temom Crna vina Veleuč
 : : Radionica za kušanje vina s temom Crna vina VeleučRadionica za kušanje vina s temom Crna vina Veleuč
Objavljeno: 15.5.2014. u 10:11
Prikaza: 5362
Autor: Administrator
|

Poziv na dan Veleučilišta u Požegi

Objavljeno: 9.5.2014. u 12:37
Prikaza: 4850
Autor: Administrator
|

Predavanje na temu: Ustavotvorni položaj sudbene vlasti u RH

Obavještavaju se studenti kako će se u ponedjeljak 12.5.2014.održati predavanje na temu:
Ustavotvorni položaj sudbene vlasti u RH.
Gost predavač je Ante Potrebica, mag. iur.
Predavanje će se održati u dvoraniDobriše Cesarićas početkom u 13:30 sati.
Objavljeno: 8.5.2014. u 8:55
Prikaza: 4999
Autor: Administrator
|

Održano predavanje „EU i mladi: izazovi i prilike“

Događanja : Održano predavanje „EU i mladi: izazovi i prilike“

Studenti stručnog studija Računovodstvo, Trgovina i Upravni studij prisustvovali su u okviru nastave predavanju gosta predavača Tonina Picule, prof. , hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu.
Predavanje je održano u ponedjeljak 5.5.2014. u organizaciji Studentskog zbora Veleučilišta u Požegi. U okviru teme „EU i mladi: izazovi i prilike" studenti su imali priliku poslušati informacije o nastanku Europske Unije, te mogućnosti i prilike koje im se pružaju u okviru članstva Hrvatske u Europskoj Uniji, kao i tendencije razvoja EU u budućnosti.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
Objavljeno: 29.4.2014. u 15:34
Prikaza: 5234
Autor: Administrator
|

Znanstveno-stručni skup OTO 2014 u Požegi

Događanja : Znanstveno-stručni skup OTO 2014 u Požegi

Tijekom 24. i 25. travnja 2014. godine održan je znanstveno-stručni skup pod nazivom OTO 2014 u Požegi. Aktivnosti su započele 24.04.2014. posjetom firmi SPIN VALIS gdje su sudionici upoznati sa tehničkim održavanjem pogona, te ostalim tehničkim zanimljivostima. Dana 25.04.2014. održan je tematski skup na kojemu je bilo preko 50 sudionika i 35 prezentatora svojih istraživanja uz nekoliko izlagača opreme i rezernih dijelova. Relevantne informacije o skupu je dao predsjednik Izvršnog odbora Društva održavatelja Osijek prof.dr.sc. Zlatko Lacković-redoviti profesor na Građevinskom i Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku i profesor Visoke škole na Veleučilištu u Požegi.

Na skupu su stručnjaci i znanstvenici prezentirali svoje istraživačke uradke koji će biti objavljeni u Zborniku radova i na raspolaganju svim ostalim aktivistima i institucijama. Osim prezentacija članaka suizlagači izložili nova dostignuća iz područja rezernih dijelova i opreme a prezentirana je i knjiga „Outsourcing u održavanju".

Glavni pokrovitelj skupa OTO 2014 je bila HGK-Županijska komora Požeško-slavonske Županije sa Obrtničkom komorom i Udruženjem obrtnika iz Požege a održan je u Obrtničkom domu. Skup je imao međunarodni karakter jer su sudionici iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Recenzentski sastav je osim znanstvenika i stručnjaka iz Republike Hrvatske bio sastavljen od znanstvenika sa Univerziteta u Pečuhu, Univerze u Mariboru, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Novom Sadu. Znastveno-stručni pokroviteljii su Građevinski, Elektrotehnički i Poljoprivredni fakulteti iz Osijeka i Veleučilište u Požegi. Opći dojam je da ovakvi skupovi doprinose stvaranju poduzetničke klime osobito usmjerene na razvoj i održavanje tehničkih sustava.

Objavljeno: 24.4.2014. u 6:46
Prikaza: 4927
Autor: Administrator
|

Noć knjige- radionica Pronađi literaturu

Događanja : Noć knjige- radionica Pronađi literaturu

            Dana 23.travnja održana je Noć knjige manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. Kako se dan ranije, 22. travnja obilježava i Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu, ova dva važna datuma povezuju se u jedinstvenu manifestaciju, u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Povodom Noći knjige,  Knjižnica Veleučilišta u Požegi u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom  Požega održala je radionicu pod nazivom „Pronađi literaturu" na kojoj su sudjelovali studenti svih studija s ciljem pronalaženja relevantne literature i pomoći za pisanje seminarskih i diplomskih radnji.

Studenti su pretraživali kataloge obje knjižnice te internetske izvore i baze podataka koje su danas nezaobilazna stanica za istraživanje.

            Također, Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj je projekta kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem. Uz promicanje knjige, kulture čitanja, prevođenja, izdavaštva, knjižnica, autora i čitatelja, ovakav događaj omogućuje i bolje povezivanje institucija, organizacija, neprofitnih i interesnih skupina kao i tvrtki koje se bave knjigom.

            Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info. Danas objedinjuje gotove sve knjižnice u Hrvatskoj koje nastoje promicati svoje poslanje i približiti svojim korisnicima kulturu čitanja.

Objavljeno: 23.4.2014. u 12:42
Prikaza: 5265
Autor: Administrator
|

Druženje povodom zadnjeg predavanja studenata 2. godine specijalističkog diplomskog struč. studija Trgovinsko poslovanja

Studenti 2. godinespecijalističkog diplomskog stručnog studija Trgovinsko poslovanje su u subotu 12.4.2014. odradili i odslušali svoje zadnje predavanje. Nastava se održala u nastavnoj bazi Klijet i spremište vina u Podgorju gdje se nalaze učionica, kušaonica, vinski podrum i prostor za preradu grožđa, te vinogradi bijelih i crvenih sorata grožđa.

Studenti su prezentirali seminarske radova iz kolegija Poduzetništvo u trgovini pri čemu su u ugodnoj atmosferi opisali odrađenu analizu tržišne opravdanost svojih poslovnih ideja.

U drugom dijelu predavanja studenti su imali priliku poslušativišeg predavača mr.sc. Josipa Mesića dipl.ing., v.d. pročelnika poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi koji im je održao predavanje i radionicu kušanja vina. Predstavljeni su različiti stilovi vina vodećih vinskih kultivara u kontinentalnoj Hrvatskoj, proizvedenih u sklopu nastave na stručnom studiju Vinogradarstvo – vinarstvo - voćarstvo. Studentima su prezentirane osnovne značajke vina u užem smislu i vina kao temelja za razvoj poduzetničkih ideja vezanih uz plasman vina.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : :
 : :
 : :
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
Objavljeno: 23.4.2014. u 12:35
Prikaza: 5140
Autor: Administrator
|

STRUČNA EKSKURZIJA STUDENATA

Dana 16.04.2014. godine redovni studenti druge i treće godine preddiplomskog stručnog studija Vinogradarstva-vinarstva-voćarstva su pod vodstvom predavača mr.sc. Ivice Šnajdera, posjetili Poljoprivredni institut Osijek, OPG Bašić i Eko selo Karanac.

Na Poljoprivrednom institutu studenti su imali priliku posjetiti laboratorij za razmnožavanje in vitro kulture tkiva, te i osobno razmnožavati voćne vrste na taj način. Posjetili su i rasadnik, te plastenik, a imali su priliku vidjeti i pokusni nasad voćaka na kojem je sadašnjim studentima djelatnik instituta prezentirao različite pristupe sadnji i orezivanju, te komentirao rezultate istih. Posebno zanimljivo i studentima poticajna činjenica je ta da ih je kroz nasade vodio i o njima pričao bivši student Veleučilišta u Požegi, koji je završio studij prije nekoliko godina.

Nakon instituta studenti su posjetili OPG Bašić koji se nalazi s druge strane Drave, u Baranji. OPG Bašić (http://opg-basic.hr/index.php/o-nama) raspolaže s postojećih 12,23 ha nasada jabuka i 1,73 ha nasada krušaka, te ratarskim kulturama. Srdačan domaćin Ivan Bašić prepričao je kompletnu povijest svog voćnjaka, te prepreke i iskušenja s kojima se susretao. Priznaje da je u početku bio potpuni laik, da bi danas nakon nešto više od deset godina rada proizvodio preko pola milijuna kilograma jabuka godišnje, te da sa otkupom nema nikakvih problema. Kroz postavljena pitanja domaćinu bilo je jasno da je uspio zainteresirati studente i za stručni i za ekonomski dio poslovanja.

