Ponedjeljak , 25.9.2023. | 12:53
Niste prijavljeni u sustav !
Vup.hr 

Za studente

 

Info

 

Stručna praksa

Objavljeno: 17.4.2018. u 13:25
Prikaza: 4138
Autor: Administrator
|

Stručna praksa na Veleučilištu u Požegi

Stručna praksa : Stručna praksa na Veleučilištu u Požegi

Veleučilište u Požegi je visoko učilište koje je fokusirano na stručna i primjenjiva znanja. Studenti se upućuju na stručnu praksu radi upotpunjavanja teoretskog znanja s praktičnim što omogućuje uspješnije ostvarivanje programa studija i uključivanje u profesionalni rad. Upravo zato je kod nas stručna praksa obvezan dio nastavnog procesa za sve studente preddiplomskih stručnih te specijalističkog stručnog studija.

Potrebne informacije o obavljanju stručne prakse i obrascima koji se popunjavaju pri obavljanju možete vidjeti na :

https://www.vup.hr/o_veleucilistu/opci_podaci/dokumenti/pravilnici/pravilnik_o_strucnoj_praksi_za_studente_drustvenog_odjela_-_primjena_od_akgod_20172018.aspx

Gdje se obavlja stručna praksa?

Student može sam predložiti pravni subjekt u kojem će obavljati stručnu praksu. Neki od pravnih subjekata u kojima studenti mogu obaviti stručnu praksu su: Županija Požeško-slavonska, Grad Požega, Regionalna razvojna agencija, Ured državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji, Porezna uprava, Fina, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Županijska bolnica Požega, Županijski sud u Požegi, Općinski sud u Požegi, Kaznionica u Požegi, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Gimnazija Požega, Color trgovina d.o.o., Zvečevo d.d., Spin Valis d.d., Hrvatske šume, HEP ODS d.o.o., Alles d.o.o. i mnogi drugi vanjski subjekti i partneri.

 

Stručna praksa u Europskoj uniji

Veleučilište u Požegi nositelj je povelja za visoko obrazovanje ERASMUS+. Program Erasmus obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta. Tako naši studenti mogu obaviti stručnu praksu te steći posebna znanja u zemljama Europske unije, uz subvenciju Veleučilišta.