Stručna ekskurzija završila je u eko selu Karanac pri čemu su studenti posjetili ulicu zaboravljenih zanata. Radi se o hobiju jednog ugostitelja, koji je u svom dvorištu u nekih desetak objekata predstavio zanate kojima prijeti izumiranje. Objekti su drvene ili zidane kučiće koje se sastoje od samo jedne prostorije u kojima su svi alati i pomagala jednog od starih zanata. Od zanata bili su tu postolar, kovač, krojač, krčmar, frizer i drugi manje poznati zanati. U sklopu ulice zaboravljenih zanata je i restoran koji služi „domaću" hranu, koristeći uglavnom namirnice koje sami proizvedu u selu. Na taj način su gosti sigurni da jedu zdravu i kvalitetnu hranu, a domaćin je naveo podatak da na godišnjoj razini imaju preko 2000 noćenja, samo u njegovom objektu.

Vrijednost ove stručne ekskurzije je u tome što su studentima prikazani potpuno različiti aspekti voćarske proizvodnje, od znanstvenog pristupa u institutu, preko intenzivne proizvodnje u velikom voćnjaku, do primjera povezivanja ugostiteljstva i ekološke proizvodnje na malim parcelama.

 : : Breskve u uzgojnom obliku vazaBreskve u uzgojnom obliku vaza
 : : Izgled plastenika za klimatizacijuIzgled plastenika za klimatizaciju
 : : Klimatizacija voća nakon mikropropagacijeKlimatizacija voća nakon mikropropagacije
 : : Kruška koja je kalamljena na podlozi dunjeKruška koja je kalamljena na podlozi dunje
 : : Laboratorij u Poljoprivrednom institutu OsijekLaboratorij u Poljoprivrednom institutu Osijek
 : : Laboratorij za mikropropagacijuLaboratorij za mikropropagaciju
 : : Lijeska koja je kalamljena na medvjeđu lijeskuLijeska koja je kalamljena na medvjeđu lijesku
 : : Male voćkice u teglici, umnažanje nadzemnog dijelaMale voćkice u teglici, umnažanje nadzemnog dijela
 : : Nasad jabuka kod OPG BašićNasad jabuka kod OPG Bašić
 : : Nasad krušakaNasad krušaka
 : : Naš bivši student Domik Vuković, glavni tehnolog uNaš bivši student Domik Vuković, glavni tehnolog u
 : : Naši studenti su probali vršiti mikropropagacijuNaši studenti su probali vršiti mikropropagaciju
 : : Ovako izgleda mala trešnja u prostoru za klimatizaOvako izgleda mala trešnja u prostoru za klimatiza
 : : Selekcijski nasada višanja, gdje se istražuju klonSelekcijski nasada višanja, gdje se istražuju klon
 : : Ukorjenjivanje voćkica u teglicama (mikropropagaciUkorjenjivanje voćkica u teglicama (mikropropagaci
 : : Voćke koje su se klimatizirale stare oko 1 mjesecVoćke koje su se klimatizirale stare oko 1 mjesec
Objavljeno: 23.4.2014. u 11:28
Prikaza: 4979
Autor: Administrator
|

Državno natjecanje u disciplini Nutri-Vita i Pekari

Događanja : Državno natjecanje u disciplini Nutri-Vita i Pekari

Veleučilište u Požegi je 11. travnja 2014. bilo domaćin praktičnog dijela državnog natjecanja učenica i učenika srednjih škola Republike Hrvatske u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u natjecateljskoj disciplini Nutri-Vita. Učenici su praktični dio natjecanja u disciplini Nutri-Vita odradili u laboratoriju Veleučilišta u Požegi. Škola domaćin državnog natjecanja je bila Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege gdje se uz teoretski dio natjecateljske discipline Nutri-Vita održalo teoretsko i praktično natjecanje u natjecateljskoj disciplini Pekari.

Veleučilište je na Okruglom stolu organiziranom za mentore učenika predstavilo svoj rad i stručne studije te su predstavljena vina Veleučilišta u Požegi.

Objavljeno: 17.4.2014. u 10:56
Prikaza: 4810
Autor: Administrator
|

ERASMUS MOBILNOST Obavijest studentima

Pozivaju se studenti koji su se prijavili na NATJEČAJ za sudjelovanje u Programu ERASMUS i financijsku potporu objavljen na web stranici Veleučilišta u Požegi 21. siječnja 2014. na razgovor sa Povjerenstvom za provedbu Natječaja Erasmus mobilnosti u utorak, 22. travnja 2014. u 8:00 sati, u dv. V.Babukić (dv.3)

Objavljeno: 17.4.2014. u 9:07
Prikaza: 4941
Autor: Administrator
|

Nastupno predavanje pristupnice Jasmine Mlađenović

Objavljeno: 15.4.2014. u 7:03
Prikaza: 5129
Autor: Administrator
|

Forum struke 2014: Izoštri svoj pogled na budućnost!

Događanja : Forum struke 2014: Izoštri svoj pogled na budućnost!
Drugu godinu za redom Vijeće studentata veleučilišta i visokih škola organiziralo je Forum struke - smotru veleučilišta i visokih škola, sajam poslova, karijera i prakse. Trodnevni Forum struke 2014. u Košarkaškom centru Dražen Petrović - Ciboni svečano je otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a ova manifestacija okupila je 50 visokih škola, veleučilišta te studentskih udruga iz Hrvatske, ali i susjedne BiH.

Svečano otvorenje Foruma struke 2014 bilo je 11.04.2014.god. u 10 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović - Ciboni, a među uzvanicima našli su se ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mršić, pomoćnica ministra obrazovanja Ružica Beljo-Lučić te zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek.

Veleučilište u Požegi sudjelovalo je na ovogodišnjem Forumu struke sada već drugu godinu za redom. Na svom izložbenom štandu studenti su prezentirali obrazovne programe i proizvode Veleučilišta u Požegi, te uz degustaciju vina pokušali pokazati kako se teorija dobivena na nastavi pretvara u opipljivi proizvod koji nastaje izvođenjem kvalitetne stručne prakse uz vodstvo profesora i mentora.
 : : Forum strukeForum struke
 : : prof.dr.sc. Slavica Ćosović Bajićprof.dr.sc. Slavica Ćosović Bajić
 : : pomoćnica ministra obrazovanja Ružica Beljo-Lučićpomoćnica ministra obrazovanja Ružica Beljo-Lučić
 : : zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljezamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švalje
 : : ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mršićministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mršić
 : : Veleučilište u Požegi (štand)Veleučilište u Požegi (štand)
 : : Forum struke 2014Forum struke 2014
 : : Forum struke 2014Forum struke 2014
 : : Forum struke 2014Forum struke 2014
Objavljeno: 25.3.2014. u 15:17
Prikaza: 5103
Autor: Administrator
|

Svečanost predstavljanja projekta Student Business Incubator : By the Knowledge to the Workplace

Svečanost predstavljanja projekta Student Business Incubator : By the Knowledge to the Workplace (Studentski inkubator : Znanjem do radnog mjesta) i potpisivanje partnerskog sporazuma održana je u prostorijama Veleučilišta 25. ožujka u 11 sati.

Projekt „Studentski poduzetnički inkubator: znanjem do uspjeha" financiran iz IPA programa „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja". Opći cilj projekta je poticanje razine samozapošljavanja i zapošljavanja na području Požeško-slavonske županije kroz edukacijske programe, istraživanja te mogućnosti korištenja savjetodavnih usluga u poduzetničkom inkubatoru. Specifični cilj projektaje jačanje kapaciteta Veleučilišta u Požegi kroz Studentski poduzetnički inkubator „Aktiva", te razvoj vještina i povećanja razine kvalifikacija za određene ciljne skupine kroz EBC*L edukaciju.

Nositelj projekta je Veleučilište u Požegi, a partneri na projektu su Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije i HGK Županijska komora Požega.

Ciljne skupine projekta su izvanredni studenti, dugotrajno nezaposlene osobe (minimalno srednja stručna sprema - četverogodišnja škola), te nezaposlene osobe s invaliditetom.

Povećanje razine samozapošljavanja i zapošljavanja omogućiti će se kroz edukacijski program (EBC*L - European Business Competence Licence), kroz savjetodavne usluge Inkubatora, te kroz edukacije stručnjaka iz Veleučilišta poput mentorstva, konzultiranja i istraživanja. Ciljna skupina će steći potrebna znanja, dok će deset najboljih ideja dobiti potrebnu stručnu pomoć u izradi završne verzije poslovnog plana kako bi pokrenuli vlastite poduzetničke pothvate. Preostali polaznici edukacije konkurirati će na tržištu rada te se povećati mogućnost njihovog zapošljavanja kroz nove usvojene vještine i kompetencije. Izradit će se baza podataka o ciljnim skupinama kako bi se osigurala njihova stalna suradnja i umrežavanje, čak i nakon završetka projekta. Baza podataka će sadržavati i predstavnike Veleučilište, te postojeće tvrtke u regiji koje su zainteresirane za navedenu vrstu suradnje. Inkubator će kontinuirano davati savjetodavne poslovne usluge, i nakon završetka projekta, što će imati za krajnji rezultat kontinuirano poboljšanje ekonomskog i socijalnog razvoja.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
Objavljeno: 21.3.2014. u 14:29
Prikaza: 4914
Autor: Administrator
|

Svečanost predstavljanja projekta i potpisivanja partnerskog sporazuma

Objavljeno: 7.3.2014. u 18:38
Prikaza: 5056
Autor: Administrator
|

"Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI)"

Dana 05.03.2014.godine u 11 h održano je predavanje na temu "Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI)". Predavač je bio Veljko Pauš, viši savjetnik u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo (HAMAG).
Objašnjena je virtualna platforma putem koje studenti, uz pomoć mentora, razvijaju svoje poslovne ideje. U otvorenom dijelu stranice moguća je razmjena informacije i savjeta te poslovno povezivanje. U zatvorenom dijelu stranice svaki pojedini student može s povjerenjem provjeravati i razvijati svoju poduzetničku ideju u suradnji s izabranim mentorom ili mentorima.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
Objavljeno: 6.3.2014. u 12:22
Prikaza: 5049
Autor: Administrator
|

Poziv na nastupno predavanje

Objavljeno: 28.2.2014. u 8:48
Prikaza: 5177
Autor: Administrator
|

Početak nastave za ljetni semestar

Nastava u ljetnom semestru, akademske godine 2013./2014. počinje u ponedjeljak 3.3.2014. prema rasporedu koji je objavljen na Internet stranicama Veleučilišta u Požegi.
Objavljeno: 25.2.2014. u 11:22
Prikaza: 4983
Autor: Administrator
|

9. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

Događanja : 9. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH
Dana 22. i 23. veljače 2014. u Požegi u prostorima Veleučilišta održan je dvodnevni radni sastanak i 9. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH. Na sjednici su raspravljena brojna aktualna pitanja vezana uz studentsku prehranu, prava studenata, međunarodnu razmjenu i projekte.
U sklopu posjeta organiziran je posjet vinskom podrumu Veleučilišta i zabavni program.

(Preuzeto sa www.pozeski.hr)
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
Objavljeno: 19.2.2014. u 12:48
Prikaza: 4883
Autor: Administrator
|

Projekt "Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora“

Događanja : Projekt "Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora“
Pozivaju se studenti Veleučilišta u Požegi na predavanje predstavnika HAMAG INVEST koje će se održati 05.03. srijeda u 11 h u dvorani Matko Peić.
Objavljeno: 30.1.2014. u 10:43
Prikaza: 5230
Autor: Administrator
|

CARNet Moodle MOOC

Pozivamo vas na prijavu i sudjelovanje u prvom CARNetovom masovnom online tecaju - CARNet Moodle MOOC-u.

Tecaj zapocinje 29. sijeènja 2014. i traje sest tjedana. Polaznici se mogu upisati na tecaj i nakon njegovog sluzbenog pocetka a najkasnije do 12. veljace 2014. godine. Prijave su dostupne na adresi http://www.carnet.hr/loomen/moodle_mooc/prijava.

Moodle MOOC je otvoren svim zainteresiranima, neovisno o posjedovanju AAI@Edu.hr elektronickog identiteta i mozete ga pohadjati bez naknade. Poziv mozete proslijediti i kolegama izvan hrvatske obrazovne zajednice. Broj prijava nije ogranicen.

Tecaj je namijenjen svima koji zele nauciti kako samostalno osmisliti i izraditi online tecaj u Moodle-u. Ako vec izradjujete tecajeve u Moodle-u, a zelite podijeliti iskustvo koristenja online tecajeva u nastavi i saznati kako ih koriste drugi, ovaj tecaj je takodjer pravi izbor za vas. Takodjer, tecaj donosi iskustvo e-ucenja u specificnom okru¾enju - masovnom otvorenom online tecaju pa je to sjajna prilika da se iskusate u ovakvom nacinu ucenja.

Sadrzaj je obogacen video materijalima koji ce doprinijeti brzem usvajanju i prenosenju znanja o alatu Moodle. U tecaju je primijenjen i novi nacin evaluacije znanja u kojem polaznici ovisno o postavljenim kriterijima i ostvarenom uspjehu dobivaju znacke i prate vlastiti napredak.

Ovisno o vasem predznanju i zeljama, tecaj mozete pohadjati na dva nacina: intenzivnije pri cemu je potrebno realizirati vecinu predvidjenih aktivnosti i opustenije, pri cemu je dovoljno dovrsiti samo nekoliko aktivnosti da biste dobili CARNetovu MOOC znacku. Vise informacija o tecaju pronadjte na adresi: http://www.carnet.hr/loomen/moodle_mooc.
Objavljeno: 19.12.2013. u 8:11
Prikaza: 5493
Autor: Administrator
|

Stručna ekskurzija studenata u Staroj Lubovni, Slovačka

Događanja : Stručna ekskurzija studenata u Staroj Lubovni, Slovačka

Studenti Društvenog odjela Veleučilišta u Požegi, u organizaciji Studentskog zbora Veleučilišta i Veleučilišta u Požegi, bili su od 12. do 14. prosinca 2013. godine na stručnoj ekskurziji u Staroj Lubovni, u Slovačkoj. Ekskurzija je bila stručnog karaktera te su studenti posjetili BGV s.r.o. grupaciju i Nestville park u Staroj Lubovni. Uz stručni, ekskurzija je imala i fakultativni karakter prilikom čega su se obišle znamenitosti grada Stara Lubovna. S obilježjem stručne, konstruktivne i ugodne atmosfere ekskurzija je u potpunosti ispunila svoju temeljnu svrhu i zadaću. Hvala svima na tome!

Veleučilište u Požegi

 : : SlikaSlika
 : :
 : : Slika 4Slika 4
 : :
 : : Slika 5Slika 5
 : :
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
 : : Slika 10Slika 10
 : : Slika 11Slika 11
 : : Slika 13Slika 13
Objavljeno: 26.11.2013. u 13:59
Prikaza: 5045
Autor: Administrator
|

JAVNA RASPRAVA OKO PRIJEDLOGA STRATEGIJE RAZVOJA VELEUČILIŠTA U POŽEGI ZA 2014.-2016.

Poštovani studenti,

Kako bi Veleučilište u Požegi udovoljilo svim standardima kvalitete koji se pred ustanovu postavljaju, potrebno je prilikom izrade dokumenta poput Strategije razvoja Veleučilišta, u javnu raspravu uključiti sve sudionike i dionike visokoobrazovnog procesa.

Stoga Vas pozivamo na javnu raspravu o Strategiji razvoja Veleučilišta za razdoblje od 2014. do 2016. godine, koja će se održati u petak, 29.11.2013. u 11:00 sati, u dvorani M. Kraljevića.

 

VELEUČILIŠTE U POŽEGI

dr.sc. Mirjana Jeleč Raguž

Prodekanica za razvoj

Strategije razvoja Veleučilišta u Požegi za razdoblje 2014.-2016.

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 1644 kb

Datum objave: 26.11.2013.

Objavljeno: 5.11.2013. u 11:09
Prikaza: 5357
Autor: Administrator
|

Podjela indeksa i SmartX kartica za izvanredne studente prve godine stručnih i specijalističkog studija

Podjela indeksa i SmartX kartica za izvanredne studente koji su prvi puta upisali prvu godinu stručnih i specijalističkog studija na Veleučilištu u Požegi održati će se prema sljedećem rasporedu:

Petak, 08.11.2013. u 15:30 sati u dvorani Dobriša Cesarić
 • Stručni studij Računovodstvo
 • Stručni studij Trgovina
 • Stručni Upravni studij
 • Stručni studij Prehrambena tehnologija
 
Subota, 09.11.2013. u 8:45 u dvorani Vjekoslav Babukić
 • Specijalistički diplomski stručni studij Trgovinsko poslovanje
 
Petak, 15.11.2013. u 15:30 u dvorani Greta Turković
 • Stručni studij Vinogradarstvo – Vinarstvo – Voćarstvo
 
Studenti koji ne budu u mogućnosti u navedenom terminu preuzeti svoje indekse, kao i svi ostali izvanredni studenti, moći će ih preuzeti u radno vrijeme studentske referade (ponedjeljak do petak od 09:00 – 14:30) ili za vrijeme rada sa izvanrednim studentima (petkom 15:00 – 16:30 i subotom od 08:30 – 11:00 sati)
Objavljeno: 29.10.2013. u 11:46
Prikaza: 4858
Autor: v.pred., dr.sc. Robert Idlbek
|

Početak realizacije EU projekta na VUP-u

Dana 18. listopada 2013. godine u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" iz Operativnoga programa - Razvoj ljudskih potencijala, u sklopu kojega je prijavljen i projekt Veleučilišta u Požegi pod nazivom „The Bee Incubator“.

Dana 18. listopada 2013. godine u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" iz Operativnoga programa - Razvoj ljudskih potencijala, u sklopu kojega je prijavljen i projekt Veleučilišta u Požegi pod nazivom „The Bee Incubator".

Projekt „The Bee Incubator" Veleučilišta u Požegi baziran je na jačanju kapaciteta obrazovanja odraslih, posebno nezaposlenih osoba zainteresiranih za područje pčelarstva i priprema ih za osposobljenost na tom području s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada i mogućnostima samozapošljavanja. Projekt je baziran na teorijskoj i praktičnoj edukaciji usmjerenoj na područje pčelarstva i poduzetništva kao temelja samostalne djelatnosti. O samoj važnosti projekta za Veleučilište u Požegi ali i širu društvenu zajednicu govori i činjenica kako je to jedan od 16 najuspješnijih projekata izabranih za dodjelu bespovratnih sredstava, od sveukupno 100 prijavljenih projekata. Iznos sredstava predviđen je na 145.000 Eur.

Partneri projekta su Veleučilište „Marko Marulić" Knin i udruga „Zlatna dolina" Požega.
Na svečanom potpisivanju ugovora u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sudjelovao je dekan Veleučilišta u Požegi, dr.sc. Robert Idlbek.

Galeriju fotografija i detalje sa svečanog potpisivanja možete pogledati na ovom linku.

Objavljeno: 11.10.2013. u 6:29
Prikaza: 5444
Autor: Administrator
|

Ovogodišnja berba grožđa

Događanja : Ovogodišnja berba grožđa
Budući da se ovogodišnja berba grožđa približila samome kraju, zadovoljstvo nam je podijeliti rezultate sa javnosti. Berba je započela 10. rujna berbom Chardonnay-a na našem položaju „Vražjak" pokraj sela Podgorja. Možemo zaključiti da je kvalitativno gledano berba u potpunosti uspjela iz razloga što su omjeri sladora i kiselina u grožđu vrlo skladni, zahvaljujući trudu i radu naših djelatnika na nastavnoj bazi „Klijet i spremište vina" i studenata koji su se uključili u radove u vinogradu u okviru kolegija Stručne prakse.
Osobito zadovoljstvo pričinjava nam činjenica da su studenti 5. Semestra smjera VVV-a, kroz kolegij Stručna praksa 3, odradili berbu graševine i preradu grožđa na novoj opremi za preradu (muljači, preši, crpki za masulj i tankovima za fermentaciju bijelih i crvenih vina), nabavljenoj pred samu berbu, te od dobivenog mošta dobili priliku proizvesti vlastito vino.
Nakon taloženja mošta u zajedničkom tanku, identična sirovina (mošt) dana je na daljnji tretman svakom, od 14 studenata koji su upisali treću godinu, da u dodijeljeni tank od stotinjak litara rastoče mošt i proizvedu vlastito vino korištenjem enoloških sredstava po vlastitom izboru.
Po završetku fermentacije i proizvodnje vina, svaki student će svoje vino dobiti na korištenje, ali nakon ocjenjivanja i određivanja „šampiona", koji će biti simbolično nagrađen.
Nadamo se da će studenti uz ovakav način poticajnog natjecanja još bolje svladati praktična znanja i kompetencije, koje će prikazati kod budućih poslodavaca.
Osim ove dvije sorte, koje smo ranije spomenuli, obrano je i grožđe sorti Pinot sivi, Pinot bijeli, Muškat žuti, Merlot, Zweigelt, Pinot crni, dok će u narednih nekoliko dana bit obrani i Syrah i Cabernet sauvignon sa položaja „Gradina" koji se nalazi uz samu zgradu „Klijeti".
Pozivam sve studente i javnost da posjete našu trgovinu u sklopu Veleučilišta u Požegi na adresi Vukovarska 17, te kupe i naša vina iz ranijih berbi.

Pročelnik Poljoprivrednog odjela
Mario Jakobović, dipl.ing., pred.
Objavljeno: 9.10.2013. u 15:22
Prikaza: 4948
Autor: Administrator
|

Obavijest o nastupnom predavanju

Objavljeno: 9.10.2013. u 13:43
Prikaza: 4676
Autor: Administrator
|

Dan izvrsnosti u Gimnaziji u Požegi

Događanja : Dan izvrsnosti u Gimnaziji u Požegi

Veleučilište u Požegi predstavilo se povodom Dana izvrsnosti, održanog 28. rujna 2013. godine, u organizaciji i prostoru Gimnazije u Požegi. Dan izvrsnosti aktivnost je kojom Centar izvrsnosti Dar*Mar namjerava promicati znanost, tehnologiju, stvaralaštvo i izvrsnost u društvu te osobito povećati zanimanje i uključenost djece i mladih u bavljenje znanošću i stvaralaštvom te usmjerenost prema izvrsnom. Pored predstavljanja, Veleučilište je bilo aktivnim sudionikom u raspravi o izvrsnosti i okruglim stolom o određenju izvrsnosti i njenoj ulozi u društvu. Tema izlaganja bila je „Izvrsnost u području suradnje između visokoobrazovnog i gospodarskog sektora" u kojemu su izloženi mogući i poželjni modaliteti suradnje između visokih učilišta i gospodarskih subjekata, izvrsnost u njihovoj realizaciji te napori koje poduzima Veleučilište u Požegi u njihovom implementiranju.

dr.sc. Mirjana Jeleč Raguž

 : : Slika 1Slika 1
 : : SlikaSlika
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
Objavljeno: 3.10.2013. u 14:16
Prikaza: 4944
Autor: Administrator
|

Znanstveno-stručni skup „Buča u prehrani“

Dana 04. listopada 2013. na Veleučilištu u Požegi održat će se znanstveno-stručni skup „Buča u prehrani" te se pozivaju svi zainteresirani da prisustvuju predavanjima i događanjima vezanim za skup.


Objavljeno: 1.10.2013. u 8:49
Prikaza: 5218
Autor: Administrator
|

Fotografiranje za Smart X kartice

Fotografiranje za Smart X kartice za redovite studente koji se nisu fotografirali prilikom upisa održat će se u petak, 04.10.2013. u Studentskoj referadi.
Objavljeno: 27.9.2013. u 13:26
Prikaza: 5807
Autor: Administrator
|

Pozdravni govor dekana

Pozdravni govor dekana svim redovitim studentima prve godine svih stručnih studija održat će se u ponedjeljak 30.09.2013. u 10 sati u dvorani „Matko Peić" (I. kat)
Objavljeno: 20.9.2013. u 9:13
Prikaza: 5532
Autor: Administrator
|

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „MINI PODUZETNIK“

Događanja : PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „MINI PODUZETNIK“

Na Veleučilištu u Požegi 16.09.2013. predstavljen je projekt „Mini poduzetnik" za čiju je provedbu Ministarstvo poduzetništva i obrta Dječjem vrtiću Sv. Leopolda Mandića iz Požege odobrilo 30.000 kuna bespovratnih sredstava. Projekt su izradile djelatnica vrtića Hrvojka Dubiel Potnik, voditeljica projekta i montesori odgajatelj i dr.sc. Katarina Potnik Galić, viši predavač na Veleučilištu u Požegi s osnovnim ciljem ranog usmjeravanja i odgajanja djece ka usvajanju poduzetničkih kompetencija. Osnovna metoda koja će se pri tome primjenjivati je integracija Montessori pedagogije i metoda za razvijanje poduzetničkih vještina. Osim razvijanja poduzetničkih osobina kod djece, cilj je ovog projekta razviti i moralne osobine kao što su lijepo ponašanje (bonton), društveno odgovorno ponašanje, zaštita okoliša, svjesnost o važnosti pomoći ugroženim skupinama društva te razvijanje timskog rada i timskog načina razmišljanja.

 

Ciljna skupina su djeca predškolske dobi od 3. do 7. godine. Sve aktivnosti koje će se provoditi u okviru ovog projekta prilagođene su dobi djece, a vremensko trajanje realizacije projekta je 6 mjeseci.

 

Projekt „Mini poduzetnik" ima obilježje promoviranja poduzetničkog duha i osvještavanja šire društvene zajednice o važnosti razvoja poduzetničkih osobina od najranije dobi. Kroz 9. aktivnosti koje će se provoditi u okviru projekta djeca će usvojiti znanja o osnovnim poduzetničkim aktivnostima, a pritom će spoznati karakteristike novca, stvaranje nove vrijednosti u procesu proizvodnje, uvidjeti važnost međusobne suradnje i suradnje s kolegama, odgajateljima i lokalnom zajednicom. Stimuliranjem poduzetničke inicijative djece predškolske dobi stvaraju se predispozicije za njihove buduće poduzetničke aktivnosti što će u velikoj mjeri utjecati na stvaranje pozitivne poduzetničke klime, poticanje poduzetničkih aktivnosti, veću stopu samozapošljavanja te u konačnici stvoriti predispozicije za budući gospodarski rast i razvitak.

U projektu će sudjelovati odgajatelji vrtića sv. Leopold Mandić, djeca koja pohađaju navedeni vrtić, njihovi roditelji te predavači Veleučilišta u Požegi dr.sc. Katarina Potnik Galić, dr.sc. Berislav Andrlić, dr.sc. Barbara Pisker, mr.sc. Mirjana Radman Funarić, Katarina Štavlić, univ.spec.oec te Mr.sc. Mario Hak.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
Objavljeno: 5.9.2013. u 11:20
Prikaza: 5025
Autor: Administrator
|

Predavanje prof.dr.sc. Tomislava Jurića na temu Provedba sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima

Dana 28. kolovoza 2013.g. na Veleučilištu u Požegi je održano javno predavanje na temu „Provedba sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima". Predavanje je održao prof.dr.sc. Tomislav Jurić, redoviti profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i certificirani stručnjak vanjske neovisne periodične prosudbe sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima. Predavač je upoznao sudionike sa Europskim standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG), svojim iskustvima i primjerima dobre prakse u uspostavi i provedbi sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima te svojim iskustvima kao certificiranog evaluatora.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
Objavljeno: 13.6.2013. u 11:38
Prikaza: 4938
Autor: Administrator
|

PROGRAM SPORTSKOG NATJECANJA (14.06.2013.,petak)

PROGRAM SPORTSKOG NATJECANJA (14.06.2013.,petak) 

 -08:15-08:45 sati, sastanak kod terase „Dvice", IZVLAČENJE PAROVA ZA NOGOMET,ODBOJKU,TENIS I STOLNI TENIS; Za izvlačenje parova u nogometu i odbojci odrediti predstavnike ekipa koji će to odraditi za svoju ekipu, Predstavnici ekipa će nakon izvlačenja parova preuzeti sokove ili vodu za članove svoje ekipe Predstavnici ekipa za odbojku će nakon izvlačenja parova biti obaviješteni o vremenu nastupanja Studenti koji se natječu u tenisu i stolnom tenisu mogu ponijeti svoje rekete ako ih imaju,

-08:45 sati, OTVORENJE NATJECANJA I POZDRAV SVIM NATJECATELJIMA;

-09:00 sati, POČETAK NATJECANJA u nogometu,tenisu,stolnom tenisu i košarkaškom haklu)
- Natjecanje iz odbojke će se održati nakon natjecanja iz nogometa

-Studenti koji se natječu u ŠAHU trebaju doći u 08:30 sati kod terase „Dvice" gdje će dobiti daljnje upute za natjecanje
-Studenti koji su angažirani za suđenje natjecanja trebaju doći u 08:15 sati kod terase „Dvice" zbog podjele zadataka,osim studenata za odbojku koji trebaju doći u terminu kad je natjecanje u odbojci
-Nakon završetka sportskog dijela natjecanja biti će proglašenje najuspješnijih ekipa i natjecatelja, dodjela nagrada te fotografiranje svih sudionika natjecanja i najuspješnijih ekipa.  

Za sva dodatna pitanja i informacije obratiti se profesorici Mariji Blažičević
Objavljeno: 31.5.2013. u 17:37
Prikaza: 5024
Autor: Administrator
|

Stručno putovanje studenata Poljoprivrednog odjela u Istru

U okviru Stručne prakse studenti Stručnih studija Vinogradarstvo–Vinarstvo-Voćarstvo i Prehrambena tehnologija, skupa sa svojim nastavnicima i voditeljima stručne prakse su 17. i 18. 05. 2013. bili na proputovanju u Istri.
Iznimno gostoprimstvo te pomoć u organizaciji i izboru posjećenih vinarija i podruma pružilo nam je Veleučilište u Rijeci; dislocirani Stručni studij Vinogradarstvo-Vinarstvo u Poreču, koji su i sami bili domaćini degustacije studentskih vina.
Sadržaj putovanja je bio iznimno bogat , osobito u smislu vinogradarsko – vinarske struke . Nije izostala ni zabava uz pjesmu i vino tijekom čitavog putovanja.
U prilozima slijede fotografije i detaljna studentska Izvješća o stručnom putovanju koja su izradili izabrani studentski predstavnici.

Nastavnici:
dr.sc. Brankica Svitlica
mr.sc.Josip Mesić
mr.sc.Stanko Zrinščak

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
Objavljeno: 27.5.2013. u 11:47
Prikaza: 5352
Autor: Administrator
|

POSJET STUDENATA VELEUČILIŠTA U POŽEGI USTAVNOM SUDU RH

Događanja : POSJET STUDENATA VELEUČILIŠTA U POŽEGI USTAVNOM SUDU RH
Dana 16.05.2013. godine redovni studenti treće godine stručnog Upravnog studija (u okviru kolegija Stručna praksa IV) su pod vodstvom mentora stručne prakse, posjetili Ustavni sud Republike Hrvatske. Na Ustavnom sudu srdačno ih je primio Glavni tajnik dr.sc. Teodor Antić koji ih je u jednosatnom predavanju upoznao sa: značenjem i radom Suda, sastavom i radom Suda, načinom rješavanja ustavnih tužbi, postupkom ispitivanja ustavnosti i zakonitosti propisa Republike Hrvatske te sa različitim statistčkim podacima značajnim za rad Suda. Nakon toga, uslijedila su pitanja mentora i studenta što je urodilo plodonosnom raspravom. Glavni tajnik studentima i metorima zahvalio se na stručnoj posjeti te je na kraju poesebno naglasio da je Veleučilište u Požegi prvo veleučilište koje je posjetilo Ustavni sud Republike Hrvatske.
 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
Objavljeno: 27.5.2013. u 11:44
Prikaza: 4799
Autor: Administrator
|

Sudjelovanje na VINO KAP sajmu

Događanja : Sudjelovanje na VINO KAP sajmu

U Sklopu Sajma VINO KAP, na kojemu je Veleučilište u Požegi sudjelovalo kao partner, održano je u Kaptolu 17. travnja 2013. Županijsko ocjenjivanje vina. Prilikom pripreme ocjenjivanja, vršena je besplatna usluga analize vina vinarima koji su poslali uzorke na ocjenjivanje, te su kroz odvijanje ocjenjivanja ispred VUP-a kao članovi komisije sudjelovali pročelnik Poljoprivrednog odjela Mario Jakobović dipl.ing., predavač i mr.sc. Josip Mesić viši predavač. Također tijekom ocjenjivanja sudjelovali su i studenti Veleučilišta u Požegi. Vina VUP-a osvojila su čak pet zlatnih i tri srebrne medalje kako je vidljivo u popisu osvojenih medalja:

 • ·Chardonnay I.B.P.B. 2011. 18,7 Zlatna medalja (najbolje ocijenjeno bijelo vino)
 • ·Cabernet Sauvignon 2012. Zlatna medalja 18,2 (najbolje ocijenjeno crno vino)
 • ·Graševina 2012. 18,1 Zlatna medalja
 • ·Muškat Žuti 2012. 18,1 Zlatna medalja
 • ·Pinot Crni 2012. 18,1 Zlatna medalja
 • ·Merlot 2012. 17,8 Srebrna medalja
 • ·Chardonnay 2012. 17,6 Srebrna medalja
 • ·Syrah 2012. 17,6 Srebrna medalja

Tijekom održavanja sajma 27. i 28. travnja, medalje je preuzeo podrumar Danijel Klemenić ing., koji je zajedno sa voditeljem nastavne baze „Klijet i spremište vina" i vinograda kod Podgorja, Ivanom Malčićem boravio na štandu na sajmu.

Na spomenutom štandu sudjelovali su i studenti VVV-a koji su prezentirali Veleučilište u Požegi, Poljoprivredni odjel i nagrađena vina, u čijoj su proizvodnji i aktivno sudjelovali, te na taj način doprinijeli ovom uspjehu.

Objavljeno: 21.5.2013. u 16:32
Prikaza: 4902
Autor: Administrator
|

PROGRAM SPORTSKOG NATJECANJA

PROGRAM SPORTSKOG NATJECANJA

(22.05.2013.,srijeda)

-08:00 -08:45 sati (IZVLAČENJE PAROVA ZA NOGOMET,ODBOJKU,TENIS I STOLNI TENIS),

Za izvlačenje parova u nogometu i odbojci odrediti predstavnike ekipa koji će to odraditi za svoju ekipu,

Predstavnici ekipa će nakon izvlačenja parova preuzeti sokove ili vodu za članove svoje ekipe u „Dvici" kod Dume,

Predstavnici ekipa za odbojku će nakon izvlačenja parova biti obaviješteni o vremenu nastupanja.

-09:00 sati (početak natjecanja u nogometu,tenisu,stolnom tenisu,košarkaškom haklu ) – Natjecanje iz odbojke će se održavati nakon natjecanja iz nogometa,

-studenti koji se natječu u ŠAHU trebaju biti ispred sportskih terena u 08:30 sati gdje će dobiti daljnje upute za natjecanje,

-Studenti koji su angažirani za suđenje natjecanja trebaju doći u 08:00 sati kod sportskih terena zbog podjele zadataka, osim studenata za odbojku koji trebaju doći u terminu kad je natjecanje u odbojci,

-18:00 sati, proglašenje najuspješnijih ekipa i natjecatelja te dodjela nagrada koje će uručiti dekan Veleučilišta u Požegi, dr.sc. Robert Idlbek,

-fotografiranje svih sudionika natjecanja i najuspješnijih ekipa!

Molim sve sudionike natjecanja da se odazovu svečanom proglašenju!

Za sva dodatna pitanja i informacije obratiti se profesorici Mariji Blažičević ili predsjedniku studentskog zbora Josipu Glavačeviću.

Objavljeno: 21.5.2013. u 15:24
Prikaza: 5184
Autor: Administrator
|

Veliki studentski party

Događanja : Veliki studentski party

Veliki studentski party(130521152518763.jpg)

Vrsta dokumenta: Fotografija(jpg)

Veličina: 573 kb

Datum objave: 21.5.2013.

Objavljeno: 20.5.2013. u 20:53
Prikaza: 5197
Autor: Administrator
|

Dan Veleučilišta i obilježavanje 15 godina od osnutka Veleučilišta u Požegi

Povodom dana Veleučilišta i svečanog obilježavanja 15 godina od osnutka Veleučilišta u Požegi u srijedu 22. svibnja neće se održavati nastava. Termine odrade nastave odrediti će predmetni nastavnici. Isti dan studentska služba neće raditi sa strankama.
Studentski party povodom obljetnice započet će 22. svibnja (srijeda) u 20h u disko-baru The Best. Ulaz je slobodan za sve studente uz predočenje X-ice. Očekuje vas piće dobrodošlice, promotivne cijene veleučilišnog vina uz poznati požeški bend.

Objavljeno: 17.5.2013. u 9:29
Prikaza: 5133
Autor: Administrator
|

Poziv na niz javnih predavanja 21. svibnja 2013.g.

VELEUČILIŠTE U POŽEGI

ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na niz javnih predavanja
u utorak 21. svibnja 2013. godine,
u dvorani Matko Peić (I kat)
Vukovarska 17, Požega.

u 14,00sati

"POLJOPRIVREDA I EU FONDOVI"
Predavač: Davorka Hajduković, univ.spec.pol., pomoćnica ministra poljoprivrede

u 15,00sati

„IZAZOVI U FINANCIRANJU VISOKOG OBRAZOVANJA"
Predavač: prof.dr.sc. Vesna Vašiček, prorektorica za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu

u 16,00sati
„PRAVO I PRIJAM RH U PUNOPRAVNO ČLANSTVO EU"
Predavač: akademik Jakša Barbić, potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Radujemo se Vašem dolasku.
Objavljeno: 16.5.2013. u 9:07
Prikaza: 4851
Autor: Administrator
|

TRIBINA: „ŠTO HRVATSKO PRISTUPANJE EU ZNAČI ZA HRVATSKE STUDENTE“

Događanja : TRIBINA: „ŠTO HRVATSKO PRISTUPANJE EU ZNAČI ZA HRVATSKE STUDENTE“
VELEUČILIŠTE U POŽEGI

ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na javnu TRIBINU
na temu

„ŠTO HRVATSKO PRISTUPANJE EU ZNAČI ZA HRVATSKE STUDENTE"

u utorak 21. svibnja 2013. godine
s početkom u 17:00 sati,

zgrada Veleučilišta u Požegi
(velika dvorana Matka Peića, I kat),
Vukovarska 17, Požega

Predavač: Sandra Dobrić, dipl. gal. i rus., Institut za razvoj obrazovanja.

Radujemo se Vašem dolasku.

Objavljeno: 16.5.2013. u 8:19
Prikaza: 4813
Autor: Administrator
|

Saznaj svoje mogućnosti, biraj svoj put!

Događanja : Saznaj svoje mogućnosti, biraj svoj put!

17.5.-19.5.2013.
Zagreb, velika dvorana Pauk i kino Forum Studentskog naselja „Stjepan Radić"

Posjetite izložbene štandove svaki dan od 09 – 19 sati, a detaljan raspored edukacija i predstavljanja veleučilišta i visokih škola pogledajte pod program.

Dođite i svojim prisustvom uveličajte svečano otvorenje u petak, 17. svibnja 2013. u 12.00 sati.

Srednjoškolci - dođite i upoznajte se s mogućnostima i programima studiranja na veleučilištima i visokim školama, a studenti - iskoristite priliku za upoznavanje poslodavaca, informiranja o mogućnostima zaposlenja, obavljanja stručne prakse te mobilnosti i međunarodne suradnje. Svi zainteresirani sudjelujte na zanimljivim edukacijama i predavanjima koje Vas očekuju tijekom tri dana održavanja Foruma struke...

Što je forum struke?

Forum struke je velika studentska manifestacija koju organizira Vijeće studenata veleučilišta i visokih RH. Cilj Foruma struke je pokazati visoku vrijednost i kvalitetu stučnih studija u Hrvatskoj; osvijestiti cjelokupnu javnost o važnosti stručnih studija u Hrvatskoj; povezati stručno visoko obrazovanje s gospodarstvom, sukladno tome da je upravo stručno obrazovanje nositelj i ključ kvalitetne gospodarske aktivnosti.

Forum se sastoji od 4 dijela:

SMOTRA VELEUČILIŠTA I VISOKIH ŠKOLA gdje će po prvi put veleučilišta i visoke škole na svojoj samostalnoj manifestaciji prikazati svoje djelovanje, upoznati javnost s visokom kvalitetom stručnih studija te prezentirati svoj rad potencijalnim studentima – srednjoškolcima.

SAJAM POSLOVA, KARIJERA I PRAKSE gdje će se studenti veleučilišta i visokih škola moći upoznati s budućim poslodavcima, razmijeniti kontakte i životopise, ostvariti mogućnost obavljanja stručne prakse te se povezati s gospodarstvom na najbolji mogući način, kao i upoznati s mogućnostima mobilnosti i razmjene.

EDUKACIJE u sklopu kojih će svi zainteresirani moći upoznati se s temama koje usko povezuju obrazovanje i praksu, od toga kako kvalitetno napisati CV, kako upravljati karijerom, web designa, prezetnacijskih vještina, motivacije i samomotivacije te drugih zanimljivih tema.

HUMANITARNA AKCIJA kojoj je cilj stipendiranje djece kojoj teške životne okolnosti ne omogućuju upis studija.

Službeni humanitarni party Foruma struke

U humanitarnom dijelu Foruma struke, koji se odnosi na stipendiranje budućih studenata koji zbog teških životnih okolnosti ne mogu upisati studij bit će organiziran veliki humanitarni party u klubu Mansion u subotu, 18.05.2013. čiji će cjelokupni prihod ići za humanitarnu akciju, kao što će svi posjetitelji Foruma moći sudjelovati u tomboli te na taj način, također, sudjelovati u humanitarnoj akciji.
Program Foruma struke 2013

Vrsta dokumenta: Adobe Pdf(pdf)

Veličina: 498 kb

Datum objave: 16.5.2013.

Objavljeno: 10.5.2013. u 12:29
Prikaza: 5424
Autor: Administrator
|

Sportske igre & studentski party

22.05.2013. (srijeda)
Natjecanje u sportovima:

 • Mali nogomet (4+1)-max. 8 igrača u ekipi
 • Odbojka (mješovite ekipe-M i Ž)-max. 8 igrača u ekipi
 • Košarkaški hakl (3 na 3 )
 • Stolni tenis
 • Tenis
 • Šah
Studentski party:
Party za sve studente Veleučilišta u Požegi uz zabavno-glazbeni sadržaj
Početak oko 18:00 sati

-Rok za prijavu ekipa: do 17.05.2013.(petak) u uredu profesorice Blažičević (navesti ime,prezime,broj indeksa)

-studenti se imaju pravo prijaviti za natjecanje u max. dva sporta
-sve informacije možete dobiti na kontakt broj: 034/311-459

 • e-mail adresu:mblazicevic@vup.hr, u uredu prof. Blažičević
 • e-mail adresu:studentskizbor@vup.hr, u prostorijama studentskog zbora.

 

Objavljeno: 8.5.2013. u 13:38
Prikaza: 4758
Autor: Administrator
|

Finale natjecanja Fame Lab

Događanja : Finale natjecanja Fame Lab

Zahvaljujemo se našoj studentici Mihaeli Ružička koja je sa zavidnom razinom znanja i hrabrosti prekrasno predstavila Veleučilište u Požegi na finalu natjecanja Fame Lab u Zagrebu sa temom „Za sve je krivo vino".

Objavljeno: 7.5.2013. u 12:12
Prikaza: 4874
Autor: Administrator
|

Mole se zainteresirani studenti za učenje Šaha

Mole se svi studenti Veleučilišta u Požegi koji aktivno ili rekreativno igraju ŠAH ili su zainteresirani za učenje ŠAHA neka se jave profesorici Blažičević do kraja ovog tjedna (do 10.05.,petak).

Termin konzultacija:četvrtak, od 12:00-14:00 sati

E-mail adresa: mblazicevi@vup.hr

Kontakt broj: 034/311-459

Prostor poduzetničkog inkubatora (ured u dvorištu,iza menze,pored vinarije)

Objavljeno: 19.4.2013. u 6:56
Prikaza: 5518
Autor: Administrator
|

Studentica Veleučilišta u Požegi odlazi u finale natjecanja Laboratorij slave

Prednatjecanje Laboratorij slave, na kojem su mladi znanstvenici iz prirodnih, tehničkih i biomedicinskih područja trebali na jednostavan način, u svega tri minute, predstaviti izabranu znanstvenu temu održano je 18. travnja 2013. godine u Osijeku u organizaciji British Council, i Festivala znanosti.

Žiri od tri člana je ocjenjivao jednostavnost predstavljenih znanstvenih informacija, karizmu i vještinu mladih znanstvenika da na zanimljiv način opišu pojmove iz znanosti. Troje pobjednika osječkog Laboratorija slave, među kojima je i Mihaela Ružička sa stručnog studija Prehrambena tehnologija Veleučilišta u Požegi, ide na nacionalno natjecanje u Zagrebu.

Pobjednici prednatjecanja kao nagradu dobivaju vikend na Plitvičkim jezerima sa uključenom edukacijom o znanstvenoj komunikaciji koju predvodi trener Quentin Cooper , znanstveni novinar i popularizator znanosti koji uređuje i vodi program Connect i The Material World za BBC Radio 4 u kojem svakog tjedna razgovara sa znanstvenicima o njihovim istraživačkim projektima i znanstvenim temama koje ih inspiriraju.

Troje prvoplasiranih iz svakog prednatjecanja sučelit će se u završnom natjecanju koje će se održati u Zagrebu, u utorak, 7. svibnja 2013. uživo pred četveročlanim žirijem i publikom u Zagrebačkom plesnom centru, u Ilici 10.
 : :
 : :
Objavljeno: 5.3.2013. u 15:03
Prikaza: 6936
Autor: Administrator
|

Prva promocija stručnih specijalista ekonomije na Veleučilištu u Požegi

U petak 1. ožujka održana je 1. promocija diplomanata specijalističkog diplomskog stručnog studija Trgovinsko poslovanje. 68 stručnih specijalista ekonomije primilo je svoje diplome na svečanoj promociji u prisustvu novinara i brojnih uzvanika te njihovih prijatelja i gosti.

U istom tjednu, u četvrtak 28. veljače održana je promocija 31 ekonomista za trgovinu, 23 stručna prvostupnika ekonomije (smjer Trgovina), 53 stručnih prvostupnika ekonomije (smjer Računovodstvo), 18 upravnih pravnika, 46 stručnih prvostupnika javne uprave, 11 inženjera vinogradarstva-vinarstva-voćarstva, 23 stručna prvostupnika inženjera vinogradarstva-vinarstva-voćarstva, 24 stručna prvostupnika inženjera prehrambene tehnologije te 2 inženjera strojarstva. Njih 231 primilo je svjedodžbe odnosno diplome Veleučilišta.

Zbog poticanja izvrsnosti sadašnjih i budućih studenata studentima s najboljim prosjekom ocjena svih položenih ispita sa svakog pojedinog studijskog programa Veleučilište je dodijelilo dekanovu nagradu. Studenti sa stručnih studija su nagrađeni s 1.000,00 kuna na PBZ kartici i tablet prijenosnim računalom, a studentica sa specijalističkog studija s 2.000,00 kuna na PBZ kartici i tablet prijenosnim računalom.

Nagrađeni studenti su:

 • Romana Jovičić

stručni studij Računovodstvo

 • Josipa Pavić

stručni studij Trgovina

 • Valentina Barković

stručni studij Vinogradarstvo – Vinarstvo – Voćarstvo

 • Igor Bemko

stručni studij Prehrambena tehnologija

 • Marina Čeliković

stručni Upravni studij

 • Elizabeta Bušić

specijalistički diplomski stručni studij Trgovinsko poslovanje

 

Diplomantima se obratio v.d. dekana dr.sc. Robert Idlbek. U svom govoru istakao je kako je Veleučilište u proteklih 15 godina intenzivno radilo na poboljšanju studentskog standarda i ulagalo u postojeće objekte, nastavnu opremu i kadrove. Veleučilište tako danas broji 51 djelatnika, od kojih je 29 izravno u nastavi i to 9 doktora znanost, 8 magistara znanosti te 12 diplomiranih stručnjaka. Veleučilište je ostvarilo mnoge kvalitetne projekte kao što su međunarodna konferencija Vallis Aurea, podizanje nastavne baze „Klijet i spremište vina" i sadnja 7,5 ha vinograda, proizvodnja i prodaja vlastitog vina.

U narednom razdoblju Veleučilište planira aktivno sudjelovati u prijavama Europskih projekata, prvenstveno u cilju povećanja prostornih i edukacijskih kapaciteta Veleučilišta, ali i turističkih kapaciteta regije. Oformit će se ured za međunarodnu suradnju i suradnju s gospodarstvom te kroz njega uključiti predstavnike gospodarstva, lokalne zajednice i strukovnih udruga u rad Veleučilišta, a na korist studenata. Planiraju se veća ulaganja u prostor, opremu i kadrove. Veleučilište trenutno izrađuje elaborate za jedan novi stručni studij, i dva nova specijalistička diplomska stručna studija.

 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
 : : Slika 4Slika 4
 : : Slika 5Slika 5
 : : Slika 6Slika 6
 : : Slika 7Slika 7
 : : Slika 8Slika 8
 : : Slika 9Slika 9
 : : Slika 10Slika 10
 : : Slika 11Slika 11
 : : Slika 12Slika 12
 : : Slika 13Slika 13
 : : Slika 14Slika 14
Objavljeno: 19.2.2013. u 8:18
Prikaza: 6050
Autor: Administrator
|

Studentska služba neće raditi sa strankama 28.02.2013. i 01.03.2013.

Zbog održavanja 20. svečane promocije diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi Studentska služba neće raditi sa strankama 28.02.2013. i 01.03.2013. Mole se studenti da sve svoje obveze u studentskoj službi obave prije tih datuma.
Objavljeno: 30.12.2012. u 11:39
Prikaza: 6680
Autor: Administrator
|

Humanitarna akcija studenata Veleučilišta u Požegi

Događanja : Humanitarna akcija studenata Veleučilišta u Požegi
Studenti Veleučilišta u Požegi u okviru humanitarne Božićne akcije darivali obitelj s 15-ero djece

U okviru humanitarne akcije, koja se drugu godinu za redom organizira povodom božićnih blagdana, studenti Veleučilišta u Požegi darivali su obitelj Prispilović koja ima 15-ero djece. Studenti 2 i 3 godine smjera Računovodstvo i trgovine prikupili su mnoštvo odjeće, hrane, kozmetike te igračaka koje su posebno obradovale najmlađe članove obitelji.

Obitelj Prispalović živi u selu Seoci nedaleko od Požege u maloj trošnoj kući u kojoj su dvije prostorije. Roditelji su nezaposleni, a djecu, od kojih je čak 8 školaraca podižu od socijalne pomoći. Najmlađem dječaku je 5 mjeseci, a najstarijem djetetu 20 godina.

U akciji su sudjelovali i djelatnici Veleučilišta, a Veleučilište je doniralo pelene, hranu te ostale kućne potrepštine u vrijednosti 3.000 kuna. U ponedjeljak 17.12.2012. predstavnici studenata posjetili su obitelj Prispilović u njihovom skromnom domu, a s nama su podijelili svoje dojmove:

Vrlo smo iznenađeni u kakvim uvjetima živi obitelj Prispilović. Drago nam je što smo se uključili u ovu akciju te prikupili pomoć za obitelj Prispilović kojoj je ona stvarno potrebna pogotovo u ove dane oko Božića.

Studenti su naglasili da će poduzeti daljnje aktivnosti kako bi im pomogli u dobivanju novog stambenog prostora koji bi bio adekvatan za njihovu mnogobrojnu obitelj.


 : : SlikaSlika
 : : Slika 1Slika 1
 : : Slika 2Slika 2
 : : Slika 3Slika 3
Objavljeno: 19.11.2012. u 7:05
Prikaza: 7233
Autor: Administrator
|

Terenska nastava iz Tjelesne i zdravstvene kulture

Ovaj tjedan održati će se terenska nastava iz Tjelesne i zdravstvene kulture prema postojećem rasporedu za sve grupe,osim za Upravni studij (grupa G2) koja će doći na nastavu u terminu (utorak, 20.11.2012., u 15:00 sati s grupom G4 stručnog studija Trgovina) i Računovodstvo (grupa G2 i G3) koje će doći na nastavu u zajedničkom terminu (četvrtak, 22.11.2012., u 9:30 sati).

Polazak je iz dvorišta Veleučilišta ispred sportskih terena.

Studenti trebaju doći prikladno i toplije obučeni za nastavu (sportska odjeća i obuća), ponijeti bočicu vode,voće,čokoladicu,…

Studenti koji zbog zdravstvenih problema ne mogu prisustvovati nastavi, neka pošalju mail profesorici.

Dolazak na nastavu obavezan!!!

U slučaju kiše nastava neće biti održana.

Objavljeno: 15.10.2012. u 9:54
Prikaza: 8765
Autor: Administrator
|

Pozdravni govor Dekana povodom početka nove akademske godine

Pozdravni govor Dekana povodom početka nove akademske godine, održat će se u utorak, 16.10.2012.god., u 09.15 sati dvorana Matko Peić

Objavljeno: 2.10.2012. u 14:25
Prikaza: 9084
Autor: Administrator
|

Na Veleučilištu u Požegi u petak (5. listopada) neće biti predavanja.

Zbog održavanja 3. međunarodne konferencije "Vallis Aurea" na Veleučilištu u Požegi

u petak (5. listopada) neće biti predavanja.

Objavljeno: 11.6.2012. u 22:26
Prikaza: 10529
Autor: Administrator
|

Studenti Veleučilišta u Požegi osvojili drugo mjesto na natjecanju za izbor najboljeg poslovnog projekta

Događanja : Studenti Veleučilišta u Požegi osvojili drugo mjesto na natjecanju za izbor najboljeg poslovnog projekta

Petero studenata požeškog Veleučilišta sudjelovalo je na natjecanju za izbor najboljeg poslovnog projekta studenata visokih škola i fakulteta u Republici Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Nakon što je projekt pod nazivom „KREIRANJE NOVOG TRŽIŠNOG PATENTA: KARTICA S CIJENOM NA BRAILLEOVOM PISMU", u čijoj su izradi sudjelovali studenti Iva Andlar, Ana Galić, Mihael Guzmić, Maja Vuk i Marija Žanić, izabran među 3. najbolja projekta te ušao u finale natjecanja, studenti su bili pozvani navedeni projekt prezentirati na 16. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu pod nazivom „Malo gospodarstvo na korak do integracije u jedinstveno europsko tržište" koje se održavalo u toplicama sv. Martin od 31.05.2012.-02.06.2012. Studenti Veleučilišta u Požegi osvojili su drugo mjesto u konkurenciji od 15, na natjecanje, prijavljenih projekata.

"Cijela ekipa je vrlo zadovoljna ishodom natjecanja. Za nas je to ogroman uspjeh i poticaj za daljnje napredovanje. Ovo smatramo tek jednim korakom koji nas je približio cilju, a to je realizacija, odnosno patentiranje ovog proizvoda. Naravno, ne odustajemo, nastojat ćemo i dalje raditi na ovakvim i sličnim projektima." istaknuli su natjecatelji.

„Ponosni smo na naše studente jer su pokazali visoku razinu inovativnosti i kreativnosti ali isto tako i poznavanja složene metodologije izrade investicijskih projekata. Zahvaljujemo predavačima Veleučilišta u Požegi što su u ove mlade ljude „ugradili" potrebno znanje te kod njih razvili kompetencije neophodne za izradu ovakve vrste projekta. Također, posebnu zahvalu upućujemo Udruzi slijepih požeško slavonske županije uz čiju pomoć smo osvijestili nužnost realizacije ovog projekta u njihovom svakodnevnom životu." – naglasila je mentorica mr.sc. Katarina Potnik Galić

 : :
 : :
 : :
 : :
Objavljeno: 8.4.2012. u 15:13
Prikaza: 10720
Autor: Administrator
|

Sretan Uskrs

Događanja : Sretan Uskrs

Svim studentima, profesorima i suradnicima želimo sretan Uskrs.